lauantai 19. syyskuuta 2009

Kuka mitäkin laskee.

Täältä mamman näkövinkkelistä katsottuna ja tuumattuna valtakunnan asiat ovat ihan peräpeilistä.

Tällaisena aikana kun yksinhuoltajat, eläkeläiset ja työttömät laskevat hiki otsalohkolla miten saisivat rahansa riittämään ruokaan ja perustarpeisiin, niin mitä laskevatkaan valitsemamme edustajat Arkadianmäellä. Nyt on jo usean viikon aikana sillä taholla laskettu, mitä on saatu, kuka on maksanut ja maksetaanko takaisin ja kuinka paljon. Nyt sitten yksi sanoo, että asia ei ole kiinnostava, ei ole vai? Selitellään niin, että seotaan omiin lausuntoihinsa.

En yleensäkään ymmärrä tuommoisia vaalitukia. Mihin niitä tarvitaan? Kansalaiset kyllä osaisivat ehdokkaansa valita ilman kallista vaalisirkustakin. Ei niitä ehdokkaiden puheita kuitenkaan kukaan järkevä ihminen usko. En ole koskaan ollut minkään puolueen jäsen, enkä aio liittyäkään, ellei pakoteta. Yhdessäkään vaalipaneelissa, tupaillassa tai rokkakanuunan jonossa en ole aikaani tuhlannut. Edustajani olen valinnut omien kriteerieni mukaan. Ehdokkaani eivät ole lähetelleet tekstiviestejä virkamatkoillaan, vaan ovat ajatelleet tehtävänsä tärkeyttä aivoillaan. Valheellisia puheitakaan eivät ole joutuneet peittelemään, kukaan ei ole joutunut sanomaan, että puhun niin totta kuin osaan. Minun edustajilleni on tuttu vanha sanonta, " valheella on lyhyet jäljet". Äänestämässä käyn aina, tosin en yhtään ihmettele että moni turhautuu ja jättää kansalaisoikeutensa käyttämättä.

Oikein kauhistuttaa tuollaiset tähtitieteelliset luvut noissa vaalirahoissa. Mihin ihmeeseen on presidentin kampanjassakin tuhlattu satoja tuhansia euroja? Mitäs sanottaisiin työnhakijat jos tekin saisitte paikkaa hakiessanne ison tukun rahaa ja sillä sitten varmistelisitte valintanne uuteen hyväpalkkaiseen työhön? Mielestäni jokainen saisi maksaa kampanjansa omasta pussistaan ja uudelleenvalinta olisi varma, jos kunnialla virkansa hoitaisi. Minun kallooni ei mahdu sekään, että ammattiliitot osallistuvat tuollaisiin vaalirahoituksiin. Liittojen rahat kuitenkin kerätään työtätekevien tilipusseja rokottamalla. Moni jäsenmaksueuro olisi mukava lisä pienipalkkaisten ruokarahoissa. Jäsenmaksuja pitäisi kerätä vähemmän, jos niitä nyt joutaa vielä ulkomaisiin sijoituksiinkin.

Ihan vaan huvikseni kyselen mitä kansalaiset tietävät presidentin tekemisistä? Minä en ainakaan tiedä onko hän tehnyt jotain naisten, vanhusten, yksinhuoltajien ym. hyväksi. Meille on kerrottu vaan vieraiden vastaanottamisesta ja valtiovierailuista yrmeänoloisen miehen (jos tuntisin hänet en ehkä näin kirjoittaisi) kanssa. Miskasta ja Rontista on kerrottu, sekä kiistellystä lautasesta EU:ssa, kuuluuko se pressalle vaiko ei.

Kaikesta huolimatta, vaikka täältä ruohonkorsitasolta nyt urputankin viimeaikaisten tapahtumien johdosta, niin korostan etten halua ketään loukata. Olen vaan sellainen epäpoliittinen ärmätti, epäkohdat härnäävät ja silloin kuppi kaatuu eli käämit sulavat. Suomi on kuitenkin hyvä maa, isäkin oli sitä viisi vuotta puolustamassa, tätä ei sovi unohtaa.

16 kommenttia:

 1. Olen NIIIIN PALJON sun kanssasi samaa mieltä,
  Että sanoisin ihan noi kaikki sun sanat uudelleen, jos tarvitsisi.
  Olen kansasi ihan samaa mieltä!
  Hyvä Sinä!

  VastaaPoista
 2. Mää taidan äiti äänestää sut eduskuntaan :)
  Tulisi sinnekin vähän tolkkua hitto sentään.....tarvittais kyllä muuallekin, monelle muullekin alueelle. Mutta aina se ei toteudu kuin hiljaa edes niin, että tarpeeksi moni sydän edes ajattelee sitä hyvää ja parempaa. Siinä lähtee voimakas energia liikkeelle. Äänestää pitää, mutta se suurempi sydänenergian työ ei saa unohtua, siinä on voimaa.Ei se ole utopiaa, se on usko.

  VastaaPoista
 3. No siinä! Äänestetään järkeä puhuvia Eduskuntaan, kuten UNELMA. Täältä blogitasolta se voisi alkaa ilman suuria rahoja! Kansalaisten pitää alkaa seurata, mitä heidän edustajansa siellä suuren palkan edestä tekevät. He tekevät työtä meille kansalaisille.
  Eikä mitään muuta rahaa ole olemassakaan kuin verorahat, kansalaisten kukkarosta nostetut. Niillä kaikki maksetaan. Kutimet mukaan ja kokouksiin näkemään, miten siellä ukkojen parta alkaa väpättää, kun ihmiset saavat kulla, mitä he todella puuhaavat. HYVÄ UNELMA!

  VastaaPoista
 4. Suomihan on vähiten korruptoitunut maa. Maalla on mukavaa, mutta mitä järvillä tapahtuu? Sielläkö raha pestään?

  Iisi

  VastaaPoista
 5. Järkevää puhetta Unelma.Mutta näin se taitaa olla vähän joka maassa...

  VastaaPoista
 6. Minä olen presidentinvaalikampanjasta samaa miieltä. Suomessa on vain reilu 5 milj asukasta, joten presidenteiksi pyrkivät huipulla olleet poliitikot kyllä tunnetaan ja mielipiteet tiedetään. Ei tarvitse niitä miljoonia euroja tuhlata. Mi6täs niitä nyt tuhlanttiinkaan vajaa 7 miljoonaa euroa yhtensä. Olisi niillä tarpeellisempaa käyttöä.
  Ja nyt kun presidentillä ei ole ns valtaakaan enemmän pr-asema, niin ei siinä kampanjoita käydä tarvi.

  Muiden poliitikoiden vaalitukiasiat kyllästyvät totaalisesti, enkä sano niistä sen enmpää. En kuitenkaan äänestä tukirahoja, vaan puoluetta ja henkilöä.

  VastaaPoista
 7. Unelma, anteeksi kirjoitusvirheitä. En muista oikolukea ja jälki on sen näköistä, mutta kyllä siitä kai selvän saa.

  VastaaPoista
 8. Harakka, KIITOS.

  JOhanna, niinhän sitä pitäisi aina uskoa parempaan tulevaisuuteen.

  utukka, kiitos ystävällisistä sanoistasi. Tuskin mamma sentään tulisi valituksi. Yleensä en edes kirjoittele mitään politiikkaan viittaavaakaan, mutta nyt niinkuin sanoin "kuppi meni nurin".

  Iisi, siellähän ne korruptiot piilossa, pohjalla.

  Yaelian, suomalaisia on pidetty rehteinä ja rehellisinä. Nyt murenevat käsitykset.

  arleena, ei se mitään. Minullakin kirjaimet vaihtavat paikkaa tai tulee liikaa yhdyssanoja, kun en muista laittaa välilyöntiä. Ajatus kulkee sormia nopeammin.

  VastaaPoista
 9. Oikein hyvä kirjoitus! Minusta pahinta tässä sopassa on se, että aikaa tuhlataan tällaiseen, vaikka olisi paljon tärkeitä asioita, mistä pitäisi päättää. Jos on kerran laillista antaa ja lahjoittaa vaalitukea, miksi siitä pitää nostaa tällainen haloo.

  Nyt kaikki poliitikot keskustelemaan, miten rahaa riittäisi vanhusten hoitoon, terveydenhuoltoon ym. Heidät kaikki pitäisi viedä sairaalan käytävälle makaamaan kahdeksi viikoksi, niin alkaisi monenlaista ymmärrystä kasvaa.

  VastaaPoista
 10. Uuna, laillistahan se on, mutta ehkä haloon nostaja onkin huomannut kuljettavan, jos ei laittomuuden niin jossakin harmaalla alueella.

  Kommenttisi on niin hyvä, että tähän on helppo yhtyä.

  VastaaPoista
 11. Mielenkiintoinen aihe lukea. Kun pääsin eläkkeelle, lopetin ottamasta kantaa yhteiskunnan asioihin ja samalla lopetin äänestämisen missään vaaleissa. Siihen asti elin kuin kunnon kansalaisen kuuluu, nyt elän niinkuin zilgasta tuntuu. Hih hii...)
  Tiedän, että nukkuvana en ole hieno ihminen, mutta maksoin työaikana vanhuudenturvan ja nyt saan minimieläkkeen. Olen siihen ylen tyytyväinen ;)

  VastaaPoista
 12. Zilga, vasta eläkeläisenä minulla on ollut aikaa seurata yhteiskunnallisia asioita. Eipä taida kannattaa, kun luottamushenkilöidenkään sanaan ei voi luottaa.

  Tuntuu siltä, että edustajiamme ei kiinnosta pätkääkään mitä kansalaiset todella ajattelevat.

  Zilga, onneksi meillä on oikeus myös jättää äänestämättä, eli saat tehdä niinkuin Zilgasta tuntuu.

  VastaaPoista
 13. Vaalirahat todella huimaavat, kun itse laskee, kuinka selviää 20 eurolla kaksi viikkoa...

  VastaaPoista
 14. Una, tämä maailmanmeno ja epäoikeudenmukaisuus jo huimaa pienituloista.

  VastaaPoista
 15. Minäkin kommentoisin, mutta taitaisin sanoa liian rumasti vaalirahoista, niiden saajista ja antajista, joten jätänpä kommentoimatta. Hieno kirjoitus!

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.