torstai 17. syyskuuta 2009

Katsoin Diilin

Miksi ihmeessä minä vanha eläkeläismummo haluan katsoa Diilin tapaista ohjelmaa? No monestakin syystä, ensinnäkin tuota Harkimon Sipoonranta Oy:n suunnitelmaa toteutetaan melkein entisessä naapurissa ja toiseksi tykkään oivallisista aatteista.

Ohjelman lopussa olin todella kiitollinen Luojalle, että olen jo eläkeläinen. Ei ole pelkoa joutua tuollaisten nuorten johtajien alaisuuteen listittäväksi. En siis tunne etukäteen yhtäkään pyrkyriä ko ohjelmasta. Ensivaikutelma oli masentava. Miten ihmeessä nuoret naiset saattoivat jo ensimmäisessä ohjelmassa näyttää oman häikäilemättömyytensä kanssakilpailijoitaan kohtaan. Toivoa sopii ettei yhtäkään heistä nähdä Sipoossa, jos asenteisiin ei saada mitään korjausta.

Kilpailijat jaettiin kahteen ryhmään miehet/naiset. Ensimmäinen tehtävä oli valita ryhmälle johtaja ja nimi. Eräs naisista ehdotti naisryhmälle nimeä Kissat, ohjelman edetessä tuo Kissat olisi ollut varsin sopiva nimi ryhmälle, varsinkin Tiikerikissat. Sorry vaan pikkuiset kotimirrit.

Miehet valitsivat nimekseen Arvox, ihan kelpo nimi. Toivon mukaan he vielä muuttuvat arvokkaiksi käytökseltäänkin. Sitten tapahtui sellaista, jota viimeksi olisin miesporukalta odottanut. Yksi kilpailija kertoi, että joku herroista ei kuulukaan joukkoon ulkoisen olemuksensa takia. Voihan tapernaakkelit, mammakin jo haukkoi henkeä, voiko toisesta noin sanoa. Nykyään sitten voi. Herrat sitten sähläsivätkin senverran pahasti, että hävisivät ensimmäisen skaban ja heistä yksi joutui lähtemään.

En ymmärrä tätä formaattia oikein hyvin, onko siinä Harkimolla todellakin tarkoitus löytää paras mahdollinen henkilö johtamaan tärkeää tehtävää, vai onko kyseessä vaan näytös TV:ssä? Tuntui hölmöltä jo siinä vaiheessa, kun ensimmäiseen pudotukseen kanssakilpailijat valitsivat kolme lähtijäehdokasta. Totta helvatissa he haluavat parhaat heti kättelyssä pois ja Hjallikselle jää luu käteen. En katsoneut edellistä Diiliä, olen voinut ymmärtää systeemin väärin.

Onneksi Harkimo, joka ei itsekään ole mikään kiiltokuvapoika, tyrmäsi herrojen muottiajattelun kovin sanoin. Ei lahjakkuus aina liity kauniisiin kasvoihin.

Hjallis käytti ohjelmassa melko kovaa kieltä, mutta hän on kuitenkin rehellisen ja reilun kaverin maineessa. Minä tykkään Harkimosta, jos joku häntä mollaa, niin olen sanonut, että tehkää perässä, katsotaan kuka pärjää.

Sipoon suurprojektille toivotan onnea ja samalla sopii toivoa etteivät Helsingin herrat taas kaiken valmistuttua tule siirtämään rajapaaluja itään päin.

Ensi maanantaina istun taas tarkkana Diiliä seuraamassa, en tiedä jaksanko kaikki kaksitoista osaa katsoa (arvostella). Olisi kivaa löytää jotain hyvää ja sydämellistäkin kerrottavaa kilpailijoista.Tämä kaikki lätinä on tämmöistä mamman vinkkelistä katsottua. Eipä heilauta meikää (eikä osallistujia) suuntaan tai toiseen. Eikä sinne luksusalueellekaan meikämammalla ole mitään asiaa, mutta hyvää on se, että joku rakentaakin eikä aina revitä.

14 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista! Mikä tuo Sipoon suurprojekti on?Minuakin kiinnostaa kovasti,koska lapsena olen siellä viettänyt monta kesää isovanhempien mökillä.Diili ohjelma on hieman tuttu Donald Trumpin vetämänä amerikkalaisena versiona, mutten ole kuin nähnyt pari osaa siitäkään. Pitää katsoa mitä netistä löytyy tuosta Hjalliksen Diili-ohjelmasta..

  VastaaPoista
 2. Yaelian, tuon ensimmäisen jakson voi vielä katsoa netistä, luulisin.
  Harkimo rakennuttaa Storörenin maisemiin paljon asuntoja y.m.

  VastaaPoista
 3. No, katsotaan nyt, kuka jää Harkimolle.
  Mä en ole kylläkään sitä ohjelmaa seurannut lainkaan. Mainoksen katoin siittä, ja aattelin kyllä, että vois katsoa, että milanen on.
  No, ensi maanantaina sitten, jos muistan.

  VastaaPoista
 4. Heippa aiti...taalla reissussa kaikki hyvin.Hotellin kone vaan ei osaa kaikkia aakkosia, puhuu niinkuin olisi pikkusen alaleuka loksahtanut tuonne johonkin polviin.....taalla taalla tallaisella tavalla.
  Onpa hyva etta tuli muutettua sielta vanhasta paikasta pois vaikka se viela nippa nappa Sipoon puolelle jaikin.Ai hitsi milta puhevialta tama kuullostaa paan sisalla.....
  No, en sen enempaa kommentoi varmaankaan Stororenin asioita ja tekstisi luettuani kylla tuli semmoinen olo etta mita jos vaikka hakisin sielta koko maasta perheen pois vaikka tanne.....vaikka vissiin niita tositeeveita taallakin on. Kaikki kylla ainaskin joka paikassa huutaa ja huitoo kuin Serranon perhe :D
  Terveisin maa pilkuilla molempien a-kirjaimien paalla

  VastaaPoista
 5. Harakka, en tiedä katsonko minäkään kaikkia jaksoja, jos meno jatkuu samanlaisena kaverin mollausjuttuna, niin eipä taida kiinnostaa. Tulee vaan paha mieli.

  Anonyymi lapseni, oli mukava lukea, että siellä on kaikki mennyt hyvin. Turvallista kotimatkaa vaan.

  VastaaPoista
 6. Minä katsoin myös. Olen katsonut amerikkalaisen Trumpin version, josta on otettu formaatti tähän suomalaiseen. No siellä oli tietysti ns glamouria enemmän.
  Minäkin ihmettelin muutaman tytön hapanta arvostelua - ei ainakaan pisteitä tuonut niille tytöille.
  Samaa muotti-ajattelua ja sen esiin tuomista kummastelin. Amerikan versiossa ei mielestäni ulkonäköön puututtu. Ja olihan siellä edustettuna monta rotua.
  Tämä Suomi-versio on latteampi, no suuressa maailmassa on kaikki suurempaa lennetään omalla lentokoneella, ajetaan cadilakeilla, liikutaan isoissa firmoissa jne.. asutaan kartanossa.
  Katson kyllä Diilin, jos vain paikalla olen.

  VastaaPoista
 7. Unelma, minäkin katsoin Diilin - ja aion katsoa jatkossakin - ja samoihin asioihin kiinnittyi huomioni kuin sinullakin, hyvä kirjoitus!

  Tunsin myötähäpeää koko naisusukupuolen takia jo näiden diilinaisten tavasta valita johtaja. Jos nyt voidaan puhua valinnasta, kun muut vain päättivät sen vaalean päällepäsmärin johdolla, että tuosta nyt tehdään projektipäällikkö. Kovin halukashan tämä projektipäällikkö ei tehtävään astumaan.

  Ja sitten alkoikin armoton selkäänpuukotus ja tämä vaalea leidi käyttäytyi itse kuin olisi johdossa (paitsi vastuun suhteen). Karmeaa katseltavaa, mutta silti on pakko katsoa jatkossakin.

  Toisaalta ei tuo miestenkään käytös "muotteineen" kovin viisasta ollut. Luin ja katsoin jälkikäteen potkut saaneen miehen haastattelut. Mielestäni oikea äijä lensi pellolle - miehellä ei tuntunut olevan alkeellisintakaan kykyä itsetutkiskeluun. Sillä lailla ei voi kasvaa ja oppia, kehittyä.

  VastaaPoista
 8. arleena, olipa kiva lukea sinunkin mielipiteesi. Siitä ameriikkalaisesta versiosta olen myös kuullut, mutta nähnyt en ole. Katsotaan miten tämä meidän versiomme kehittyy.

  Elegia, Kommenttisi ilahdutti minua. Pelkäsin vähän kirjoittaa tästä aiheesta, kun katselen jo asioita vähän eri perspektiivistä kuin nuoret. Nyt oli mukava lukea nuoren ihmisen mielipide. Kiitos Elegia.

  VastaaPoista
 9. Pelko pois Rosmarii. katsoin myös tuon ja katson vastakin. Minäkin pidä Hjalliksesta. Onko se nyt vaan niin, että naiset aina puukottavat selkää? Minusta on hienoa kun Hjallis sanoo suoraan mitä ajattelee. Ei paha ohjelma ei. Ennemmin tätä kun jotain salkkareita.

  VastaaPoista
 10. Amalia, yes! En ole katsonut Salkkareita, ei sovi minulle.

  VastaaPoista
 11. Juu, vähän samankaltainen fiilis jäi tämän ekan version tiimoilta, että siinä enemmän tehdään viihdettä ja markkinointia sille uudelle "asuntolalle". Nykyelämänmeno vissiin vaatii johtajilta häikäilemättömyyttä, kovuutta ja oman arvon kohottamista kyseenalaisinkin keinoin, ennenkuin pääsee mihinkään "kunnon" duuniin. Huokailin ja hämmästelin sitäkin itsekseni, kuinka rohkeasti mustamaalasivat toisiaan kameroiden edessä, vaikka takuulla tietävät, että ne sitten näytetään kaikelle kansalle. Ovatko tosiaan NIIN paatuneita jo, että tuntevat sellaisen olevan normaalia? Ihan outoa!

  Jää nähtäväksi, osunko tv:n ääreen seuraavan jakson aikana. Viimeksi taisin Kissin turkkia olla juuri sopivasti sopivan kanavan päällä ollessa hoitamamassa...

  VastaaPoista
 12. Minz, Kyllähän tässä ohjelmassa vähän markkinoinnin makuakin on, mutta sitä tietenkin tarvitaan noin ison projektin olessa kyseessä. Oikeastaan kukaan kommentin antajista ei ole ihannoinut sitä kovuutta millä nuoret kilpailijat ovat toisiaan kohdelleet. Katsotaan nyt, miten asiat etenevät.

  VastaaPoista
 13. Sama ohjelma kiinnostaa kovasti. Olen katsonut amerikkalaisia versioita, tosin en viimeisintä ja edellisen kotimaisen, Sarasvuo oli silloin pomona.

  Yhtämieltä olen kovuudesta, kieroilusta ja tallaamisesta, mutta sitähän bisnesmaailma melko pitkälti on. Ja jossakin nuo pahimmatkin tyypit onnistuvat itsensä esimiehiksi pukkamaan.

  Luulenpa että esim. tämä vinoin vaalea nainen putoaa melko pian ja se kimppaan lyöttäytynyt brunettekin. Naisista pidin siitä nuoresta tummasta ponnaripäisestä ja miehistä muhun teki vaikutuksen juuri se muottiinsopimaton.
  Saattaahan mielipiteeni muuttua ohjelman jatkuesssa. En ole lukenut noista kilpailijoista sen tarkemmin mistään muualta.

  Tokihan on muistettava että tämä on viihdeohjelma meille katsojille ja joitakin hankalia, mutta ohjelman sisältöä rikastuttavia tyyppejä, pidetään väkisinkin mukana.

  Luulisin että Harkimo on tehnyt jo päätöksensä voittavasta henkilöstä ohjelmanteon alkumetreillä, loppu on vain tv-ohjelmaa. Mulla on tuntuma että hän on tyyppi joka antaa fiiliksen vaikuttaa melko vahvasti valintoihinsa.

  VastaaPoista
 14. Pike, kiitos selkeästä kommentistasi. On ollut mukavaa lukea bloggaajien mielipiteitä. Käyn tutustumassa blogiisi myös.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.