keskiviikko 19. elokuuta 2009

Oletko huolissasi "sikalunssasta"?

Minua pikkuisen huolestuttaa, kun on noita vakisairauksia jo valmiina, lähinnä tuo hengästyminen haittaa (sydämen laajennus). Siihen ei pahoja keuhkotulehduksia enää kaipaisi.

Olen oikein valmistautunut taudin hyökkäykseen. Käsien pesu on jo ihan luontaista, siihen ei ole mitään lisäämistä, mutta käsilaukkuuni olen varannut pienen pullon desinfioimisainetta, sitä käytän jos liikun kaupoissa tai julkisilla kulkuneuvoilla. En ole sitä jatkuvasti lontrimassa, mutta jos käyn esim. kahvilla jossakin, niin ruokiin en tartu ennen käsipesua.

Täältä sain uusia vinkkejä, mitä kannattaisi tarkistaa kotona.

Nyt olen aamulla käynyt puhdistamassa kaikki ovenkahvat, katkaisijat, kaukosäätimet ja tuo hiirikin tuli oikein hyvin kuurattua.

Erikoisen huolellinen olen mennessäni tapaamaan ystävääni palvelutalossa. Olisi kamalaa, jos veisin sinne "lunssapöpöjä" mukanani. Ainakaan vielä ei vierailuita ole kielletty, mutta desinfiointipullot ovat jo valmiina ovenpielissä, ovat olleet jo jonkin aikaa.

Koskaan aikaisemmin en ole noteerannut millään tavalla näitä lintu- ym. flunssia ja työelämässä ollessani ne myös kaikki sairastin moneen kertaan. Ehkä näin vanhalla mummelilla jo onkin immuniteettia niinpaljon, että mikään ei tartu. Tauti sitten tulee jos on tullakseen, turha sitä on etukäteen murehtia. No, saanpahan ainakin liikuntaa, kun kiertelen jynssäämässä ja kiillottamassa kraanoja ja ovenkahvoja. haa


ps. Millähän konstilla tuon TÄÄLTÄ sanan saisi alleviivattua?

10 kommenttia:

 1. Ei ehkä pelota, mutta mietityttää kovasti.Kuopus on 11 kk. ja eniten pelkään hänen puolesta. Mutta jaksan kuitenkin luottaa siihen että asiantuntijat osaavat ohjeistaa jos tilanne sitä vaatii. :)

  VastaaPoista
 2. en ole erityisesti huolissani kun flunssa iski 'pyytamatta ja yllattaen!' Sen vaan tunsi kuinka kurkkua kutitti ja muutaman tunnin kuluttua nena alkoi vuotaa...

  Onneksi en julkisesti saa yskan- tai aivastuskohtauksia - ne iskevat yleensa illalla kun on nukkumaan menossa...
  Yolla olen herannyt muutamaan otteeseen nenaa niistamaan. Nenasumute auttaa hyvin nukahtamaan, voi hengittaa nenan kautta.

  Kasia pesen nyt enemman kuin normaalisti seka sairaalaan mennessa ja sielta poistuessa.

  Kuumaa hunajavetta juon paivittain ja usein.
  Ei ole kuumetta mutta olo on puolikuntoinen. Yritan siita huolimatta olla ulkona sen mita saa sallii...

  Rakatautisena olo on arsyttavaa ja toivon paasevani tasta eroon mita pikimmin!

  Yksi mika muuten hankaloittaa ulkoilua on oikeiden vaatteiden valinta! Vaikka kuinka kerrospukeudun en osaa valita oikeita vaatteita - valilla on hiki ja sitten tuuli viilentaa ja taas kohta on hiki...veivaan siis jatkuvasti vaatetta paalle ja pois, paalle ja pois...no, jumppaa tuokin! :)

  VastaaPoista
 3. En mäkään ole huolissani ollut siittä sikainfluensasta.
  Mutta käsienpesua olen vieläkin useemmin kyllä harrastanut, ja muistuttanut miehellekkin.
  Mutta mä olen joskus itekkin miettinyt, että mitenhän sen sanan saisi aleviivattua, mutten ole onnistunut ainakaan vielä löytämään siihen ratkaisua. Toivotaan, että joku täällä osaa neuvoa.

  VastaaPoista
 4. Sikaflunssa ei hirveästi huolestuta kun otan päivän kerrallaan. Käsien pesu aina kotiin tullessa ja usein muutenkin on jatkumoa dialyysiajoista ja dasifiointiputeli on kulkenut mukana jo vuoden verran muutenkin. Hyljinnänestolääkityksen takia immuniteettisuojani on olematon joten mieluummin olen turhan varovainen kuin varomaton.

  VastaaPoista
 5. Eila, toivottavasti se sikaflunssa ei kovin ärhäkkäänä tänne tulekaan, kun ihmiset nyt vähän osaavat varoakin.

  BLOGitse, ikävää, että sairastuit tänne tultuasi. Pukeutuminen täällä on tietenkin taitolaji. Suomen kesä on kuitenkin melko viileä, varsinkin näin loppukesällä.

  Harakka, minulle tuon linkin laitto on aina yhtä vaikeaa, ynnä kaikki muukin teknistä osaamista vaativa toiminta.

  VastaaPoista
 6. Hienosti kirjoitettu, varotoimet ovat varmasti tarpeen.
  Blogissani on sinulle jotain :)

  VastaaPoista
 7. savisuti, niinhän se on. Vanhakansa sanoo, että vara on viisautta.

  Zilga, kiitos. Kävin jo hakemassa sen kauniin sydämen.

  VastaaPoista
 8. Tanaan justiinsa opetin lapsille paivakodilla kasien pesun taitoja ajatellen sikaflunssaa. Muutenkin kun on siella toissa, niin yrittaa pitaa hygieniaa ylla ehka enemman kuin tavallisesti. Taalla puhutaan kasien pesun tarkeydesta seka pisaratartunnan minimoimisesta.

  VastaaPoista
 9. Koululta tuli kyllä kirjalliset ohjeet miten tarkkaan pitäisi pestä...pelkäämään ei ole keritty kuitenkaan

  VastaaPoista
 10. Tuula ja Johanna, hyvä, että lapsille puhutaan asiasta muuallakin kuin kotona. Asian tärkeydelle tulee enemmän painoarvoa.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.