maanantai 24. elokuuta 2009

MM-kisakaupunki


Sateinen BerliiniMekin katselimme kisalähetyksiä ja jännitimme suomalaisten urheilijoiden puolesta. Tällä kerralla tulos oli tällainen.

Katselin jo vähän toimittajien näkemyksiä kisoista, pettymystä tuntui olevan ilmassa.

Mamman maailmassa kuitenkin miesten keihään karsinta oli mahtava juttu. Ajatelkaa nyt, maailman kahdentoista parhaan keihäsmiehen joukossa oli neljä kaunista suomalaista nuorukaista. Norjaan meni kultamitalli, onnea vaan voittajalle, hän on kultansa ansainnut. Paistaa se päivä vielä risukasaankin. Tulee uusia kisoja ja taas yritetään tavoitella kultaa ja kunniaa.

Minun ei pitäisi lykätä lusikkaani tällaiseen urheilulliseen keitokseen, kun en enää ymmärrä huippu-urheilusirkusta. Käsittääkseni isoista rahoista on kysymys ja liikunnan ilo taitaa ollakin raakaa puurtamista. Onnistuessaan urheilija nostetaan kunnian kukkuloille ja sieltä sitten tullaan alas kovalla rytinällä, jos epäonnistuu taistossa. Onko meissä penkkiurheilijoissa vai urheilujohtajissa vika, kun suomalaiset urheilijat epäonnistuvat suurissa kisoissa. Missä on venyminen? Etukäteen jo asetetaan nuorille ihmisille valtavat paineet, ainoastaan voitto, voitto ja voitto kelpaa. Jotain vikaa on henkisessä valmentautumisessa. Annetaan tyttöjemme ja poikiemme myös hävitä, he ovat kuitenkin huippuhyviä urheilijoita.

Urheilujohtajat ja valmentajat saisivat miettiä Suomen lapsille sopivia ja kiinnostavia urheilutapahtumia, joissa voisi nauttia liikunnan ilosta ilman raastavia suorituspaineita. Aikanaan sieltä sitten ne huiputkin löytyisivät.

Me olemme nauttineet kotisohvalla kisojen seuraamisesta. Kävelyä, estejuoksua, heitto- ja hyppylajeja, kiitos suomalaiset urheilijat. Meidän sohvalla ei mollata ketään.
Posted by Picasa

4 kommenttia:

 1. Kiva noita on seurata, kun omat "poikamme" ovat ottelemassa. Paras voittakoon. Uudet kisat jälleen jännitetään. Uskon, että itse sauvot hitusen vauhdikkaammin näitä katseltuasi. Intoa! (Minä en sauvo)

  VastaaPoista
 2. Ei meilläkään mollata. Varmasti jokainen urheilija lähtee kisoihin voitto tavoitteena, vaikka itsekin tietäis, että se ei ole mahdollista. Tuskin sitä jaksais itseään rääkätä ilman voiton unelmaa.

  VastaaPoista
 3. Kyllä, oikeassa olet, ei sielu vereslihalla, vaan rennosti leikitellen. Nyt paineet ovat niin kovat, ettei asiasta tule mitään. Katsoin kyllä joka ilta silmät tapillaan, mutta taputin muunmaalaisellekin, kun onnistuivat.

  VastaaPoista
 4. utukka, sauvomiset ovat jääneet nyt kesällä melko vähiin, kun on lämpimät ilmat. Syksyllä taas jatketaan.

  Amalia, nythän siellä johtoportaassakin on jo alettu ihmetellä missä vika.

  Zilga, kisat menivät ja seuraavia odotellaan.

  Kiitos kaikille lukijoille. Nuo kuvat ovat elokuun alussa otettu Berliinissä. Keskimmäinen iso kuva on otettu kerrosbussin ylätasanteen ikkunasta, siksi noita sadepisaroita ja viiruja.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.