perjantai 28. elokuuta 2009

Googleauto kotikadulla.

Nyt on sitten meidänkin kotikatumme filmattu maailman kartalle.
Monenlaisia ajatuksia tuokin kartoitus herättää.

Saahan sitä ottaa asian huumorin kannaltakin ja olla vaan iloinen siitä, että taata ehti leikata pensasaidan ja mamma vaihtaa uudet kukat kukkakärryyn. Niin, ja taata pesi ja vahasi eilen meidän pikkuautommekin edustuskuntoon.

Onneksi mamma ei nyt sattunut koppansa kanssa vielä olemaan lähdössä metsäretkelle. Olisi saanut loppuikänsä hävetä näitä kauhtuneita lötähousujaan. Eihän täältä kotoa kohta uskalla lähteä ulkotiloihin ilman sävy-sävyyn pukeutumista, kun välillä kuvataan ilmasta käsin ja nyt jo maaltakin. Noista satelliittikuvista nyt en ole älynnyt vielä huolestua, kun ne ovat niin kaukana, ettei vanhan silmä sinne erota.

Vakaviakin puolia asialla on, entäs jos taatan auto olisikin ollut jollakin väärällä pihalla mamman tietämättä? Siitähän olisi noussut hirmuinen härdelli.

Meillä täällä Helsingin seudulla on viime aikoina tapahtunut paljon asuntomurtoja, ihan tässä meidänkin kylällä keskellä päivää. Nyt rosvojoukot voivat googlettaa haluamiaan alueita ja valita sopivia kohteita tihutöilleen. Pelottava ajatus.

Kuinkahan tarkkaan meitä ihmispoloja oikeastaan valvotaan ja kenen toimesta? Tää vaan kysyy.

Nyt on lopetettava tämä pohdinnan kirjallinen osuus ja mietittävä asiaa lisää tuolla hellan äärellä. Saamme viikonlopuksi lapsenlapsia yökylään ja muonitusta on tarkoin suunniteltava, kun porukassa on yksi kasvissyöjäkin. Mamma on taas elementissään kun saa tehdä ruokaa isolla kattilalla, isolla sydämellä.

Koneaika on sitten kortilla, mamma käy lukemassa juttujanne sitten yön hiljaisina hetkinä.


Jaa, että kuka otti kuvan? No sehän oli taata. Googleauto ajeli umpikujalle ja tiesimme sen tulevan kohta takaisin. Jos joskus satutte googlekartalla näkemään kadun kulmassa innokkaan ukkelin hilluvan lyhytlahkeinen pyjama päällään kuvauspuuhissa, niin se on sitten meidän taata. Kiire tuli, mutta lipokat sentään osuivat oikeisiin jalkoihin ja olivat jopa samaa pariakin.

12 kommenttia:

 1. Hyvä että ehditte edustuskuntoon, ennen kuvaamista.
  Se on kyllä tosi peloottavaa, kun ei tiedä koskaan kuka tulee ja missä asioissa. Meidänkin tutuilla kävi murtomiehiä. Mitään eivät vieneet, mutta JOKA paikka oli käännetty. Ilmeiseti oli tehty vaan kartoitus.
  Mukavaa mummoilua

  VastaaPoista
 2. Kyllähän meitä valvotaan, jos haluaisi, saisi selville, miten monta litraa maitoa join viime viikolla, mitä lehtiä luin, minne ostin junaliput, kuinka paljon ostin bensaa ja mitä kirjoja lainasin ja mitä hammaslääkärini sanoi. Orwellin 1984 on täällä, mutta ei se mua häiritte..

  VastaaPoista
 3. Voe että näitä siun pohdintojasi on mukava lueskella. Meille ei google auto tule, sen verran maaseudulla asutelemme, onneksi, siinä näkyisi kaikki etupihan tekemättömät työt...asuntomurrot ovat täälläkin riesana ja vielä keskellä päivää. Meillekin ryökäleet yrittivät tulla muutama vuosi sitten aamusella varhasella puoli kuusi. Onneksemme olin jo hereillä yläkerrassa ja hätkähdin ulkooven pimpelipom ääneen (ääni ilmoittaa vaan että ovi aukaistaan). tuli pojille kiirre, peräpäät vaan vilkkuivat kun juoksivat karkuun. Sen verran kyllä pelästytti että olen siitä lähtein nukkunut golfmaila sängyn alla.....

  VastaaPoista
 4. Minä en ole vielä kuvauksia nähnyt. Taidamme asua niin pusikossa ettei tänne näy, emmekä mekään näy.
  Samaa kauhistelin minäkin, kun kuuntelin asuntomurtojen ja varkauksien määriä Helsingin seudulta. Kaikki näköjään muuttuu, mutta ei parempaan suuntaan.
  Lintukotomme ei ole enää turvassa.

  VastaaPoista
 5. On kyllä tarina! Olisi ihan mukava kyllä nähdä teitä! :)))

  VastaaPoista
 6. Kyllä vaan meitä valvotaan koko ajan. Täälläkin on melkein joka kadunkulmassa valvontakamerat, joille aina muistaessani vilkutan. Googlen autoa en vielä ole nähnyt, mutta onhan se voinut jo meidänkin kadulla käydä kääntyilemässä. Toivottavasti ei ole jäänyt kaahareiden jalkoihin.
  Varkaita en paljon pelkää, kun on kaksi kovaäänistä ja terävähampaista portsaria. Niin, ja ne ylettömän uteliaat naapurit.

  VastaaPoista
 7. Täälläpäin lentelee joka toinen vuosi lentokone erittäin alhaalla ottamassa ilmakuvia. Tulevat sitten syksymmällä myymään niitä ovelta ovelle. Siis sellaisia missä kenenkin oma torppa näkyy. En osta. Ovat ylettömän kalliitakin. Siinä minkä viimeksi ottivat näyn taatusti minäkin puimassa nyrkkiä yläilmoihin.

  VastaaPoista
 8. Nyt täytyy googlettaa ahkerasti ja katsella, onko taatan tossut varmasti samaaparia ;))
  Kyllähän noita koneita lentelee ympyrää lähes joka kesä, mitä kuvannevat. Kerran tuli joku kaupalle meidänkin mökistä otetun kuvan kans. Sanoin, etten ole tilannut kuvaajaa. Ei se sitten myynyt väkisin heh..

  VastaaPoista
 9. Olette siis paasseet maailman kartalle!
  Tuntuuko nyt jotenkin enemman maailmankansalaiselta? :)

  VastaaPoista
 10. Toivottavasti tänne ei googleautoa tuu, en ole koskaan kotona edustuskuntoinen, tai näköinenkään. Aina olen pahoissa verkkareissa ja t-paidassani!
  Mutta.. tuolla aiemmin kerrottiin, että meitä valvotaan erilaisilla kameroillakin, ja lentokoneetki alhaalla lentelee, ja kuvaavat!
  Tulee mieleeni viimesyksyinen ufojuttu!
  Jos ne ovatkin nyt niitä ufolaisia?
  :-D ;-0 !!!

  VastaaPoista
 11. Auts, liittyyköhän googleauto ja ne asuntomurrot toisiinsa. Lehtiteitojenhan mukaan esitutustumista oli tehty. Aikas lähellä meitäkin on käyty, minähän se täällä nyt pidän koko kulmakunnalle vahtia kun kotona olen.

  Hellyttäviä yösydänhetkiä!

  VastaaPoista
 12. Nyt sitten löydetään kaikki teille kahville, kirjoitetaan vaan googleen, että Unelma ja Taata, niin heti löydetään perille. Eikä huolta, ei meidän takia tarvitse pukeutua kummemmin, verkkarit ovat oikein hyvät ja t-paita on itselläkin päällä.
  Äläkä huolehdi kahvileivästä, otan aina itse jotain gluteenitonta mukaan, minä kun olen sellainen ongelmalapsi tuon ruuan kanssa.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.