torstai 2. heinäkuuta 2009

Löysimme keitaan

Varmalta ja luotettavalta taholta (kampaajaltani) kuulin, että kahvila ja pullapuoti avataan Uuden Porvoontien varrelle. Ymmärsin, että kahvila on jo auki, tyypillistä mammaa. Todellisuudessa avajaiset ovat vasta lauantaina. Suostuttelin taatan lähtemään katsomaan uutta kahvilaa hänen lomansa alkamisen kunniaksi.

No, kurvattiin pihaan ja ihmeteltiin, kun yhtään autoa ei näkynyt parkissa. Taata jo melkein joutui paniikkiin, ei täällä mitään ole, mennään pois toisten pihalta. Suostui kuitenkin päästämään minut ulos autosta. Kurkistin sitten varovaisesti yhdestä avoimesta ovesta ja kyselin kahvilan kuulumisia paikalla olleelta rouvalta. Sain sitten tietää, että lauantaina vasta. Talon rouva ja isäntä olivat ystävällisiä ja kehottivat meitä katselemaan paikkoja. Paljon kaunista nähtävää pihalla olikin. Sain myös luvan kuvata pihapiiriä. En halunnut häiritä valmisteluja itse kahvilarakennuksessa, siellä kuvataan sitten myöhemmin. Kuvat ovat siis pihapiirissä olevista rakennuksista. Ainoastaan juhlasalin portaikko on kuvattu sisätiloissa. Kahvilan mainoskylttiäkään ei vielä oltu tienviereen laitettu. Yritän kuvata sen joskus myöhemmin, niin tiedätte sitten poiketa sisään, jos Porvooseen ajelette.
Tämän rakennuksen päädyssä on savusauna, mahtaisi olla makoisat löylyt.Pihalla on pieni lampi, kivikaaren alta tulee lisää vettä solisten. Nyt oli liian kuivaa.Lammen sillalla kulkivat tällaiset sadunlapset.Näkymä lammella, vesiputous oli nyt kuivana.


Tässä pölkylläkin voisi hetken istahtaa ja ihailla pihan kauneutta.Yläkertaan johtaa näin kauniit portaat.Kauniit puusta tehdyt portaat johtavat juhlasaliin.Tällaiset vekkulit kaverit tutkivat kulkijoita pensaiden suojasta.Tässä rakennuksessa on juhlasali.


Näkymä pihalta


Jos haluaa hieman yksityisyyttä, niin tännekin voi tulla kahvikupposensa juomaan.Nämä iloiset veikot tervehtivät kulkijaa toisella puolella.

24 kommenttia:

 1. Mukavan näköinen paikka. Toi lampi juttu on hieno.

  VastaaPoista
 2. Näyttääpä kiinnostavalta. Täytyy painaa mieleen.

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva paikka. Täytyypä lähettää linkki ja vinkki porvoosta kotoisin olevalle ystävälle, että tietää ja pysyy ajan tasalla, vaikkei bloggaile. Kiva löytö.

  VastaaPoista
 4. Ihana paikka. =)
  Oikea satumaa... =))))

  VastaaPoista
 5. Amalia, lampi on todella kaunis, valtava työ tontilla on tehty.

  maija, kannattaa poiketa. Tien oikealla puolella Helsingistä tultaessa.

  Aurea Dama, laitan paikan sijainnista lisää tietoa, kunhan kyltit ilmestyvät tien poskeen.

  utukka, tässä paikassa saa varmasti kivoja kesäelämyksiä.

  Una Reinman, kun joku on jaksanut rakentaa tällaisen satumaan, niin kannattaa poiketa vilkaisemassa ja elää hetken sadussa.

  VastaaPoista
 6. Kylläpä näyttää houkuttelevalta ja viihtyisältä ja mukavalla tavalla erilaiselta. Varmasti kahvittelijoita alkaa riittää, kunhan saavat ovet auki.
  Olen ollut taas seikkailemassa ja ihailin nyt vasta ihania kukkakuviasi tuolla edellä. Hienosti olet kuvannut ja koonnut kollaasiksi.

  VastaaPoista
 7. Äiti moi!
  Ai sinne tulee kahvila! Olenkin joskus sitä taloa ja pihapiiriä kurkkinut ohikiitävästä autosta. Onpas kivaa jos sinne pääsee oikein paikanpäälle katsomaan. Muistaakseni jossain lehdessä oli tuosta paikasta joskus jotain kirjoitusta juuri tuon huiman pihan vuoksi....en ole varma mutta niin muistelen.

  VastaaPoista
 8. Uuna, Tätä kukkaterapiaa nyt tuputan kaikille, en malta olla kuvaamatta. Syksyllä sitten taas ankeus on voitettava kuvia katselemalla. Hilloan kukkia alitajuntaan.

  Johanna, se on todella ihana paikka ja ystävällinen isäntäväki. Siellä on pikkuruinen oma leipomokin, kahvittelijat saavat tuoretta pullaa. Oikein odotan kotiutumistani, sitten heti menemme kahville ja jos on hyvä ilma niin haetaan mummeli palvelutalolta mukaan. Sitä juhlasalia saa vuokrata esim. syntymäpäivien viettoon.

  VastaaPoista
 9. Kauniin keitaan löysitte.
  Kyllä suomessa on ihania paikkoja, kun osaa etsiä.
  Täällä blogeissa pääsee aina hyville nojatuolimatkoille.

  VastaaPoista
 10. Hienon paikan oletkin bongaillut!
  Joskus jos tullaan sielläpäin käymään, pitääkin käydä sielläkin.
  Näkyi olevan niiin tosi kaunista paikkaa.

  VastaaPoista
 11. Tuonne pitää ehdottomasti poiketa kahville!

  VastaaPoista
 12. Zilga, niin ja saa hyviä vinkkejä.

  Harakka, Paikka on hieno ja ensi viikolla käydään testaamassa leipurin ammattitaito.

  marjukka, paikka on mukavasti Porvoon ja Helsingin puolimatkassa.

  VastaaPoista
 13. Savusauna kuulostaa mielenkiintoiselta, sitä saa varmaan vuokrata.
  Porvoossa on lähes joka kesä ajeltu, tiedä vaikka tänä kesänäkin käytäisiin. Ja kahvipaikassa.

  VastaaPoista
 14. Olipas erikoisen ihana paikka. Onko se siis vain kahvila vai jarjestetaanko siella myos isompia tilaisuuksia, kun oli juhlasalikin? Mika sen paikan nimi on?

  VastaaPoista
 15. Onpas tosiaan kaunis keidas. Voisin muuttaa sinne! Ihania vanhoja rakennuksia ja pihapiiri kuin satukirjasta.

  Haluaisin kovasti päiväretkelle Porvooseen kuvaamaan. Porvoo on tuttu paikka, mutta en ole päässyt vielä sinne kameran kanssa. Tuossa voisi pysähtyä matkan varrella vetämään sumpit ja hengittämään kauniita maisemia.

  VastaaPoista
 16. Tämähän on ihana paikka, oikea keidas. Voitko vielä kertoa tarkemmin missä paikka on? Tuolla pitäisi päästä käymään!

  VastaaPoista
 17. Aivan satumainen piha! mikä löytö! Hyviä kuvia. Haluaisin tuonne vielä leikkimään peikkopuku päällä. Alkoi lapsettaa.

  VastaaPoista
 18. Siis aivan UPEA paikka! Ihanaa, että pysähdyitte ja sait kuvata, vaikkei paikka ollut vielä auki. Takuuvarma pysähdyspaikka, jos joskus sielläpäin liikutaan. Tuo piha-alue kerta kaikkiaan täytyy nähdä! Kiitos tiedon jakamisesta, Unelma! =o)

  VastaaPoista
 19. Käyn yleensä kerran kesässä Porvoossa, ja tämän kesän reissu on vielä tekemättä. Kiitos vinkkauksesta! - Tuli uusi kohde entisten (ihana puutarhamyymälä, Riimikko, Sauna-Taika,kahvila Helmi,...)lisäksi. :)

  VastaaPoista
 20. Viehättävän näköinen paikka, varsinkin vielä jos siellä on oma leipomo :) pitää laittaa mieleen seuraavalle lomalle - paljon liikumme akselilla Helsinki-Lahti-Porvoo

  VastaaPoista
 21. Voi tuo paikka on laitettava visusti mielen pääle, jos vaikka joskus ;)
  Tuonne kun menee, eihän sieltä malta lähteä poiskaan :D

  Mukavaa vikon-ja heinäkuun jatkoa sinulle Unelma !!!

  VastaaPoista
 22. arleena, anteeksi, etten ole voinut vastailla kysymyksiin. Olen ollut pienellä matkalla, joka teki minuun suuren vaikutuksen.

  Luulen, että sitä savusaunaakin saa vuokrata, koska se juhlasalikin on mahdollista vuokrata.

  Tuula, luulen, että ne isommat juhlat joutuu sitten juhlasalin vuokraaja järjestämään itse. Laitan osoitteen ja paikan nimen heti, kun olen ehtinyt siellä käydä.

  Elegia, olisi kivaa, jos kävisit Porvoossa. Mielelläni näkisin sinun näkemyksesi Porvoosta. Matkalla voisit poiketa tuossa keitaassa.

  savisuti, laitan osoitteen tuotapikaa. Olen ollut reissussa, joten tarkistuskäynti on jäänyt tekemättä.

  marjaisa, olisipa hupaisaa nähdä sinut siellä peikkopuvussa. Kiva ajatus.

  Minz, samalla voisit pysähtyä meilläkin, matka ei ole kovinkaan pitkä.

  Ruiskaunokki, kivoja paikkoja olet Porvoossa bongannut.

  Tuikku, pikkuisen leipomon olen nähnytkin, mutta silloin se oli vielä vaiheessa.

  VastaaPoista
 23. Hellumarja, kiva ehdit poiketa. Mukavalta tuntuisi ajatus, että ajelet täällä meilläpäin joskus.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.