tiistai 28. heinäkuuta 2009

Kasvitiedettä Ruissalossa

Naantalin jälkeen ajoimme Ruissaloon. Kävimme ihastelemassa kukkia ja puita Turun Yliopiston Kasvitieteellisessä puutarhassa. Kukkakuvia kertyi niin paljon, että tein pienen kollaasin muistoksi. Kuvia kannattaa klikata isommiksi.Kukkaterapia aivan hurmasi katsojan.Tämä valtava kasvi elelee kasvihuoneessa. Laitoin taatan mittatikuksi.Eksoottisia lumpeita saatiin myös ihailla kosteassa lämmössä lasikaton alla.Matka jatkui majapaikkaamme Ruissalon kylpylään. Hanhiemo tuli vastaan pienen untuvaisensa kanssa.Tämä vanha puu oli muistutus kuolevaisuudesta. Kylpylän puisto on hyvin kaunis, paljon vanhoja puita, ruusuja, pensaita ja tietenkin hanhia.Tässä on näkymä huoneemme ikkunasta. Oli taivaallisen ihanaa pitkän päivän jälkeen päästä saunaan, suihkuun ja pulahtaa viileään veteen uimaan. Turvonneet jalkaparat oikein kiittivät. Aamulla oli mukavaa karistaa hyvin nukutun yön jälkeiset unet uima-altailla. Runsaan aamiaisen jälkeen jatkoimme matkaa Turkuun. Kurkistus vielä kylpylän pihaan.Tästä häkkyrästä en päässyt selville, mikähän se on? Näitä oli puiston alueella useita.Tällainen kaunis puu oli jo kasvattanut hedelmiäkin. Emme tunnistaneet sitä. Tässä alla on vielä yksi näkymä puistosta.


Posted by Picasa

8 kommenttia:

 1. Nuo hökötykset ovat sellaisia frisbeegolfin "reikiä". Eli nimensä mukaisesti lajissa pelataan golfia, mutta frisbeellä :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Juska, taas on mamma vähän viisaampi. Harmi, ettei paikalle osunut yhtään pelaajaa, olisi ollut mielenkiinnostavaa nähdä peliäkin.

  VastaaPoista
 3. Ruissalo on kyllä aina käymisen väärti, on siellä niin paljon ihailtavaa.

  VastaaPoista
 4. Voi kun kiva nähdä kuviasi Ruissalosta, pari vuotta sitten pikakaynti, en tiennyt et siellä myös jättiläislumpeita, kerran nähnyt kukkivan Göteborgissa.

  VastaaPoista
 5. Amalia, kannattaa todellakin käydä. Aikaa pitäisi varata paljon, vaikka koko päivä. Puistossa voisi välillä lepäillä ja kuunnella lintujen laulua. Kahviokin vaikutti oikein hyvältä.

  Hannele, kuvia on valtavasti, en vaan kehdannut kaikkia blogiini laittaa.

  VastaaPoista
 6. Ruissalossa on rehevää ja kaunista. Kasvitieteellinen puutarha on mielenkiintoinen. Luulisin, että kuvaamasi puu on jalava.

  Kaunista.

  VastaaPoista
 7. Onpa Ruissalossa kaunista! Itse olen käynyt siellä vain kännissä festareilla, joten suuria muistikuvia ei ole. Noin muuten on tullut Turkua jonkin verran kierrettyä, mutta ei paljon.

  Turun yliopiston kasvitieteellinenkin kiinnostaisi. Hyvin siellä näytti olevan rehut kukassa. Viimeksi kävin Helsingin yliopiston rehutieteellisessä, mutta menin huonoon aikaan, koska juuri mikään ei kukkinut.

  VastaaPoista
 8. Nyt selvisi tuon puun nimikin, se val pähkinäpuu.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.