torstai 9. heinäkuuta 2009

Eesti XXV Laulupidu

Vielä kerran Tallinna. Sadepäivän ratoksi kokosin vielä muistoja laulujuhlien Tallinnasta.Näkymä laululavalle. Klikkaa kuvaa.Tässä taisi olla juhlakulkueen nuorin osanottaja iloisen äitinsä turvallisessa sylissä. Vauvaa suojasi auringolta sateensuoja.Tähän kollaasiin keräsin muutamia ihastuttavia käsityötaidon näytteitä. Katsokaa miten suuritöisiä olivat kansallispukujen taskutkin.Rouvat siellä ensimmäisessä kuvassa huoltavat jalkojaan. Suomen poikien menoa oli uljasta katsella. Hyvä pojat!

Monenlaisia kulkuvälineitäkin käytettiin.Tallinnassa näytti olevan muotia tällaiset isot mollamaijat käsityötuotteiden mannekiineina. Oikein hauskoja ja piristäviä "sisäänheittäjiä".Tiesittekoö, että Tallinassa on näin hieno hiekkaranta? Matalaa hiekkarantaa vaikka kuinka pitkälti. Pyörätiekin on perille ja siellä rannalla on näin kätevät telineet jalkarattaille, penkillä voi istua ja pyörä pysyy kätevästi pystyssä vieressä. Varsinainen hoidettu uimaranta alkaa tämän kivirivin jälkeen. Kuvan otin iltakävelyllä noin yhdeksän aikaan. Uimarit olivat lähteneet koteihinsa, ainakin melkein kaikki.

Kiitos, jos vielä jaksoitte kuvia katsella. Minulle juhlat olivat sellainen kesän kohokohta, että halusin tallentaa muistoja blogiini mahdollisimman paljon.

5 kommenttia:

 1. Ihania kansallispukuja, joillakin on taito hyppysissä. Ja hienoja hiekkarantoja, ihan kuin jossain etelässä. Karjalan reissua odottaen :)

  VastaaPoista
 2. Etelän rannat minullekin tulivat mieleen.

  Oikein hyvää ja virkistävää lomaa Karjalassa.

  VastaaPoista
 3. Voi että! Ihanat käsityöt, kun olisi vain aikaa niin niitäkin haluaisin kokeilla! Ehkä jonakin päivänä! Kiitos kun kerroit matkoistasi, niin ihana katsoa näitä kuvia!

  VastaaPoista
 4. Noille laulujuhlille minäkin olin menossa, kun sain ystävältäni sinne kutsun, mutta suunnitelmat muuttuivat. Ehkäpä ensi vuonna.
  Ihanaa, että sainkin katsella niiden fiilistä täältä.

  VastaaPoista
 5. Eila, niitä käsitöitä olisin kuvannut mielellään lisääkin, mutta juhlakulkue eteni niin reipasta tahtia, etten ehtinyt kameroineni aina tähtäämään.

  aimarii, olipa vahinko ettet päässyt mukaan. Seuraavat laulujuhlat ovat viiden vuoden kuluttua.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.