lauantai 11. heinäkuuta 2009

Antiikkimessuilla oli tunnelmaa.

Kävimme perjantaina taatan kanssa antiikkimessuilla Billnäsin ruukin maisemissa. Väkeä tuntui olevan runsaasti, mutta mitään tungosta ei syntynyt alueen laajuuden ansiosta.

Pihalta sai ostaa virvokkeita ja ruokaa. Mekin taatan kanssa joimme kahvit ja nautimme ah, niin kaloripitoiset muurinpohjaletut hilloineen kaikkineen.

Minulle kävi nyt se, mitä olen jo ehtinyt pelätäkin. Kamera pimeni jo alkumetreillä. Taata oli varannut ladatut paristot kameralaukkuun, mutta minätyttö sujautinkin kameran laukkuuni ilman koteloa ( se on niin hankala ). En ollenkaan muistanut ottaa huomioon, että kuvia oli jo napsittu satamäärin näillä voimanlähteillä. Vahingosta viisastuu, sanoo vanhakansa! Oli todella turhauttavaa kierrellä messualueella kamera pimeänä. Ensimmäiset neljä kuvaa on otettu puhelimen kameralla. Klikkaamalla kuvat suurenevat.
Esineitä oli myynnissä laidasta laitaan. Oli vanhaa ja vielä vanhempaa. Jouluakin oli jo ennakoitu.


14 kommenttia:

 1. No, harmi, että akku loppui. Minullekin on käynyt niin enemmän kuin kerran. Silloin pitää vaan ottaa silmämuistoja.

  Billnäsissä en ole koskaan käynyt, varmaan viehättävä paikka.

  VastaaPoista
 2. Harmi tosiaan että akku loppui,mutta puhelimellakin sait tosi hyviä kuvia.Kauniilta näyttää Billnäsissä, en ole minäkään koskaan käynyt.Ja ihastuttavia esineitä!

  VastaaPoista
 3. Haluaisin nuo alakuvassa olevat potit.

  VastaaPoista
 4. Nykyään vaihdan akun lähes aina kun aion kuvata, kun minullekin on käynyt joskus niin hullusti.
  Vaan hyvät kuvat kännykälläkin saa varsinkin jos korjaa vähän tietokoneella valotusta.

  VastaaPoista
 5. Antiikkimessut ja myynnit ovat jännittäviä! Ei koskaan tiedä, mitä voi löytää. Vanhat asineet kiehtovat ja ovat mielenkiintoisia katsella, vaikkei ostaisikaan. Koko ajan oppii uutta (vanhaa)
  Olin aktiivisesti antiikeissa 10 vuotta, ostin myin, keräsin. Iloitsin ajoista, jolloin ihmisillä oli aikaa tehdä kauniita töitä. Hyvä postaus, pidin.

  VastaaPoista
 6. Oijoi, aivan mahtavalta näyttää! Oli ihan pakko googlettaa tuo paikka ja havaitsin, että sehän on aika kohtuumatkan päässä. Eli kiitän sinua sydämellisesti vinkistä, Unelma!

  Harmillista, että kamerasi akku loppui! Olisit saanut varmasti paljon ihania kuvia meille esiteltäväksi, vaan onneksi ehdit sentään jonkin verrata kuvata. Mielenkiintoiset koosteet olet tehnyt meidän lukijoiden iloksi.

  Sain muuten mieheltäni joululahjaksi vara-akun kameraani. Liian monta kertaa on minullekin käynyt niin, että akku tilttaa kesken kaiken ja reissun päällä latausmahdollisuudet ovat vähän mitä ovat.

  VastaaPoista
 7. Kiitos ystävät, kun olette käyneet kanssani Billnäsissä.

  SusuPetal. Kun ajelet kesäaikaan Taikkarinmäelle, niin älä huruttelekaan Tarvontietä, vaan kierrä Billnäsin ja Fiskarsin kautta. Näet paljon ihania vanhoja vehreitä näkymiä.

  Yaelian, ensi kesänä, kun taas tulet tänne, niin suosittelen kesäretkeä samoin kuin SusuPetalille.

  Famu, nuo kannut kuvasin ihan tuon pienen ruskeakukkaisen takia. Minulla on kotona sellainen. Olen huutanut sen nuorena tyttönä erään mummon jäämistöstä. Kannu on kulkenut mukanani muistona tuosta mummosta. Olin oikein hämmästynyt, kun kannun hintalapussa luki 80 €. Melkein teki mieli ostaa kaveri kannulleni.

  suloensio, minulla ei ole oikeastaan minkäänlaista tekniikan tajua, eikä tuo kuvankäsittelykään ole vielä hallinnassa. Innostusta on enemmän, kuin taitoa. Lohdullista kuulla, että en ole ainoa "kuvaaja", jolta on voimat hävinneet.

  utukka, minulla ei ole ollut mitään myytävää ja ostaminenkin on ollut vähäistä. Nautin kuitenkin vanhojen esineiden kauneudesta. Billnäsistä ostin vanhan sokeriaskin ja kermanekan. Myyjä kertoi niiden olevan vanhaa Riihimäkeä ( Onerva ). Taidankin laittaa sen kuvan tänne, ehkä sinä tunnistat sen asiantuntijana.

  Elegia, kauniina kesäpäivänä Billnäs ja Fiskars ovat must!

  Se nyt taisi olla lukijoiden onni, etten saanut enempää kuvia otetuksi. Olisin taas seuraavan viikon ladannut tänne kollaaseja vanhoista tavaroista.

  Niinpä, hieno asia tuo varavoima, minä höpsö vaan jätin sen kotiin. No, opinpahan taas tarkistamaan kuvausvalmiuksiani tarkemmin.

  VastaaPoista
 8. Minä olen kiinnostunut Iittalan ja Riihimäen 1950-60-luvun lasista. Yhdessä kuvassa sitä näytti olevankin.
  Pitäisi vain kiertää kirppareita ja kauppoja joskus taas.

  VastaaPoista
 9. arleena, kirppareilta harvoin löytyy nykyään ja jos löytyy, niin ovat tosi kalliita. Minulla on joitain Saara Hopean töitä, olen tuonut niitä Tukholmasta. Antiikkimarkkinoilla oli runsaasti lasia, mutta valitettavasti en saanut kuvattua, kun kamerani pimeni.

  VastaaPoista
 10. Sinulta loppui kameran akku, meiltä aika, kun Fiskarsin pajat menivät viideltä kiinni. Sitä emme hoksanneet ottaa huomioon. Mutta on ehkä hyvä, ettemme pysty täällä kaikkea esittelemään. Ehkä näin saamme lukijat itse lähtemään katsomaan :-)
  Houkuttelevasti kerroit, lähellä toisiamme olimme :-D

  VastaaPoista
 11. Uuna, sinulla on aina positiivinen ratkaisu valmiina. Todellakin, lukijat vaan kesäretkelle Fiskarsiin ja Billnäsiin. Näkemistä ja ihasteltavaa riittää, vaikka tänään antiikkimessut taas sulkevat ovensa ja kauppiaat roudaavat myytävänsä ympäri Suomea.

  VastaaPoista
 12. Sulla on ollutkin kiva perjantaipäivä.
  Olet saanut ihaila paljon kaikkia kaunista ja vanhaa.
  Ja ihan hyviä kuvia saitkin kännykälläsi.
  Kauniita esineitä siellä oli, noi vauvan vaunut on ihanat!

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.