tiistai 28. heinäkuuta 2009

Ammut by Miina, elämyksiä Haikon puistossa.

Klikkaa kuvia.Eilen meillä oli asiaa Porvooseen. Päätimme samalla poiketa katsomaan Miina Äkkijyrkän lehmiä Haikon kartanon puistoon. Miinan ammut ovat nyt päässeet oikein arvoiseensa ympäristöön. Suuret mahtavat työt vaativat paljon tilaa ja ilmaa ympärilleen. Jos liikutte Porvoon suunnalla, niin kannattaa poiketa Haikon puistoon, siellä saa vapaasti liikkua, eikä pääsymaksua ole. Mamman rahat eivät taitaisi riittää Haikon kylpylään tai ravintolaan, enkä Miinankaan ammua pystyisi hankkimaan, edes pientä vusua. Ihanaa oli kuitenkin katsella ja ihmetellä. Miina on suuri taiteilija. Kiitos Haikon kartanolle ja Miinalle, ajattelen sydämessäni.Näkymä Haikon puistosta meren puolelta katsottuna. Kuvia puistosta on enemmänkin, mutta nyt on Miina pääroolissa.


Tänään posti toi uuden Kotilieden ja siinä näyttää olevan artikkeli Miina Äkkijyrkästä. En ole juttua vielä ehtinyt lukea, kun olen ährännyt näiden Miinan lehmien kanssa Picasassa.Näitä taideteoksia ei tarvitse taiteilijan seisoa selittelemässä.Kuvat kertovat selvää kieltä tekijän luovuudesta ja rohkeudesta.Miina on tehnyt naisen työn hitsatessaan näitä teoksia. Taiteilijan kädenjälkiä katsoessaan ei tule heti ajatelleeksikaan mitä "materiaalia" on käytetty.Tämä mahtava kaksikko olisi kyllä kaikkien itse nähtävä.Tämä oli mielestäni hauska.Tämä oli oikein sellainen mahtinauta. Jyhkeä luomus.

Tässä alinna olevassa kuvaaja vähän epäonnistui valon kanssa. Olin niin innoissani, että en huomannut ottaa kaikkea "vimpan päälle".


Posted by Picasa

23 kommenttia:

 1. Hienoja lehmiä, vai onko tuo yksi oikein sonni? Miina ei itse taida näitä hitsailla vaan hänellä on apulaiset siellä hommissa, hän vaan vieressä neuvoo ja suunnittelee. Näin joskus hänestä dokumentin missä näytettiin lehmien tekemistäkin.

  Näitä ei todellakaan tarvitse selitellä.

  VastaaPoista
 2. Ei voi sanoa muuta, kun Waauu! On kyllä komeita.

  VastaaPoista
 3. Monella taiteilijalla apunaan käsityöläisia. Miina saa itsepäisyydellään Minut aina liikuttumaan. Hän on todellinen taiteilija.

  VastaaPoista
 4. Tollasista taideteoksista tykkään, ihana koivukuva.

  VastaaPoista
 5. Miina on kovanluokan tyttö. Ei pelkää kokeilla, eikä pelkää herroja. Tekee niin kuin itse parhaaksi näkee. Hatunnosto Miinalle ja kiitos Unelmalle. En ollut näitä kaikkia nähnyt aikaisemmin.

  VastaaPoista
 6. Tästä taisin löytää itselleni uuden seurattavan blogin, ans kattoo tulevaisuudessa! Kiitos sulle!

  Kommentoinkin jo Naantali-postausta!

  VastaaPoista
 7. savisuti, saattapi olla sonni. Minulla on ollut sellainen käsitys, että Miina itse hitsaakin. No, hienoja töitä kuitenkin.

  Amalia, Wauu sanoimme taatan kanssakin

  Eila, kyllä niissä on huumoriakin ja kekseliäisyyttä.

  suloensio, niin Miina ei jätä ketään kylmäksi. Vahva persoonallisuus ja kuitenkin niin herkkä.

  Hannele, minuakin Miinan työt kiehtovat, nyt ovat päässeet arvoiseensa ympäristöön.

  Zilga, nostamme hattua yhdessä Miinalle. Arvasin, että monet blogini lukijat tykkäävät näistä taideteoksista. En halunnut laittaa näistä kollaasia, kun Picasa sitten silppuaa kuvat omituisiksi. Tai en vaan osaa vielä kollaseja kunnolla tehdä.

  Pike, kivaa, kun tulit. Tervetuloa toistekin.

  VastaaPoista
 8. Miinan lehmätöissä yhdistyvät kova materiaali pehmeisiin muotoihin, eloton elollisen hahmossa. tuo ristiriita tuo töihin sen särön, joka taiteen tunnusmerkkinä tunnistetaan. Mukavia reissuja olet tehnyt!

  VastaaPoista
 9. Lehmät, naudat ja sonnit ovat mahtavia, humoristisia. Paikallislehti kertoi niiden ilmestyttyä sinne, että jotkut hääparit, joilla oli häät tulossa tälle kesälle, olivat ne nähdessään järkyttyneet ja sanoneet, että heidän hääpaikallaan ei tuollaisia rumiluksia saa näkyä. Niinpä joku niistä jouduttiin siirtämään uuteen paikkaan häiritsemästä hääväen silmää...

  VastaaPoista
 10. Leen@, osasit niin kauniisti kiteyttää analyysin ammuista. Pitäisiköhän minun kopioida tuo lause tuonne kuvien alkuun?

  Päivi, niinhän sitä sanotaan, että kauneus on katsojan silmässä. Täytyy myöntää, etten minäkään kaikkea taidetta ymmärrä. Onneksi näistä pidin.

  VastaaPoista
 11. Onpa hienoja lehmiä (ja sonni), ja kiva tietää,että Miinan ammut sai kodin tuolla Haikon puistossa,jossa kävin lapsena viimeksi,kaunis paikka! Missä muuten ne Miinan oikeat ammut luurailee nykyään?

  VastaaPoista
 12. Yaelian, Miinan oikeat ammut ovat nyt kesälomalla jossakin päin Suomea, kaksi on vain kotona Vuosaaressa.

  VastaaPoista
 13. Mielenkiintoisia, romuraudan kierrätystä hienoin keinoin. Nuo kyllä pitäisi nähdä omin silmin!

  VastaaPoista
 14. Minusta tuo viimeinen kuva on tosi hieno. Siluettimainen tumma lehmä on hieno vaaleaa taustaa vasten.
  Olen nähnyt näitä lehmiä parissa tv-ohjelmassa ja kerran luonnossakin, ovat tosi hienoja. Hänen ajatuksiaan on myös kiva kuulla. Pari kertaa on ollut aika pitkä ohjelma telkussa.

  VastaaPoista
 15. Uuna, jännää, että sinä pidit siitä kuvasta, luulin pilanneeni sen.

  VastaaPoista
 16. Todella hyvin sopivat Äkkijyrkän lehmäteokset puistomaisemaan. Pääsivät hyvin oikeuksiinsa.
  Kaunista ja jykevää katsottavaa.

  VastaaPoista
 17. arleena, on tämä Miina ihan omaa luokkaansa.

  VastaaPoista
 18. Noi lehmät ovat kyllä tosi hienoja!
  Mä olen aina tykännyt Miinasta ja hänen suoraryhtisyydestä luonteestaan.
  Kyllä nyt Miinalle tehdään vääryyttä, olen sitä mieltä.

  VastaaPoista
 19. Harakka, löysit vielä täältä Miinan ammut. Toivottavasti Miinan asiat ratkeavat myönteisesti.

  VastaaPoista
 20. Ainakin Stockmannin kanta-asiakkaille on usein erikoistarjouksia Haikon kartanohotelliin. Kannattaa tarkkailla hintoja.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.