tiistai 16. kesäkuuta 2009

Vikingline yllätti

Sain keväällä Vikingline´ilta viestin, että olen saanut ilmaisen bonusmatkan. Iloisena varasin matkan ja lupasin ottaa nuorimmat lapsenlapset mukaan risteilemään (pieni neito oli menossa muualle). Jännitin valtavasti, että paraneeko selkäni senverran, että pystymme matkustamaan. Olisi ollut iso pettymys, jos matka olisi jäänyt tekemättä.

Tänään en ehtinyt vielä kaikkia kuvia käsitellä ja koneaikaakin oli niukasti, kun pojat olivat loppupäivän täällä. Laitan huomenna sitten kuvia ja vähän selostusta matkastamme. Pojat kävivät taatan kanssa kirtoajelulla ja mamma teki pienen kirppariretken sillä aikaa. Tukholmassa oli sateinen päivä, ohjelma piti suunnitella sen mukaisesti. Klikkaa kuvia.Tässä kuvia laivan kannelta otettuna. Helsinki näyttää hienolta mereltä päin kuvattuna.Pojat siinä katselevat valkoisen laivan menoa. Aurinko paistoi lähtiessämme.Tämä lokki on ruotsalainen. Siinä oli yhden lokin vastaanottokomitea.Näin sateiselta näytti Tukholma.Onneksi mitään kaatosadetta ei tulllut ja Tukholmaan on aina kiva mennä, vaikka säät eivät aina suotuisia olekaan.Huomenna laitan kirpparikuvia, heti, kun saan valmiiksi.

12 kommenttia:

 1. He heh, hieno on Helsinki ja monin paikoin oikein kaunis, mutta hienompia ovat nuo minun pellavapäät :)
  Kiva ja kiitos kun veitte reissulle.....vielä kivampaa oli kun tulivat tänne kotiin taas takaisin. Onko se kaikkien äitien syndrooma, että heti kun pennut ovat poissa niin tulee semmoinen olo, että itse pyörii kuin orpo pirulainen eikä ole oikein mitään virkaa :)))))))))))

  VastaaPoista
 2. Kiva kun teillä oli oikein vastaanottokomitea!
  Kaikki on kaunista kun katsoo vähän etäänpää. Kun on kotona, kaikki on niin lähellä, ettei arvoa huomaa.
  Mekin menemme Emmin kanssa retkelle, kunhan se tulee tuolta pohjoisesta.
  Yhteiset hetket ovat tärkeitä ja tuon ikäisille pojille laiva varmaan hieno paikka peleineen ja muine mahdollisuuksineen.

  VastaaPoista
 3. Ihan kuin omat pojat olisivat tuossa yhdessä kuvassa! Ihan samanlainen paita ja tukkakin vanhemmalla pojalla! :)

  VastaaPoista
 4. Johanna, ilo oli meidän puolellamme.

  Uuna, pojat tuntuivat viihtyvän. Pikkuinen antoi taatalle jo uuden nimenkin, Tatsku.

  Iiris, kiitos, kun olet tullut käymään. Tulen vastavierailulle heti, kun ehdin. Poikien muoti on nyt vähän erilaista, kuin ennen vanhaan. Ihania poikia.

  VastaaPoista
 5. Ihan tulee omien lasteni puolesta harmi kun heidän mummo ja pappa asuvat kaukana, tai sanotaan paremmin että me asumme kaukana heistä. Tämä on yksi niistä suurimmista suruista ulkomailla olossa. Kuopukseni kysyi minulta yhtenä päivänä että äiti mikä on risteily ja olenko minä koskaan tehnyt sitä, sitten äiti toimi "sanakirjana" ja kertoi suomalaisesta risteilykultuurista!

  VastaaPoista
 6. Tuikku, on se varmaan isovanhemmillekin menetys, kun asutte kaukana. Kaikki eivät kuitenkaan voi jäädä omille kotinurkilleen elämäänsä elämään. Varmaankin lomilla sitten korvaatte tämän haitan ja nautitte toistenne seurasta koko sydämestänne. Nykyään on kuitenkin helpompi, kun on netti ja skypet y.m. vempaimet. Yhteydenpito sujuu kuitenkin ja se on tärkeää.

  VastaaPoista
 7. Tutulta näyttää, niin monesti on tullut hki-Tukholmakin reissattua.
  Sateista perillä. Matkalla se ei aina ole paras mahdollinen sää.

  VastaaPoista
 8. Hannele, lapset nauttivat. Pienimmäinen oli onnessaan, kun sai nukkua ensimmäistä kertaa yläpetillä (laidat pyydettiin respasta).

  arleena, sade vähän muuttaa suunnitelmia, mutta ei kannata antaa sen häiritä enempää.

  VastaaPoista
 9. Siitä onkin aikaa, kun olen itse viimeksi risteillyt! Mukava päästä nojatuolimatkalle :) Ihania kuvia ja olen ihan samaa mieltä - Helsinki on kaunis kaupunki myös mereltä katsottuna. Sen huomaa, kun katselee maisemia ikään kuin turistin silmin. :)

  VastaaPoista
 10. Ai niin, mistähän päin tuo taata-nimitys on peräisin? Toinen isoisäni oli taata (ei edes pentuna taidettu tietää hänen nimeänsä!), mutta toinen oli vain vaari?!

  VastaaPoista
 11. Elegia, taata on kai sieltä Hämeestä kotoisin. Meidän taata onkin tämän risteilyn jälkeen tatsku. Pikkuinen nimesi uudelleen.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.