keskiviikko 3. kesäkuuta 2009

Saimme pahan mielen

Voi tätä harmistuksen määrää. Pihamme yhdellä reunalla on jalankulkutie ja rinteeseen on istutettu ohikulkijoiden iloksi narsissia, vuorenkilpeä ja vuoristomäntyä. Olen huolehtinut siitä rinteestä, vaikka se ei meidän piha-aluettamme varsinaisesti ole, kuuluu kuitenkin taloyhtiöllemme. Pihamme on korkeammalla tien tasosta.

Nyt oli jollekin ohikulkijalle ollut kukkien kauneus liikaa, piti tuhota kaikki. Vuorenkilpien kukat on katkottu ja mäntyjen uudet vuosikasvut revitty irti tai osa katkottu. Onneksi niitä latvoja on niin paljon, että jotain jäi vielä ehjäksikin.Tämä oksa ei tänä vuonna pituutta kasva.En kerännyt kukkien jäänteitä pois, ajattelin, että muutkin ihmiset näkevät tapahtuneen tuhon.En voi ymmärtää, mikä saa ihmisen tekemään tällaista. Meillä ei täällä ole vihamiehiäkään, kun emme tunne ketään.Onneksi narsissit ehtivät kukkia rauhassa.

27 kommenttia:

 1. No voi että, kun jotkut koittaa tulla esille ihan väärällä tavalla!
  Oikein on paha olla teidän takia.
  Jos joku olisi edes nähnyt, niin voisi soittaa kotiin vanhemmille ilkityöstä.
  Koska luultavammin tämän on tehnyt jotkut nuoret tai sellaset kymmenvuotiaat ilkimykset!

  VastaaPoista
 2. Ompas typerää ilkeyttä katkoa kasveja! Voi kun joku olisi nähnyt tekijän ja hän saisi rangaistuksensa - ehkä puhuttelu ja uusien hankkiminen riittäisi jos on nuoresta kysymys.

  VastaaPoista
 3. voihan harmituksien harmitus, kukat pahaa tehneet kenellekkään ja pitääkin noin tuhota. Monesti oikein harmittaa ihan niiden ihmisten puolesta jotka ovat kasvit istuttaneet ja hoitaneet ja siten tulee joku ja tekee hetkessä selvää kaikesta. Täällä pitää ihan hattua nostaa nuorisolle kun antavat kukat olla varsin rauhassa. Useasti sanon miehelleni jos nämä kukkaistutukset olisivat Suomessa, olisivat jo maan tasalla ja kaljatölkkien peitossa.

  VastaaPoista
 4. Miten ilkeää ja huonoa käytöstä osoittaa tuollainen! Varmastikin tuollaisesta tulee huono mieli;tekee ihan pahaa nähdä kuvissa pahoinpidellyt kasvit!

  VastaaPoista
 5. Voi surku sentään, mikä ihme saa ihmiset hyökkäämään viattomien kukkien kimppuun, jokaisen ilona siinä ovat, en ymmärrä tuollaista tahallista tuhoamista alkuunkaan.

  Lueskelin tuolla aiempia kirjoituksia, ja heh, nörttimummot jyrää, ei ikä ole oppimiselle este.

  VastaaPoista
 6. Olipa huonokaytoksista porukkaa ja ilkeaa. Sina olet laittanut kukkaset muittenkin iloksi ja sitten tehdaan nain. Hyi!

  VastaaPoista
 7. Olen todella pahoillani puolestasi! Tämänkaltainen käytös väistämättä suututtaa!

  VastaaPoista
 8. Minäkään en ymmärrä ihmisiä, joita kauneus noin ottaa päähän. Tämä varmaan kuuluu siihen samaan sarjaan niiden mun keltavuokkojen kanssa.

  VastaaPoista
 9. Se on joku jolla on tosi paha olla, liekö ollut humalassa tai muuten ahdistunut....tuskaansa purkanut jotenkin. Murheellista kylläkin, että maailmassa vaeltelee ihmisiä joilla on noin huono olla. Ihmiselämään sopeutuminen voi joillekin olla niin ylivoimaista, ettei kestä sen haasteita ja sitten menee kaikki raiteiltaan. Tosi surullista. Ja surullista on se, että paha olo lääkitään lääkkeillä, jotka sitten sekoittavat mahdollisesti vielä enemmän. Kauneuden katsominen voi olla siinä tilassa niin vaikeaa, että oman elämän solmut saa aikaan raivon sitä kauneutta kohtaan...kun ei kykene sitä itsellensä omaksumaan, tuntee itsensä osattomaksi ja on mahdollisesti koko elämälle katkera.Paljon turhaa tuhoa.

  VastaaPoista
 10. No on hävytöntä! Voihan se olla pahaa olla tai silkkaa ilkivaltaa, tiedä noista. Meidän juna-asemalta vietiin katokset jo aikoja sitten pois, koska ne aika töhrittiin ja rikottiin. Onpa kivaa taas lähteä sateeseen, kun kohta pitää mennä, höh!

  VastaaPoista
 11. Voi itkut sentään. On sitä kaikkia pöllönpäitä liikkeellä, kyl tuo järki sitten joltain puuttuu..

  VastaaPoista
 12. En ymmärrä myöskään tuollaista vandalismia. Syyttävä ajatus lähtee nuorten huligaanien suuntaan, en usko, että aikuiset tekisivät tuollaista.
  Ajattelemattomuutta ja eräänlaista huomionkipeyttä teko osoittaa.

  Kannattaa jutella josko joku olisi nähnyt tai kuullut jotain. On aina hyvä saada tekijät puhutelluiksi, se opettaisi vastaisuudessa.

  VastaaPoista
 13. Eihän tuollaisessa ole mitään järkeä! Tuskin kasvien katkominen edes iloa tekijälleen tuotti.

  VastaaPoista
 14. Käsittämätöntä, minkälaista tuhoa! Täytyy olla todella sairas ja paha olo, kun ryhtyy kukkasia repimään.

  VastaaPoista
 15. Olen pahoillani tuosta tuhosta... =(

  VastaaPoista
 16. Miten surullista ja tarpeetonta. Tuskinpa tekijöiden olo tuosta parani.

  VastaaPoista
 17. Kiitos kaikille täällä käyneille, helpotti kummasti, kun sain kerrotuksi teille.
  Nyt olen saanut selkäni niin kipeksi, että pystyn istumaan vain hetken koneen äärellä. Yritin käydä katsomassa mitä teille kuuluu.

  Hyvää viikonloppua kaikille.

  VastaaPoista
 18. Urhea ritari, joka muista näyttää erehdyttävästi ehkä jonkun mamman pikku kullalta, taisteli rohkeana vastaan häijyä lohikäärmettä, joka muista ehkä näyttää männyltä - puhumattakaan miten selvisi miekallaan, joka muista ehkä näyttää laudanpätkältä tai kepiltä, siitä valtavasta vihollisjoukosta, joka muista ehkä näyttää viattomalta narsissilta (onko muuten syntiäkin tehneitä kukkia?)... ei välttämättä ole typerä ja ilkeä, ei sen sairaampi kuin me muutkaan, ei liioin hävytön eikä ehkä humalainen - kunhan on vaan tavallinen pikkupoika, sellainen, jolla ehkä ei ole vielä ymmärrystä, mutta onpahan mielikuvitusta. Ymmärrän mamman pahan mielen, mutta en ihan näiden kaikkien kommentoivien ahdasmielisyyttä. Antakaa mieluimmin anteeksi - sillä he eivät ehkä tiedä mitä he tekevät, en aina minäkään.

  VastaaPoista
 19. Minulle tuli mieleen, ennen kuin luin muiden kommentteja, sama ajatus kuin Johannalla, että jos sisällä tuntuu pahalta, niin ei kestä ulkoista kauneutta.
  Tosi surullista, mutta ehkä itse unohtaisit asian paremmin, jos korjaisit katkotut latvat pois. Meilläkin vuorenkilvet ovat jo kukkineet ja kerään ne sen jälkeen pois.

  VastaaPoista
 20. Tuo on kyllä tosi inhottavaa. Tulikohan tekijälle hyvä mieli?

  VastaaPoista
 21. No tämähän menee samaan sarjaan sen välinpitämättömyyden kanssa, jota omassa blogissani kiroilin. Kanssaihmisten typeröityminen vaan jaksaa hämmästyttää kerta toisensa jälkeen.

  VastaaPoista
 22. Todella ikävää että aina ja joka paikassa tuommosia ilkimyksiä pitää olla, että pitää jotain tuhota ohi kulkiessaan :( Ei ihme jos sinulla Unelma on paha mieli !
  Ei kertakaikkiaan jaksa ymmärtää tuommosta ilkeyttä !

  Sinulle Unelma toivotan oikein mukavaa viikonloppua ja hyvää kesäkuun jatkoa ! :)

  VastaaPoista
 23. Voi harmi =( On se kummallista kun monessa paikassa törmää ilkivaltaan ja on sotkettu paikkoja ja rikottu, ym.

  Kaikesta huolimatta hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 24. Voi että, onneksi on kestävää kasvia. Vuorimänty on helppo muotoilla, nätisti leikkaat oksan sellaiseen harakkeeseen, ettei jää rumia tappeja.

  VastaaPoista
 25. Niin kyllähän ne mummot ovat tämän päivän oikeita ritareita, kun yrittävät korjata fandalistien jälkiä. Kommenttien lukumäärästä näkee miten tärkeänä asia koetaan.
  Kauneutta kannattaa aina yrittää suojella, sillä iloinen mieli versoaa vain ehjistä kukkasista!

  VastaaPoista
 26. Jäin vielä miettimään tuota anonyymin kommenttia. Totta, se tuli itsellänikin mieleen, että se voi olla pienehkö ritari mielikuvitusmaailmassaan, mutta tuhon laajuuden tietäen se ei ole ihan pieni ymmärtämätön ritari, sillä hänellä ei olisi ollut voimia tehdä sitä niin laajalti ja vähän isommat ritarit yleensä saavat aikuisilta kylläkin opin mitä saa ja mitä ei saisi tehdä. Tämän tiedän omasta lapsuudenaikaisesta intiaanitaustastani ja omakohtaisesta ritarienkasvatusvirastani johtuen. Sehän se vasta ikävää onkin jos on kyseessä ritari, jolle ei asioita neuvota ja selvitetä ja heitäkin kyllä on...niin monet nykyritarinalut heiluvat ilman aikuista ja opetusta, kun vanhemmat eivät jaksa tai ehdi eivätkä ole paikalla. Ennen oli hiukan toisin, taloissa oli talonmiehet, jotka olivat samalla ritarikatraan kasvattajia....jahtasivat luudalla ja huusivat jos pikkaraisten mielikuvitus meni sopivaisten rajojen yli, nykyään tämä yhteisöllinen kasvattaja puuttuu ja ritariparat ovat irrallaan valtoimenaan ilman ohjausta. Siinä päästäänkin sitten taas siihen asiaan, että missä kohtaa se pahoinvointi silloin on, jaksamattomissa työn uuvuttamissa vanhemmissa vaiko koko yhteiskunnassa, jonka vaateiden takia vanhemmat ovat muualla kuin lastensa tukena. Siitä voisi kirjoittaa vaikka viikon, se on niin murheellinen ja vakava asia.
  Täytyy vain toivoa, että mikäli tämän tihutyön teki nuorehko ja pienehkö ritari, jolle vanhemmat eivät ole kerinneet opettaa perus käyttäytymissääntöjä eikä sitä, että oma ja yhteinen ja muiden omaisuus sekä luonto kasveineen ja kukkapenkit istutuksineen jätetään rauhaan, saa tämän tiedon ennenkuin kulkee kaupungilla vetelemässä terävällä esineellä naarmut kokonaisen autorivistön kylkeen tai iskemässä niistä ikkunat sisään ihan vaan muuten vaan, kun ei sattunut mielikuvitus muuta tekemistä keksimään. Ja toivotaan, että myöskin huumevierotukseen haluavien nuorten jono pienenisi...kuulin tuttavan tarinaa tuttavasukulaislapsesta, joka siihen syöveriin on joutunut ja sen karun totuuden, että apua ei saa vaikka tarvitsisi ja haluaisi. Yhteiskuntakaan ei ihan kaikkea kykyne hoitamaan, mutta ainakin näissä kukkia katkovissa ritariherroissa peräänkuuluttaisin sitä aikuisten vanhanaikaista yhteisöllisyyttä, katsottaisiin vähän muidenkin pentujen perään ja puututtaisiin lempeästi, mutta tiukasti ja ohjattaisiin.
  Aina ei vanhemmat itse jaksa ja voi olla huono elämäntilanne, muut eivät silloin saisi katsoa vaan muualle päin ja olla välinpitämättömiä.
  Tämä jäänee mysteeriksi, että kuka ja miksi nämä kukat ja pensaat katkoi, mutta kommenttien määrästä voi päätellä, että se ihmisiä huolestuttaa ja pelottaa, siksi näenkin kommentit ennemminkin huolestuneina, en niinkään ahdasmielisinä.
  Kunpa päästäisiinkin siihen pisteeseen jossa osattaisiin välittää toisistamme, se olisi ihana maailma elää.

  VastaaPoista
 27. Paha olo tosiaan tulee tuollaisista tempuista! Paha olo todennäköisesti on ollut tekijälläkin. Päättäjien pitäisi herätä ja alkaa miettimään syitä yhteiskuntamme pahalle ololle, sillä jostainhan se johtuu. Johanna tuossa edellä kirjoitti paljon oikeaa asiaa!

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.