tiistai 2. kesäkuuta 2009

Päivän kukkakatselmus

Mikähän pensas tämä on? Oksat ovat punaiset, kukkii koko kesän. Laitoin kuvan isommalta alalta. Klikkaa auki.Samassa oksassa saattaa olla kukkia, raakoja valkoisia marjoja ja tummansinisiä kypsiä marjoja. Linnut pitävät marjoista. Pensaat kasvavat etupihan puolella.Mustasilmäsusanna kuistilla.Tämä kaunis västäräkki on yksi meidän alivuokralaisistamme, sen pesä on kattotiilen alla. Kaksi muuta asukastamme olenkin jo esitellyt aiemmin. Sisilisko asustaa portaan alla ja siili kuistin alla. Kivoja kesäasukkaita meillä. Lintuemo on viemässä ruokaa poikasilleen. Jonkun pitkäsäärisen ötökän on kiinni saanut. Klikkaa kuva isommaksi.Kurjenpolven sukua.Alppiruusun kukissa on käynyt kova kuhina tänään. Kimalaiset ovat olleet ahkerina. Ajatella mikä ihana duuni niillä on, saa vaan lennellä kukasta kukkaan ja maistella mettä.Akilleija on yksi suosikkini, tänään aukeni ensimmäinen kukka.


17 kommenttia:

 1. Hienosti olet onnistunut nappamaan tuon västäräkin kuvan, kun saalis näkyy noin hyvin.

  VastaaPoista
 2. Akileijan kukka on kauniin värinen. Minulla akileijat ovat vasta nupulla.
  Kauniita kukkia.
  Sinulla on myös eläinseurattavaa pihapiirissä kuten minullakin.
  Tänään katselin harakoita pihalle tulivat tepastelemaan. Niin ja jänis aamulla taas tapansa mukaan pyörähteli pihalla jonkun aikaa.

  VastaaPoista
 3. Näytät niin vähän lehtiä tuosta valkoisesta... heisi?

  VastaaPoista
 4. Famu, kuvan nappasi taata, hän väijyi pitkään pihalla kameran kanssa ja sitten tärppäsi. Tuo västäräkki on niin vikkelä liikkeissään.

  Hannele, nyt laitoin lisäkuvan, siitä näkee pensaan paremmin. Nuo pensaat olivat täällä jo kun muutimme kaksi vuotta sitten.

  arleena, pihassamme on kahta väriä akileijaa, vaaleanpunainen on vielä nuppuvaiheessa. syksyllä kylvin lisää akileijaa, hyvin ovat lähteneet itämään. Ensi kesänä sitten toivonmukaan kukkia tulee runsaasti.

  VastaaPoista
 5. Tuo pensas siis kukkii parasta aikaa? Jos näin on niin se on villaheisi. Koiranheisi kukkii vasta kesäkuun lopussa.

  VastaaPoista
 6. tina, kiitos tiedosta. Villaheisi on nyt täynnä kukkia parhaillaan.

  VastaaPoista
 7. Sulla on siellä paljon kaunioita kukkia!
  tykkäsin myös akilleesta, kauniin värinenkin.

  VastaaPoista
 8. Kun katselin punavartisen pensaasi lehtiä ja oksia, ajattelen että pensas on kanukka. Kasvaa mielellään varjossa ja aika isoksikin, jos ei leikata. Minkä kokoinen pensaasi on? Tuo oksien ja rungon väri on minusta kuin kanukalla. Ja valkoisia kukkiakin siinä on. Minulla ei ole nyt tuota pensasta, mutta on aiemmin ollut. Jos siis on sama.

  Kauniita kukkia sinulla. Silmän ja sielun lepoa niitä kasellessa.

  VastaaPoista
 9. Harakka, akileija on todellakin kaunis, se on niin hauraan oloinen, mutta on sitkeä kasvamaan niittypuutarhassakin.

  Uuna, kyllä tuo meidän pensas sittenkin on kanukka. Talvella sen oksat ovat ihan punaiset, näkyy hyvin, kun ei ole lehtiä. Syksyllä joudumme leikkaamaan pitkät pätkät uutta kasvua pois, kun pensas rehevöityy jalkakäytävälle asti. Kerroit tuon kanukka nimen, sillä googletin ja löysin samanlaisia talvikuvia omien pensaitteni kanssa. Kukat ovat tosiaan paljolti samannäköisiä villaheisin kukkien kanssa. Kiitos tiedoista.

  VastaaPoista
 10. Korallikanukka, oli varmaankin ensimmäinen pensas minkä aikoinaan ekaa kesää taimitarhalla työskennellessä muistin ja erotin muista pensaista, norjanangervon ja koreanonnenpensaan lisäksi. Se oli kivaa aikaa! Löysin viimeinkin muutaman laukkaneilikan taimen omaa pihaani, ei muuta kuin lisää kiviä keräämään.

  VastaaPoista
 11. Pidän kovasti MUSTASILMÄSUSANNASTA ja oranssi on lempivärini. Toki kaikki kuvat ovat IHANIA!

  VastaaPoista
 12. Kauniita kukkia sinulla on puutarhassasi. Minäkin haluasin lisää kukkivia pensaita, mutta kaikki kasvavat niin valtavan suuriksi. Piha peittyisi varmaan kokonaan.

  VastaaPoista
 13. Kauniita kukkia sinulla! Minullakin on mustasilmäsusanna ollut terassilla jo useampana vuonna!

  VastaaPoista
 14. Venäläinen kornelli vois olla, Idänkanukka, Cornus alba 'Sibirica'.

  VastaaPoista
 15. Kanukkaa leikataan silloin tällöin, vanhaa pois, sillä ne uudet oksat ovat kauniin punaisia.

  VastaaPoista
 16. Korallikanukalta näyttää, kukkii parhaillaan meilläkin!

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.