keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Päivä Tukholmassa

Tästä aloitimme, ensin pöytään tuotiin aamupuurot neljälle.Taata kävi poikien kanssa kiertoajelulla. Tämä järjestely katsottiin järkeväksi sateen takia. Kiertoajeluun sisältyi käynti Kansallismuseossa. Pikkuinen mies sitten illalla sanoi, että tänne on tultava pitemmäksi aikaa, kun siellä museossa häneltä jo menisi koko päivä. Keräsin tähän kollaasiin taatan ottamia kuvia. Neljä kuvaa on kaupungilta ja loput museosta. Kannattaa klikata kuvat auki.Koska olen aikaisemmin jo kaksikin kertaa käynyt kiertoajelulla, niin päätin jättää kulttuurin harrastamisen täälläerää miesväen huoleksi. Suunnittelin itselleni hienon kirppiskierroksen, jonka uskoin kestävän saman ajan, jonka pojat olisivat omalla kierroksellaan. Lähdin laivalta "linkkuliisalla" T-centraaliin ja sieltä piti jatkaa sinisellä linjalla Sundbobergiin tunnelbaanalla. Pyörin aseman valtavalla alueella kuin puolukka ja hain sinistä linjaa. No, ei löytynyt, olivat sulkeneet linjan koko kesäksi juuri edellisenä päivänä. Bussilla olisi voinut mennä, mutta en uskaltanut lähteä tuntemattomille teille ilman karttaa. Köröttelin sitten vanhaan tuttuun Zinkensdammiin js siellä Myrornasta löysin pienen luulasisen maljakon. Samalla metrolipulla matkustin seuraavaksi Liljeholmeniin. Siellä on iso Stadsmissionin loppis.

Tässä kuvassa on pieni nurkkaus kotitaloustavaroita.


Vaatteet ovat siististi esillä värien mukaan.Halli on valtavan iso, mukana on myös huonekaluja, kirjoja ja kenkiä. Täältä kotiutin yhden Saara Hopean suunnitteleman lasikulhon. Niin, ja oli ihan pakko ostaa taatalle hieno siniruudullinen talvipyjama. Vaatteita en yleensä osta, mutta nyt oli jostain liikkeestä saatu lahjoituksena avaamattomia tehtaan pakkauksia. Pyjama oli siis aivan uusi ja hinta oli 60 kruunua, eli 6 €. Jätin Liljeholmenin ja hyppäsin taas metroon onnellisena kulhon- ja pujaman omistajana.Tulin Slussenille ja nousin Södermalmin torilta ylös tätä katua. Tuolla oikean puoleisella tytöllä oli niin huikean korkeat korot, että oli pakko ottaa kuva. Valitettavasti korkojen profiilia en uskaltanut juosta kuvaamaan. Nätisti tyttö siinä kivikadulla sipsutti, ihan hävetti läiskiä siinä perässä vanhoilla lenkkareilla.Seuraavassa kulmassa etuoikealla onkin sitten jo Emmaus, kolme osastoa ja kolme kerrosta.Tämä tytönpää suloisine myssyineen ja kauluksineen oli tervehtimässä ikkunassa.Tämä lasivitriini on katutason tiloissa.Tämä on kai jokin kerinpuu, veivattava versio.Kelpaisiko tällainen vanha arkku nykymorsiolle kapiokirstuksi?Entäs tarvitaanko vielä siirappiruukkuja. Vanhassa ruotsinkirjassani oli tarina pienestä pojasta, jonka äiti lähetti ostamaan siirappia kaupasta. Kaupantäti mittasi siirapin ruukkuun ja pyysi maksua, missä raha? No, se on ruukun pohjalla.Tämä rasia oli niin soma, että halusi tulla kuvatuksi. Kotiin se olisi lähtenyt 3,5 : llä eurolla.
Ei paha hinta.Alakerrassa löytyi lisää kotitaloustavaroita. Tällaiset puiset valtavan isot seinäkoristeet, mistähän lienevät kotoisin. Halusin kuiten ikuistaa ne kamerallani.Tarvitaanko ruokailuvälineitä?Entä näitä isoäidinaikaisia sokeriaskeja? Hinta 25 kruunua ( 2,5 € ).Täältä löytyy myös paljon kirjoja, levyjä ja kasetteja.Yläkerrasta löytyi näin kesäinen kattaus.Kuvasin Emmauksessa täysin avoimesti ja esiinnyin kamerani kanssa valvonta kameroissa. Kukaan ei tullut sanomaan mitään. Tyttöä vaan hieman hymyilytti, kun ostin ainoastaan hunajapurkin ja jogurttipähkinöitä. Täällä siis myydään joitain "reilunkaupan" tuotteitakin.


Nyt olikin jo aika lähteä hiljalleen valumaan laivarantaan. Olisi ollut maksettuna linkkuliisan paluumatkakin, mutta bussipysäkki oli suljettu pari päivää aikaisemmin. Laajalti oli selostettu uusi reitti, mutta pienintä aavistusta ei ollut paikan sijainnista. Oli turvauduttava taas apostolinkyytiin. Ihailin kuitenkin ensin torin kukka-, marja- ja hedelmätarjontaa.
.


Belgialasia mansikoita.


Värikkäitä kukkia, olisi tehnyt mieli ostaa monta kimppua.Aika luoda vielä silmäys sateenharmaaseen Tukholmaan.


Tämä kävelyreitti Slussenilta Vikingterminaaliin on uskomaton. Miksi ihmeessä Tukholman herroilla voi kestää vuosikausia rakentaa tätä kilometrin pätkää? Laitan tähän vaan nämä pari kuvaa, kun ovat jo tarpeeksi masentavia nämäkin.
Toisella rannalla näytti nostureilla olevan "pyykkipäivä".Nämäkin kyytivälineet odottivat laivalle pääsyä.Vihdoinkin sain Mariellan ahterin tähtäimeeni.Tämä HATTU oli siis pakko kuvata. Valitettavasti kuvakulma ei tee oikeutta tälle luomukselle. Tähän päähänpantavaan oli saatu sopimaan ruusua, rusettia, harsoa, huntua, sulkaa ja kahta eriväristä nauhaa "vyöksi". Sanonpa vaan, että väriä on.


23 kommenttia:

 1. Voi, että, kun noille kirppareille pääsisi. Mua vaan ei saisi sieltä millään pois!
  Ihania juttuja siellä olikin.
  Ja kauniita kuvia olit Tukholmastakin laittanut.
  Ja viimeisenä vielä oikein hieno luomus!

  VastaaPoista
 2. Hei ihanaa, ostoksilta ei passaa tulla tyhjin käsin... Hauskaa,että teillä oli mukava matka. Täälläkin on loppiksia viikonloppuisin, mutta emme ole ehtineet käydä vielä katsomassa. Mutta olemme ihailleet antiikkiliikkeiden ikkunoissa olevia astioita. Hintatasosta ei ole aavistustakaan, kun niillä kaupoilla on niin omituiset ja liikkuvat aukioloajat.

  VastaaPoista
 3. Kyllä sinulla on ollut antoisa reissu, ja hyvää matkaseuraakin.

  VastaaPoista
 4. Olen sama mieltä, voi kun pääsisi matkalle! Meidän vauva on vasta 9 kk, ehkä sitten syksyllä...Hienot ja mielenkiintoiset kuvat!

  VastaaPoista
 5. Harakka, ei muuta kuin matkaan vaan. Netin kautta voi hankkia laivaliput ja kirppareiden osoitteetkin löytyvät netistä.

  Päivi, nyt olikin hyvä reissu, kun löytyi suomalaista lasia kruunuhinnoin. En kuitenkaan ole yhtään murheellinen vaikka mitään ei löytyisikään. Kivaa on kierrellä ja katsella. Ota vaan selvää niistä Kööpenhaminan kirppareista, mamma täältä pian lennähtää sinne teitä katsomaan.

  Amalia, reissu oli kiva ja matkaseura oli ihan A-luokkaa.

  Eila, nykyään vauvojen kanssa paljon matkustellaan. Tälläkin matkalla oli paljon lapsia mukana, vauvojakin. "Matkailu avartaa", sanotaan. Yes.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kun veit kierrokselle=) Todella hauska matka.

  Oikein hyvää juhannusta<3

  VastaaPoista
 7. mimmuli, hyvää juhannusta sinullekin.

  VastaaPoista
 8. Olipa teillä monipuolinen matka. Kirpputorille en ole koskaan Tukholmassa osunut enkä ymmärtänyt mennä.

  VastaaPoista
 9. Kiertoajelu on tosi hyvä ja tehokas uudessa kaupungissa, olisitte voineet tehdä se laivallakin. Loppiksissa täällä on hyvät järjestykset, Göteborgissa tosi halpaa.

  VastaaPoista
 10. (niitä ilmaisia karttoja on joka paikassa)

  VastaaPoista
 11. Sen panin merkille, että hyvin siistit kirpparit. Kaikki järjestyksessä ja näytti tavara olevan hyvää ja ostamisen arvoista.
  Hienot ostokset teitkin.
  Huippua on sävy sävyyn vaatteet kirpparin tangoissa.
  Ihailin miten hienosti sukkuloit pitkin Tukholmaa.
  Mukavia "huomiokuvia"mukana.

  VastaaPoista
 12. Huh! Olipa se reissu. Kaikkea hyvää oli tarjolla. Tuo kirppis oli kyllä käymisenarvoinen paikka.
  Kävin jokuvuosi sitten Tukholman risteilyllä. Marinellalla on kummityttöni laivaemäntänä ja hän suositteli matkaa. Kiva reissu se oli.

  VastaaPoista
 13. Mieheni on paljon pois kotoa, hän kun tekee reissutöitä ja on viikot pois...Sen takia matkalle vasta syksyllä tai talvella kun saa sen pienen loman... Kyllä jaksan odottaa! :)

  VastaaPoista
 14. Famu, niinpä, kaikkea ehtii kokea, kun liukkaasti liikkuu.

  Hannele, ehkä seuraava kiertoajelu sitten laivalla. Silloin olisi kuitenkin kivampaa, jos päivä paistaisi. Ehkä vielä joskus tulemme katsomaan Göteborgin kirppareitakin. Kartta oli, mutta jäi sitten laivalle.

  arleena, laitan jonain päivänä kuvia kirpputorihankinnoistani. Kiva, että tykkäsit kuvista. Ensimmäistä kertaa minulla nyt oli kamera mukanani kirppiskeikalla.

  Zilga, nyt eläkeläisenä käymme ystäväni kanssa Tukholmassa monta kertaa vuodessa. Edullisia laivalippuja saa, jos ei vaadi ikkunallisia A-luokan hyttejä. Meille kelpaa vaatimatonkin, jos on päivän suihkinut ympäri Tukholmaa tunnelbaanalla loppikselta toiselle, niin nukkuu vaikka tikun silmässä.

  Eila, kivaa kannattaa odottaa. Hyvää juhannusta sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
 15. Tuon ihana arkun huolisin ihan heti. =))))))


  Kaunista Juhannusta siulle. =)

  VastaaPoista
 16. Haaveilija, se arkku on kyllä hieno. Pitäisi lähteä kirpparireissuun omalla pakettiautolla.

  Hyvää juhannusta sinullekin.

  VastaaPoista
 17. Kiitos tästä mielenkiintoisesta kiertoajelusta Tukholmaan! Pitäisi oikein joskus ottaa asiakseen mennä sinne katsomaan oikeasti paikkoja. Nuo laivareissut kun ovat tupanneet meillä olemaan vähän enempi sellaisia ryyppyreissuja ja ihme on, jos maihin on päästy. ja jos onkin päästy, niin aina jäädään ihan siihen ytimeen johonkin juottolaan ;D

  Mutta voisikin pistää korvan taakse, että tekisi pienen sivistysreissun Tukholmaan ilman armotonta ryypiskelyä ;)

  VastaaPoista
 18. Elegia, sinulla tuntuu jo olevan pää täynnä... hyviä ajatuksia. Kannatettava idea, sivistysreissu Tukholmaan. Meikämammalla on aina niin hirmuinen tempo päällä Tukholmassa, että ei ehdi kapakkiin poiketa. Tervetuloa joskus mukaan, korkkareita ei sitten sille reissulle kannata mukaan ottaa. Meidän kyydissä menisi pikkuvarpaat lyttyyn.

  VastaaPoista
 19. Olipa mielenkiintoista lukea matkastasi ja katsella kivoja kuvia :) Kovin tttuakin oli kuvissa, Tukholmassa tulee nimitäin toisinaan käytyä, koska siellä asuu mieheni veli :D Työkseen tekee bussikuskin hommeleita !
  Tukholmassa taitaa olla useimpia isoja kirppareita, olemme ainakin kahdessa käyneet.
  Kerronpa vielä että Tukholmasta tänne Gävleen on n. 180 km matkaa :)

  Hyvää helteistä viikonjatkoa sinulle Unelma !!!

  VastaaPoista
 20. Hellumarja, olipa kiva, kun kävit vierailulla.. Näistä kommenttien vastauksista jo selvisikin lisää tarinaa Tukholman reissustamme. Tavallisesti käyn ystäväni kanssa kirpparireissulla, mutta nyt oli pikkupojat mukana. On siellä veljelläsi oltava hoksottimet tarkkana, kun Tukholman vilinässä bussia ajelee, kova on meno kaupungissa.

  VastaaPoista
 21. Tukholma on mahtava lomakohde ja niin lähellä, ettei juuri kauemmaksi tarvi mennä.
  Viime kesänä vietin muutaman päivän Tukholmassa ja kiertelin kirpputoreja -mitään en osatnut, minä vain tykkään katsoa.

  VastaaPoista
 22. SusuPetal, katselemisesta minäkin tykkään. Olen kuitenkin tehnyt joitain pieniä hankintojakin, jos näen edullisen suomalaisen lasiesineen, niin sen yleensä kotiutan tänne.

  VastaaPoista
 23. Kiitos kirjani mainostamisesta paikallisessa kirjastossa, toivottavasti ottavat sen hyllyihinsä.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.