tiistai 2. kesäkuuta 2009

Olenko minä nörtti?

Viime viikolla luin iltapäivälehdestä, että näyttelijä Heidi Krohn on nörtti. Tämän kuvan olen joskus napannut tietenkin netistä, en muista mistä. Kuka tahansa näistä mummoista voisin olla minä.


Nyt tarkastelemaan tilannettani, onko enää mitään toivoa.
Istun joka päivä koneen ääressä monta tuntia, siis nörtti mikä nörtti.

Ensimmäiseksi luen sähköpostini, aina tulee jotain, takuuvarmasti roskapostia. Ne tuhoan lukematta samantien. Naamakirjakin on tarkistettava päivittäin, en ole erityisesti fani facebookille. Naamani sinne kuitenkin laitoin ystävien esittelyjen jälkeen.

Kirjeisiin yritän vastata aina, alkaa siis vimmattu takominen kymmensormijärjestelmällä, näppäimillä viuhtoo kaksi ja loput kahdeksan ovat lepovuorossa.

Miten ihmeessä olen tullut toimeen yli kuusikymmentä vuotta ilman nettiä?
Laskuni maksan nettipankin kautta, varaan ajan gynekologille, peruutan kuukauden kirjan tai tilaan lento- ja laivaliput. Vautsi kuinka kätevää. Huutonetissäkin on vierailtava usein, koska muutoin voi joku hieno löytö mennä sivu suun.

Välillä on päästävä hieman tuulettumaan, päätän käydä virtuaalivierailulla Unkarissa lasimuseossa tai Kalliovuorilla Ameriikassa, samalla voi käydä katsomassa millainen sää on nyt Texasissa (siellä asuu kummityttöni).

Lento-ja laivayhtiöt lähettävät minulle tarjouksensa suoraan emailiin, eläke pistetään leviäksi saman tien. Niinkauan, kun tossu nousee tämä mamma lähtee oitis reissuun, jos hyvä tarjous lähetetään. Jonossa ovat matkat Tukholmaan, Tallinnaan ja Berliiniin, tämän kesän aikana.

Netin avulla olen myös saanut kevennettyä olemustani http://kiloklubi.fi/artikkelit/18-kiloa-kevyempi-Unelma/888/ (En tiedä toimiiko tämä linkki ilman kirjautumista klubiin)

Nyt kun päästiin ruoka-asioihin, niin keittokirjoja en juurikaan enää selaile. Yleensä teen ruokaa periaatteella; otetaan mitä on...ja hyvää tulee. Jos nyt kuitenkin haluan tehdä ohjeen mukaan, niin netistä löytyy reseptiä joka makuun.

Google on parhaita kavereitani, sinne otan yhteyttä mennen tullen. Jos Google ei jotain tiedä, niin sitä mammankaan ei tarvitse tietää.

Musiikkia en netin kautta imuta, enkä kuuntele. Vaadin äänentoistolta enemmän.

Maaliskuun lopulla lapseni yllytti minua perustamaan blogin, tämä onkin niin ihana asia, että on kannattanut elää näin vanhaksi saadakseen vaan avata oman blogin. Minua on kohdeltu silkkihansikkain neuvoja ja apua olen ongelmissani saanut. Ei tämä ihan helppoa ole alussa näin vanhalle, mutta hauskaa on oppia uutta. Rakastan lukea blogiystävien kuvakertomuksia vieraista maista. Terveiset Ruotsiin, Norjaan, Hollantiin, Israeliin, Algeriaan, Ameriikkaan, Alpeille jne. Moikka myös rakkaaseen kotikaupunkiini. Sieltä Pena laittaa hienoja kuvia blogiinsa, on mukava päivittää tietojaan synnyinkaupungistaan.

Päivittäin luen netistä uutiset eri lehtien versioina ja koko kevään olen seurannut Virossa pesivän kotkan elämää, siellä ovat poikaset kohta valmiita lentämään.

Picasasta tulisi sitten kokonaan oma tarinansa, se on uusin löytöni netissä. Voi, siellä on mieletöntä mellastaa, olen ihan täpinöissäni. Kaikkea jännää haluan kokeilla.

Niin, vielä piti kertoa, että Uuna rohkaisi kirjoittamaan runoa. Uskaltaisiko, hennoisiko, pahastuisiko runotar. "Nauraisiko naurismaan aidatkin" mamman runolle?

Kun tätä listaa tässä tarkastelee, niin kaipa minä sitten jonkinsortin nörtti olen. Elämää on hauska elää, nörttinäkin.

19 kommenttia:

 1. Kyllä meistä nörttejä on tainnut tulla, minäkin olen ollut vasta vuoden. Tälle kun antaa pikkusormen, kohta on käytettävä kaikkia kymmentä.
  Monipuolisesti käytät nettiä täytyy sanoa, minusta pulassa ovat ne, jotka pelaavat kaiket päivät. Tämähän on monipuolista vuorovaikutusta suorasanaisesti tai runoillen. Olet rohkeasti aloittanut omat sivut, kyllä sinulta nyt muutama runokin syntyy tuosta vaan :-)
  Hauska kirjoitus, kiitos!

  VastaaPoista
 2. Uuna, niipä, se pelaaminen taitaa jo olla ongelma joillakin nuorilla. Minäkin täytän joskus Hesarin sudokua tylsänä hetkenäni. Avattuani blogin ei tylsiä hetkiä juurikaan tule. Nyt kesällä on mennyt paljon aikaa pihatöissäkin, se on terveellistä puuhaa.

  VastaaPoista
 3. Tervepä terve sukulaissielu! Nörttiporukkaan minäkin lukeudun kuuluvani. Helmikuusta toista vuotta olen blogitellut ja tykkään kovasti.
  Ja samoin - kuusikymppiä meni rikki, ennen kuin tähän kivaan rohkenin ryhtyä.
  Hidasta on alku ollut, kun itekseen saa erehdysten ja oivallusten ja blogiystävien neuvojen avulla opetella näitä hienouksia.

  VastaaPoista
 4. Taidetaan olla kaikki nörttejä jotka täällä blogimaailmassa pyöritään. Minulla tulee kuukauden päästä kaksi vuotta blogielämää täyteen ja hauskaa ja paljon uuden oppimista on nämä pari vuotta olleet. Toki vuosia on vähemmän kun sinulla mutta yhtä paljon nautin netin tuomista mahdollisuuksista ja joskus unohdun jopa pelaamaan kunnes todellisuus taas vaatii jonnekin muualle. Ihanaa, että on tämä mahdollisuus!

  Stereoistani hajosi radio jokin aika sitten ja nyt kuuntelen radiota tässä bloggauksen yhteydessä. Hyvin kuuluu tästäkin.

  VastaaPoista
 5. Samaa porukkaa ollaan. Aatteleppa sitä, että ei oltais tiedetty sitä liikkuvaa tikkuakaan ilman näitä blogeja. ollaahan me jo niin kauan eletty, että meille on suotava vaikka se nörttiys.

  VastaaPoista
 6. Niin, kaikkihan ollaan sitten yhessä nörttejä jos halutaan olla!
  Mä olen myös ollut pikkasen vuoden vasta täällä, ja aina tämä vetää puoleensa kuin jokin huume!
  Kamala, ei kai ihan niin?
  Mutta mielellään aina tänne tulee, ja haluaa tulla.
  Mutta joskus on pakko pitää taukoa.
  Joskus on vaan jotain muutakin hommaa, mutta kiireellä tulee kuitenkin takaisn katsonmaan edes, mitä teille kaikille kuuluu!

  VastaaPoista
 7. Olen vasta 35-v, blogi vasta aloitettu ja olen koukussa ja pahasti!Olen koukussa blogi-maailmaan ja blogeissa surffaamiseen!!!! Eli se EI KATSO IKÄÄ ! :)))

  VastaaPoista
 8. Täällä huhuilee toinen nörtti, kohta kaksi vuotta omaa blogia ja vielä kylkiäisblogi sivussa.
  Pakko, mutta niin mukava pakko tämä on.
  Ilman googlea en kai tulisi enää millään toimeen.

  Jään odottamaan runojasi.

  VastaaPoista
 9. Huomenta "nörtsykät", kivaa, kun olette käyneet.

  aimarii, kyllä tämä bloggailu yhdistää ja samankaltaiset ihmiset löytävät toisensa ikään katsomatta. Löytyy kuitenkin joku yhdistävä tekijä.

  savisuti, tuota radion kuuntelua en ole hoksannutkaan. Täytyypä kokeilla.

  Amalia, kyllä nauratti tuo mainintasi liikkuvasta tikusta. Tuli mieleeni ensikohtaaminen tärkeän tikun kanssa. hih.

  Harakka, niinhän se on , kiva tulla katsomaan, mitä toisille kuuluu. Yhdessä täällä iloitaan onnistumisia ja surraan lemmikkien poismenoa. Nyt, kun meillä on pihalla projekti menossa, niin tulen aina välillä huilaamaan ja tietenkin se huili tapahtuu koneen äärellä.

  Eila, sinut löysin, kun etsin tilkkutöitä tekeviä. Syksyllä taidan innostua uudelleen itsekin tilkkuilemaan, se on sellainen toinen koukuttaja. Yritän etsiä vanhoja kuvia tilkkupeitoistani. En ole mitenkään hienoja tehnyt, mutta ihan mukavia käyttötavaroita.

  arleena, Hauskaa on tällaisessa koukussa räpistellä. Aina oppii uutta ja huomaa ymmärtävänsä elämääkin usealta kantilta. Näkymät laajenevat, jos ei kulje laput silmillä eteenpäin.

  VastaaPoista
 10. Täällä ilmoittautuu yksi nörtti lisää! Mitä ennen tehtiinkään, kun ei ollut nettiä ;D

  VastaaPoista
 11. Onpa sinulla monenlaista toimintaa Netissä. Useasta tunnistan itseni. Monta tuntia päivässä saattaa minullakin mennä koneen ääressä. Varsinkin tämä Applen läppäri on niiin ihku ihana, senkun nostaa kannen ylös, niin kaikki on siinä: blogit, facebookit, kotisivut...

  Nörttihän siis minäkin olen.

  VastaaPoista
 12. Tähän jo pakko sanoa jotain :)
  Niin mihinkähän pisteeseen sitä pitää mennä, että nörtinnimen saa? Poikani on alkanut nimittelemään, vaikka en minä noin paljon istu koneella, kuin sinä, ehkä pari tuntia päivässä, no talvella ehkä enemmän.
  Minäkin olin aivan kartti, kun sain kipinän bloginperustamiselle. Nyt olen mielissäni, että sen tein. Kuvankäsittelyohjelmat ovat mukavia räplättäviä, aika vain ei tahdo vielä riittää, mutta talvella taas. Tuo sinun kymmensormijärjestemäsi nauratti. Minulla se toimii aivan yhtä tehokkaasti. Voisi sanoa, että kirjoitan kaksikätisesti joustavasti.

  VastaaPoista
 13. Heippa nörtit, marjukka, pantteri ja Zilga. Kiva tietää, että kaltaisiani on enemmänkin.

  VastaaPoista
 14. Voi, että kolahti! Ihan kuin kertoisit minusta. :) - Olen vapaaehtoisesti nörtti. Netti on hyödyllinen!!! Ja tämän maailman mahdollisuudet tarjoavat mielenkiintoiset mausteet elämään. Pois en tietokonetta antaisi, mutta taukoa sen käytössä voin välillä kylläkin pitää. :)

  VastaaPoista
 15. Ruiskaunokki, kivaa kun tulit käymään. On tämä nettimaailma niin mukavaa.

  VastaaPoista
 16. Jeps,

  muutettuani expattina ruotsiin - kolmen vuoden irlannissa asumisen jälkeen - iski älytön hinku kirjoittaa blogia. Sen verran mielenkiintoisia nuo kulttuurierot. Jos jotakuta kiinnostaa suomalaisen höpinät lähirapakon takana, löytyy blogini täältä: http://swedish-notions.blogspot.com

  VastaaPoista
 17. d-s, kiitos vierailustasi. Kävin katsomassa blogiasi, mutta en uskaltanut kommentoida, kun tuo englanninkielen kirjoittaminen ei ole minulla oikein hallussa. Mielelläni käyn lukemassa.

  VastaaPoista
 18. En tiedä, löydätkö tänne enää. Googlaamalla Kiloklubia (siis minäkin nörtti) löysin tänne ja pääsin linkillä myös omaan tarinaasi. Mukavalta tuntui. Blogiystäviltä minäkin Kiloklubista kuulin viime keväänä. Suurin piirtein samaa vauhtia on mennyt kuin sinullakin, vähän korkeammalta kyllä lähtien.
  Googlaus tuli mieleen, kun eilen yhdessä uudessa laihdutusblogissa kerroin Kiloklubista.

  VastaaPoista
 19. mm, kivaa, kun löysit tänne vielä. Onnea vaan Kiloklubiin.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.