maanantai 8. kesäkuuta 2009

Eletäänkö samaa kesää, kuin 31.05.2009 ?

Muuttuivat ilmat hyisiksi, kaksikymmentä astetta lämpöä vähemmän kuin kuukauden vaihteessa. Yöksi yritin suojata arempia kukkia.Näiden viritysten alla värjöttelevät kesäkurpitsat.Tomaatti asuu tämän tötterön alla.Pienelle kesäasukkaalle kävi huonosti. Oliko paleltunut pesäänsä tai muutoin vain pudonnut ruusupenkkiin? Emolintu kuitenkin käy vielä pesällä, ehkä siellä joku västäräkkilapsonen vielä on hengissäkin.Tänne omenapuun alle kaivoin pienen tipin jäännökset. Varisseet omenankukat peittävät maan.


10 kommenttia:

 1. Kylmä on pienillä ollut voih! Meillä on kanssa pihassa tavallista enemmän ennen aikojaan liikkeelle lähteneitä poikasia, joita emot sitten maassa ruokkii....varpusenpoikanen ja sen äiti, mustarastaanpoikanen ja sen äiti ja tänään sinne oli jostakin kopsahtanut pörröpäinen räksänpoikanen ja sen äiti kaivoi vimmatusti kukkapenkistä matoa sille. Toivottavasti kukaan ei pieniä syö, kun ovat vielä lentotaidottomia.

  VastaaPoista
 2. Olen ihan hammastyneena lukenut miten yhtakkia tuli noin kylma vain viikko kunnon helteen jalkeen! Maapallon kuumeneminen varmaan tuonkin takana, ihan niinkuin taalla se,ettei sadetta tule niinkuin pitaisi. Kylla oli surullinen tuo pikkulinnun kohtalo.Toivottavasti kasvisi pelastuvat!

  VastaaPoista
 3. Johanna, nyt ovat todellakin olleet ötökät kortilla, näin kylmällä ei lennä pörriäiset.

  Yaelian, niinhän täällä saimme lukea tiedotusvälineistä, että edellinen näin kylmä kesäkuun alku on ollut 60 vuotta sitten. Kukat ovat selvinneet toistaiseksi, mutta kasvua hidastaa kylmyys.

  VastaaPoista
 4. Voi pientä tipiä, suru. Luin tai kuulin (en muista) uutisista, että tämä kesänalku on ollut monille tipuille kohtalokas juuri kylmyyden takia. Eli tuo tirppakin kenties on kylmyyden uhri.

  Rauha sen sielulle.

  VastaaPoista
 5. Voi tipi raukkaa!
  Uutisissa tulikin näistä linnunpoikasten kuolemista kylmyyteen. Että varsinkin tiaiset ja lokin poikasia on kuollut paljon.
  On se aikamoista peittelyä aina illalla.

  VastaaPoista
 6. Kylmä on täälläkin; aamuisin alle 10 astetta ja päivälläkin vain 13. Vettä sataa! Meillä on hiljaista linnun pesissä, toivottavasti nelijalkaiset ystävämme eivät ole olleet asialla, räystään alle kun tekevät pesiä poikaset ovat kisuleille melkein kuin tarjottimella....

  VastaaPoista
 7. Täälläkin kaikki seuraamani poikaset kylmettyivät :(

  VastaaPoista
 8. Äidiltäni sain tomaatintaimia.

  VastaaPoista
 9. Elegia, tänä aamuna näin meidän västäräkin ruokkivan poikasta omenapuussa. Varmuudella ainakin yksi pikkutipi säilyi hengissä.

  Harakka, sain kaikki taimeni säästymään.

  Tuikku, toivottavasti sielläkin jo ilmat lämpenevät.

  Marjukka, surullista, että niin on käynyt. Muistelisin, että ainakin talitintti ehkä ehtii kesän aikana kasvattaa uudet poikaset.

  Hannele, onnea tomaattiesi kasvulle. Me haimme taimet puutarhalta. Tarkoitus oli hakea vielä toinenkin erä, mutta liian kylmää on ollut.

  VastaaPoista
 10. Kiitos kaunis vierailustasi blogissani! Minulla kesäkurpitsan taimet odottavat siirtoa maahan, ja pinaatti on kasvanut reheväksi, mutta kissa piehtaroi ja kaiveli muut penkit piloille. Mikä lie syynä, että pinaatti sai kasvaa rauhassa. :)

  Tuo kuollut linnunpoika kyllä oli surkea näky. Voi pientä. Lämpimämpiä päiviä odotellessa!

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.

Olen poistanut kommenttien valvonnan.