lauantai 23. toukokuuta 2009

Pihaprojekti jatkuu

Taata on sittenkin luvannut minulle "ruusutarhan". Kiitos äitienpäiväruusujen. Tänään aloitimme ruusupenkin teon.Siperian hernepensas suojaa auton parkkitilaa etupihalla.Kasvatan itse perennan taimia. Syksyllä keräsin siemenet ja kylvin ruukkuihin. Ruukut peitettiin kuivilla tammenlehdillä ja odotettiin kevään tuloa. Kaikki siemenet ovat itäneet hyvin.Tässä on taas vallattu nurmikolta tilaa ja ruusupenkin teko on alkanut. Ihana taata.Tässä on osa perennapankkiani. Tähän olen kerännyt ensimmäisiä kukkia odottamaan omille paikoilleen pääsyä. Tällä pienellä tontilla oli alunperin vain puiden alla sipulikukkia ja loppuosa olikin nurmikkoa. Meillä ei enää ole pieniä lapsia, jotka tarvitsisivat leikkitilaa, siksi tämä uusi suunnitelma.Keisarinpikarililja siinä kuuntelee sadetta.Tämän pienen kukkienkastelupolun tein ihan itse. Tälle on mukava astua, kun menee kastelemaan ikkunalautojen orvokkeja. Kivet (pienet) olen kerännyt Vallun kanssa ulkoillessani polkujen varsilta. Melkein jokaisella reissulla oli aina taskussa vähintään yksi kivi. Tämä polku tuo samalla mieleeni Vallun kanssa viettämäni hauskat hetket. Nyt pidän kahden päivän loman. Päässä raksuttavat uudet suunnitelmat, nurmikkoa on vielä paljon raivaamatta. Teen pienen kivien hakukeikan.

10 kommenttia:

 1. Ou jee, hienon näköistä. Kun et vaan paksauta selkääsi siellä!Minun piti kanssa mennä ostamaan taimia, mutta rupesinkin siivoomaan, kun pojat meinaa vaihtaa piakkoin huoneita. En kehtaa kertoa kuinka monta kassillista silppua ja mönjää pikkuäijän huoneesta keräsin. Siellä on muuten lattia, sitä en ollutkaan vähään aikaan ollenkaan nähnyt kaikkien lelujen alta!

  VastaaPoista
 2. On se mukavaa, kun on tuollaisia taatoja. Nuo kivipolut ovat kauniita!

  VastaaPoista
 3. Johanna, yritän olla varovainen. Tänään ei paljoa saatukaan aikaan, kun tuli vihdoinkin vettä taivaalta.

  marjukka, niinpä, taata on....
  Kivipolut ovat kivoja ja tarpeellisia, en jaksa kovin pitkälle kurkotella ja kitkemista varmaankin tulee huolellisesta perustamisesta huolimatta. Ne lentävät voikukka-armaadat kohta hyökkäävät ilmastakäsin.

  VastaaPoista
 4. Ihanaa seurata tuota teidan pihan laittoa.

  Mina haluaisin laittaa myos pihaa, mutta olen onneton oskari kasvien kanssa. Kun joku tulisi suunnittelemaan pihan, niin kylla mina sitten ehka voisin kuoputella sita silloin talloin. Olen kylla kamalan laiska ja haluaisin helppohoitoisen pihan.

  Mutta teidan pihasta tulee aivan ihana!

  VastaaPoista
 5. Tuula, katsotaan nyt mitä tästä kehittyy. Ei ehkä jakseta tänä kesänä koko pihaa uusia, mutta se on varma, että siitä tulee hyvin minun näköiseni, ei mitään viivottimella vedeltyä.

  VastaaPoista
 6. Pihanlaitto on hauskaa puuha, kun tekee sitä pikkuhiljaa eikä urakoiden. Kaunista jälkeä näyttää syntyvän.
  Kiva idea nuo lenkkipolun kivet.

  VastaaPoista
 7. Hienoa jälkeä tulee!
  Ja kivan kivipolun olit tehnyt.
  Mä kanssa itekkin raijaan kiviä milloin mistäkin, ja kyllähän sen sitten huomaakin mun puutarhassani, että kivistä tykkään.
  Ompa kaunis kukka toi keisarinpikarinlilja!

  VastaaPoista
 8. Täällä ilmoittautuu myös yksi kivien rakastaja ja kuljettaja. Ihanalta näyttää sinun polkusi. Siihen on nautinto astua vaikka paljain varpain kesäpäivänä.
  Me olemme kuskanneet kiviä tänne autolla vaikka kuinka monta kertaa ja alunperinkin tämä on kallioinen ja kivinen tontti.
  Nautinnollisia hetkiä teille puutarhassa!

  VastaaPoista
 9. Kaunista, viihtyisää. Itse en pääse "hallittuun" muotoon täällä, kun pihamaa on vanhan farmin laaja tila, mutta jotakihhan sitä aina raplaa . . . Kaunista!

  VastaaPoista
 10. Hieno käytävä ja varsin komea pikarililja!

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.