torstai 14. toukokuuta 2009

Pihalla kukkivat tänään 14.05.09


Mätäsrikot odottavat vielä maahan pääsyä.

Tulppaanit aloittelevat jo kukintaa.Tämä pieni orvokki oli kylväytynyt nurmikolla ihan omatoimisesti.
Lemmikit ovat niin kauniita, meillä on valkoisiakin, mutta eivät ole vielä kukassa.Yksinäinen narsissi.Narsissit ovat nyt kauneimmillaan. Näitä ei tuhoa myyrät eikä liljakukot. Liljat ovat vasta nostaneet nokkansa mullasta ja jo nyt ovat liljakukot riesana. Olen väijynyt niitä ihan päivittäin. Naapuri neuvoi kastelemaan mäntysuopavedellä. Pitäisiköhän kokeilla?

15 kommenttia:

 1. Miten ihmeessä tuon ensimmäisen kuvan saisi vähän alemmaksi? Nyt se melkein roikkuu otsikon kirjaimissa.

  VastaaPoista
 2. Mätäsrikko on kaunis. Minullakin kasvaa padan ympärillä joka kesä nurmikolle kylväytyneitä orvokkeja. Ovat niin kauniita ettei millään raaskisi leikata nurmikkoa.
  Näpäytä kuvaa hiiren oikeanpuoleisella näppäimellä, valitse:leikkaa. Siirry alemmas näpäytä siellä hiiren oikeanpuoleista näppäintä ja valitse:liitä. Toivottavasti joku muu osaa kertoa yksinkertaisemman keinon.

  VastaaPoista
 3. Joo minäkin olen jahdannut oikein urakalla liljakukkoja. Ne on yhtä ällöjä kun ne lehtokotilot.

  VastaaPoista
 4. Kauniita kukkia sulla kasvaa1
  Liljakukot on kyllä kurjia vieraita, ja ne ei kuolekkaan, ne on yksitellen nirhattava!

  VastaaPoista
 5. Kaunista.
  Hetken jo luulin, että orvokki oli pihaltamme. Meillä on eksynyt kukkapenkin viereen myös yksi orpo orvokki, joka nyt sinisenä kukkii.

  VastaaPoista
 6. Tuo mätäsrikko on tosi kaunis! Menestyisiköhän vähän varjoisammassakin paikassa?

  VastaaPoista
 7. Famu, kiitos ohjeestasi. Minä vaan jotenkin taas onnistuin töpeksimään, poistui koko mätäsrikko. Sain sen sitten takaisin ja esikatselussa näytti ihan hyvältä, mutta kun tänne sivulle tulin, niin taas se ensimmäinen kuva on liian ylhäällä. Paljon minulla on vielä opittavaa...

  Amalia ja Harakka, ne punatakit ovat niin vikkeliä. Pudottautuvat maahan ja jonnekin piiloutuvat. Jos näitä lentäviä ei kaikkia tavoita, niin peli ei ole vielä menetetty, seuraavaksi jahdataan niitä toukkia. Ällöjä nekin ovat, mutta kauniit kukat on suojeltava.

  Näitä omatoimisia orvokkeja on melko paljon. Nyt meiltä lähtee koko pieni nurmikko. Ensin tehdään pihapolku ja sitten pääsen kaivelemaan lisää kukkapenkkejä.

  Tuula, miten ne kukat näyttävätkin keväällä aina niin ihanilta. Meillä ensimmäiseksi ilmestyivät lumikellot, joka aamu niitä kävin tervehtimässä.

  Marjukka, meillä oli vanhassa paikassa mätäsrikkoa varjoisella puolella. Se viihtyi ihan hyvin, mutta kukat olivat jotenkin hennompia ja pitempiä kuin auringossa kasvaneet.

  VastaaPoista
 8. Tässä blogissa on kuin puutarhassa.

  Pidän muuten kovasti tittelistäsi "kirppisneuvos". Se sopii erinomaisesti myös miehelleni ja minulle. Siihen aikaan, kun Helsingin Hietalahden kirpputorilla oli sekä aamu- että iltatori, kävimme siellä kaksi kertaa päivässä. Täydellinen kohde päiväkävelyille.

  VastaaPoista
 9. Anna Amnell, tämän arvonimen sain vastineeksi "oloneuvos", tittelille. Sehän ei sovi minulle ollenkaan, kun oleskelua en harrasta. Neuvosteluni on nyt tosin jo hieman hiipunut, mutta Tukholmassa käymme aina, kun liput saadaan. Viimeksi kävimme ystäväni kanssa viime viikolla neuvostelemassa Ruåtsissa.

  VastaaPoista
 10. Ihana vuodenaika, oma piha on kiva olla.

  VastaaPoista
 11. Hannelen paratiisi, niinhän se on. Me luovuimme kaksi vuotta sitten vanhasta talosta ja muutimme tänne lähemmäksi palveluita. Piha on pieni, mutta isompaa en enää jaksaisi hoitaakaan. Huomenna alkaa pihapolun teko. Odotan innokkaasti miltä se näyttää, laitan sitten kuvia tännekin.

  VastaaPoista
 12. Paljon kauniita kukkia sinulla ja joko niitä kukkoja on, minä en ole nähnyt vaikka kuinka olen kurkkinut, taas se listiminen alkaa.

  VastaaPoista
 13. Yksinäinen sininen orvokki nurmella oli mielettömän kaunis. On kivaa kun tulee kesä meidän valokuviin!

  VastaaPoista
 14. Kiitos suloensio, kun tulit käymään. Jos olet aikaisempia juttujani lukenut olet selvillä, että olen melko uusi bloggaaja ja vielä uudempi valokuvaaja. Kaikkea uutta olen kuitenkin innokas oppimaan. Kukat ovat ihania, ilman niitä maailma olisi kylmä paikka.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.