perjantai 29. toukokuuta 2009

Hurmaavat männynkävyt

Tinan blogista sain hienon idean, voin käyttää rakastamiani käpyjä maanpeittokatteena. Kävimme taatan kanssa metsäretkellä ja toimme kassilliset käpyjä kokeeksi. Nyt ne ovat ruusupenkin katteena. Vielä täytyy tarkistaa voiko näitä käpyjä käyttää ruusupenkissä, vai muuttuuko sadevesi käpyjen läpi valuessaan liian happamaksi. Kävyt on vielä helppo haravoida pois ja laittaa muualle. Ne ovat niiiiiin kauniita tuossa keskentekoisessa penkissä. Ruusupenkki siis laajenee vielä, toivon, että kävyt kelpaavat tähän.Pensasmustikka kukkii tänään ensimmäistä päivää. Penkkiin on hakeutunut myös lemmikkejä. Rikkaruohot kitkin, mutta lemmikit saivat jäädä kukkimaan. Kuva kannattaa klikata isommaksi.Tämä oranssi on niin kaunis auringossa, sekin odottaa omalle paikalleen pääsyä.Tähän istutimme kuunliljaa, etupihalla on isot pehkot, nappasimme sieltä palaset. Tästäkin puuttuu vielä kateainekset.


16 kommenttia:

 1. Hienot kukkapenkit sulla Unelma! Ja tuo käpykate on hyvä idea!

  VastaaPoista
 2. Teillä saadaan oman pihan mustikat piirakkaan.
  Lemmikit on ihania, itse kadotin ne jostain syystä ensimmäisen kesän jälkeen. Ilmeisesti kitkin vahingossa. No nyt näyttää siltä kun penkissä olisi lemmikin lehtiä, en ole uskaltanut niitä perkata. Odotan jos neljä lemmikkiä olisi tulossa.

  VastaaPoista
 3. Nuo oranssit ovat varmaan kellukoita, vahvat vihreät lehdet, mitkä ovat kauniita kukinnan jälkeenkin. Kuunliljakin peittää kohta ympäristönsä, joten tuskin muuta peitettä tarvitsee.

  Kävyt ovat tosi kauniita, mutta miettisin vielä ruusujen kannalta, koska käpyjä ei kompostiinkaan suositella, eikä neulasia. Meille tulee joka vuosi säkkikaupalla kumpiakin.
  Kannattaisi varmaan kysyä joltain asiantuntijalta, ruusu kun ei tykkää happamasta.
  Ihana tulee pihastasi :-)

  VastaaPoista
 4. Tulikellukkaa näyttäisi sulla olevan tuo oranssi. En osaa kyllä sanoa, voiko maa happamoitua liikaa pelkästään jos sadevesi huuhtoo käpyjä???

  VastaaPoista
 5. Kauniita kävyt kuitenkin ovat.
  Mulla on niitä vähän joka paikassa, kylläkin puittenjuurilla, ja kukkapenkissä puun alla.
  Ja vähän joka paikassa.
  Mulla on kuusia täällä ja käpyjä tulee paljon, mutta aina niille olen jonkun kivan paikan keksinyt.
  Kompostiin ei varmaan siksi suositella, koska niiden mätäneminen kestää ja kestää kauan.
  Mutta kannattaa tietenkin Uunan kannanotto ottaa huomioon, jos tulee sitten liian hapanta maahan.
  Itse olen kuitenkin sitä mieltä, ettei tule, koska ne jätetään maan pintaan ne kävyt,eikä sekoiteta sinne multaan.
  Mutta kaikkea hyvää kuitenkin ruusuille toivotan täältä.
  Kaunista jälkeä olette tehneet!

  VastaaPoista
 6. Mamma se on sitten päättänyt pistää sen gobin autiomaan siellä kukkimaan, HYVÄ! Saattaapi olla että rupeaa ne kävytkin pian kukkimaan :)
  Toissailtana ehdin täälläkin hiukan kukkia laittelemaan ja iso ja partainen leikkasi nurtsit, eilen istutin gladiolukset pihalle ja muuten onkin sitten ollut sikin sokin kukkahommien kanssa poikien parturia ja kevätjuhlajuttujen ostelua, hiukan vaatetta ja opettajille kukkia ja tänään vielä paniikki kun neitille piti mennä ostamaan uusi mekko kun luokkakaverilla jo olikin samanlainen.....huomenna aamulla pienimmäisen koululle itkeskelemään kun suvivirsi soi.Kaikkien juhliin ei pysty repeytymään yhtaikaa, mutta eiköhän nuo isommat pärjää ilman itkujani. Suvivirsi on kyllä niin kaunis, että nyt jo odottaessa joutuu nieleskelemään.

  VastaaPoista
 7. Taidan napata vinkin kävyistä katteena. Ainakin sellaissa kohden, missä happamuudesta ei ole haittaa.
  Tähän aikaan vuodesta on ihanaa puuhata pihalla kukkaistutuksia hoidellen.

  VastaaPoista
 8. No mutta onpas männynkävyt monikäyttöisiä. Itse olisin askarrellut niistä käpyheppoja :D Oikein kivasti orastaa penkkisi - muista kastella ja jutella kukille ;)

  VastaaPoista
 9. Mukava idea käpyjen käytölle. Meillä myös mökillä riittää niitä, kun on mäntyinen ranta... olen haravoinut, käärinyt sanomalehtipaperiin ja käyttänyt vesipadan lämmityksessä käpyjä...

  VastaaPoista
 10. Hei Unelma! Tosi jänskä käpykate. Enpä usko, että niistä on ruusuille haittaa, koska ovat maanpinnalla. Joskus keväisin miettii, mihin käpyjä voisi laittaa kun niitä on pihalla ja poluilla. Kesäisin olen mökillä pitänyt lapsille käpyjenkeräyskisoja. Ei ne oikein innostu. Takassa olen polttanut ja lettukeittiössä, mutta eipä niitä jaksa kääriä sanomalehteen ihan työkseen ja sitten ottaakin valmiita hellapuita. Laiskuus on hyvä lahja! Mutta katteena taidan käyttää jatkossa, ainakin pensaiden juurella. Hyvä vinkki.

  VastaaPoista
 11. Kiva idea nuo kävyt, eipä ole tullut mieleen. Täällä kasvaa vähän isompia käpyjä, voi hyvin vaikka reunustaa kukkapenkkejä.

  VastaaPoista
 12. Kiitos kaikille lukijoille vierailustanne. Nyt mamma on niin väsynyt, ettei jaksa kirjoittaa "kissaakaan". Kivoja kommentteja olette kirjailleet.
  Kasvimaa on nyt kaivettu nurmikosta esiin, eli voikukkapellosta ja yrttejäkin istutettu. Menen tästä koneen luota pilkkimästä.

  VastaaPoista
 13. Siellähän vauhdilla tapahtuu teidän pihalla! Vau! Ihania väripilkkuja ja vallan ihana kate tuo käpy! Meillä vaan kävyillä koirien kanssa "käpysotaa" kisaillaan, niin tuskin saisi koko penkki olla rauhassa, jos niitä käytettäisiin. Oksasilpurin läpi käytetyt risukot saavat meillä katteena riittää - jos jaksetaan niitäkään laittaa... Heh! Aina välillä.

  Energiaa ja aurinkoa!

  VastaaPoista
 14. Hei, kiinnostaisi kuulla, miten ruusujen ja käpykatteen yhteiselo sujui?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin se sujui. Olemme muuttaneet jo toiselle paikkakunnalle, en siis tiedä miten niiden lopulta kävi.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.