torstai 16. huhtikuuta 2009

Nyt se onnistui

Uudella kameralla onnistuttiin kuvaamaan kaksikotisen pähkinäpensaan pikkuruinen emikukka. Tässä oksassa nyt sattuivat olemaan molemmat, sekä emi- että hedekukat. Nuo pienet punaiset emikukat ovat tuskin kahden millin mittaisia. Harva edes huomaa näin pieniä kukkia. Tämä kuva kannattaa klikata auki, silloin kevään pieni ihme näkyy paremmin.

16 kommenttia:

 1. Ompas pikkuinen ja kauniin värinen kukka,varmaan aika huomaamaton jos ei osaa katsoa!!

  VastaaPoista
 2. Enpä ole ennen tuotakaan nähnyt! Kauniin värinen kukka!

  VastaaPoista
 3. Ihana otos! Niin pieni, mutta tosiaan niin kaunis ja upean värinen! Pähkinää se meidän isäntäkin tuohon pihalle haaveilee. Lääniä riittäisi, mutta mihin sen uskaltaa laittaa, ettei jää jonkin muut tulevaisuuden suunnitelman alle... siinä pulma! Aurinkoista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 4. Pieni se on ja sievä. Kolmena päivänä käytiin taatan kanssa väijymässä, että joko ne sieltä silmun sisältä puhkeavat. An, Johanna, Marjukka ja Famu ensi kerralla metsäretkellä tarkkana.

  Minz, kyllä se pähkinäpensas siellä teillä menestyy, vielä jos eteläisen rinteen omistat. Pohjoisessa pähkinäpensas ei taida selvitä. Pähkinän siitepöly on erittäin allergisoivaa. Ensimmäiset havaintoni pähkinäpensaista ovat lapsuudesta. Kävimme luontoretkellä Ruissalossa luonnontiedon opettajamme kanssa. Hän meille esitteli ne kauniit emikukat, tuskin olisin yksin niitä huomannutkaan. Yritän syksyllä laittaa kuvia pähkinöistä, jos ehdin ennen hakkia tai pikkupoikia satoa korjaamaan.

  VastaaPoista
 5. Oi, kuinka kaunis pieni! Hienosti molemmat kukat samassa kuvassa. Sinulle on tiedossa pähkinöitä, vai oravako vie ennen sinua :-)

  VastaaPoista
 6. Kaunis kuva!
  Eikö olekkin ihmeellistä, että niin pienet voivatkin olla niiin kauniita!
  Ja kaikkia niitä ei olla edes ennen digikameraa edes huomattukaan, ei ainakaan näin hyvin!
  Hieno kuva!

  VastaaPoista
 7. Uuna ja Harakka, ne pähkinäpensaat ovat tuolla kuntoradan varsilla. Entisiä kartanon alueita luulisin. Tuskin montaakaan pähkinää meille jää, kun hakki, oravat ja pikkupojat ovat asialla olleet. Osa niistä pansaista on niin korkeitakin, että hakki sinne vaan yltää.

  VastaaPoista
 8. Onpa ihana kuva ja uutta tietoakin, kiitos molemmista:)

  VastaaPoista
 9. Täällähän vilske käy ;) Sulla on ihanat sivut kuvineen ja juttuineen.Hienostihan tää on lähtenyt. Taustatkin on tosi kauniit. Omat sivut on aika orvot näiden rinnalla.
  Pistin etusivulleni linkin että pääsen päivittäin kurkkimaan tänne.
  Kiitos sinulle kaikesta!
  Palataan..

  VastaaPoista
 10. Emi ja heteet ovat tuttuja, mutta enpä olisi osannut niitä erottaa. Kaunis punainen viuhka. Pitääkin alkaa tarkkailla luontoa tarkemmin. Sieltähän voi löytää ihan pieniä ihmeitä :)

  VastaaPoista
 11. Hannele ja Inkivääri kevään aistii nyt voimakkaana. Ulkona löytyy pieniä ihmeitä, niinkuin Elegia sanoi.

  Polly, olipa mukava yllätys, kun näin nimesi täällä. Taustoihin olen saanut asiantuntijoilta apua. Jos kirjautuisit blogilistalle, niin tietäisin milloin olet laittanut uutta. Tulisin viivana lukemaan.

  Elegia, sinä sen keksit, viuhkahan se on. Vaihdoin nyt tämän vaaleamman pohjan, tämä on aika kaunis ja vanhat silmäni näkevät tekstin paremmin. Kiitos, olet aarre.

  VastaaPoista
 12. Ihana kuva! Pienetkin ihmeet ovat niin suuria!

  VastaaPoista
 13. S. sinähän sen hyvin tiedät. Kiitos vierailustasi.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.