lauantai 11. huhtikuuta 2009

Nyt se on tehty

Mamma on ostanut kameran. Edellinen ikioma kamera minulla olikin n. viisikymmentäviisi vuotta sitten. Se oli sellainen iso "matoloota", muutamia mustavalkoisia kuvia mahtui yhteen filmiin. Kuvien kehittäminen ja kopioiminen maksoi maltaita. Filmiä ei saanut tuhlata, piti tarkoin harkita kuvauskohteet. Valtava kehitys on tapahtunut tällä valokuvauksen alallakin minun elinaikanani. Tekniikka huimaa mummeli parkaa.

Punarinta oli tullut tänään meidän pihalle. Viime kesänä sillä oli pesä pihapiirissämme. Taata näppäsi tämän kuvan keittiön ikkunan läpi. On hieman harmaa, pitäisiköhän mamman ryhtyä ikkunoita pesemään. Olen odotellut ilmojen lämpenemistä. Lumikellotkin jo sieltä nousevat karikkeen seasta ihanin valkoisin kukin.

Tämän orkidean olen saanut uudelleen kukkimaan, aika helppo kukka. Kerran viikossa vaan kukka kylpyyn ja se on siinä. Paljon valoa tarvitaan, mutta ei suoraan paistetta. Kokeilin uutta kameraani. Alku oli tai on tässäkin hommassa vaikeaa, luulin ottaneeni monta hienoa kuvaa, mutta mitään ei näkynyt. Taatakin tuli siihen ihmettelemään, että missä vika. Taatan oli vaikea pitää naamaansa peruslukemissa, kun hän huomasi, että pidin sormeani sen pienen "silmän" edessä, jota en ollut huomannut edes olevan olemassakaan. Sain kuitenkin kuvan orkideasta ja toinen otokseni on pääsiäiskärrystä ulko-oven vierestä.

Nyt on niin paljon uutta opittavaa, kun on tämä blogin saloihin perehtyminen ja vielä pitäisi opetella kuvaamaankin. Hauskaa tämä on ja sammaloitumaan en nyt ehdi. Yes!

15 kommenttia:

 1. Hyvä mamma!!!!!
  En osaa neuvoa miten se nappi haetaan....Uuna, Marjukka APUA!

  VastaaPoista
 2. Napin saat itsellesi näin: Mene hiirellä napin päälle ja klikkaa hiiren oikean näppäimen takaa "tallenna kuva nimellä, tallenna sitten kuva paikkaan, josta sen löydät. Sitten lisäät sen tuonne sivulaatikkoosi, kuten muutkin kuvat lisätään. Kun kuva on sivulaatikossa, aktivoi se ja valitse "lisää linkki", aukeavaan ikkunaan riville "linkin osoite" kopioit sen sivun osoitteen, johon haluat nappia klikkaamalla päästä. Se on siinä.
  Hyvän kameran olet näemmä ostanut, hienoja kuvia näyttää sillä saavan!

  VastaaPoista
 3. Mamma, kyllä meidän kelpaa kun apujoukot rientävät aina paikalle. Kiitos Marjukka!

  Marjukka, siis on kyseessä ilmeisesti minun sivulta se harmaapohjainen enkelinappi ja Uunan neuvosta olen siihen jo linkin liittänyt eli miten se silloin tehdään, ehkä ei tarvitse erikseen sitä linkkiä laittaa kun vaan kopio sinne gadgetteihin??????

  VastaaPoista
 4. Onnea uudesta kamerasta! =oD Hienoja kuvia jo näin alkuun olet saanut. Näitä täällä kelpaa ihastella. Treeniä vaan, niin pääsee kameran kanssa sinuiksi.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Marjukka, nyt nappi on paikallaan. Tykästyin niin tuohon Johannan enkelikuvaan, että haluan ihailla sitä mahdollisimman usein.

  Kiitos Minzille kannustuksesta kameran käsittelyyn.

  Olette ihania kaikki.

  VastaaPoista
 6. Johannalle: Oikeassa olet, jos kuvassa on linkki valmiina, sitä ei silloin tarvitse uudestaan linkittää. Kannattaa tietenkin tarkistaa, että linkki toimii!

  VastaaPoista
 7. Onnea uuden kameran omistajalle! Nyt me vaan nautiskellaan, kun tulee hyviä kuvia ja hyvää tekstiä. Elävä blogi, josta lukija nauttii. Kaunis kuva valkoisesta orkideasta ja narsisseista myös. Hyvin se siitä lähtee. Joskus pitää nousta yölläkin jotain tarkistamaan, kun hoksaa jonkun jutun. Sellaista se tulee olemaan :-D

  Hyvä kun Marjukalta olet jo neuvot saanut, minä olen ollut rakentamassa tuota Uuna-blogia ja toisaalta keittiössä, kun huomenna tulevat äiti ja tyttäret mukanaan ihana melkein 10-vuotias Emmi syömään. Hän on vanhemman tyttären tytär. Ainoa lapsenlapsi siis. Sinulla on monta. On siinä menoa kun tulevat yhtä aikaa kaikki.

  Minäkin niin tykkään tuosta Johannan enkelinapista, myös siitä missä puut kasvavat. Laitan Uuna-blogiini, kunhan tästä ehdin.

  VastaaPoista
 8. Uuna, oletko jo blogiluettelossa? Kiitos kannustavista sanoistasi.

  VastaaPoista
 9. Kyllä olen blogilistalla, nimellä Uuna.
  Siitä Nautelankoskesta keskustellaan joku kerta :-)

  VastaaPoista
 10. Onneksi olkoon uuden kameran johdosta! Ostin myös uuden kameran viime viikolla ja opettelen sitä nyt käyttämään. Hienosti olet jo onnistunut!

  VastaaPoista
 11. Hyvin olet päässyt sinuiksi kameran kanssa pitkän paussin jälkeen. Digissä on kyllä se hyvä puoli, että saa kuvat heti eikä tarvitse odotella niitä kehittämöstä nähdäkseen ne. :)

  Tuo orkidea on aivan ihana! Niillä on niin mielenkiintoiset "kasvot". Voisin tuijotella orkideoita tuntitolkulla. Olen muuten luullut, että se on hyvin haastava kasvatettava. Sen takia en ole edes harkinnut sellaisen ostamista, sillä minun hoidossani kuolee St. Pauliatkin.

  VastaaPoista
 12. Kiitos kommentistasi blogiini. Kävin lukemassa nimesi tarinan -tarina ja nimi on kaunis <3

  Oman bloginimeni olen napannut Uuno Turhapuro -elokuvista :)

  VastaaPoista
 13. Heippa, tulin heti vastavierailulle!
  Täältähän paljastui oikein mielenkiintoinen blogi eikä enää niin 'uudeksi bloggariksikaan' voi sanoa, hyvin on homma hanskassa.
  Hieno orkidea hyvässä huomassa, mutta tuohon tilkkuliinaan alempana olen ihastunut, se on kertakaikkisen ihana pääsiäisväreineen!

  VastaaPoista
 14. Onnea uuden kameran omistajalle!
  Ja heti olet noin hyvin onnistunutkin!
  Kaunis sun kukkasi on, kyllä sulla pitää olla vihreä peukalo!
  Ja voiii, sulla kukkiakin siellä ulkona jo kukassa?

  VastaaPoista
 15. Kiitos vierailusta Pantterin blogissa. Tulin heti vastavierailulle. Sinulla onkin ihan uusi maailma edessäsi, kun on digikamera ja blogi. Elämä muuttuu ihan ihmeellisesti näiden myötä. Niin. Minulla on viisi lastenlasta, vanhin niistä jo täysi-ikäinen ja kolme olen itse maailmaan saattanut.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.