keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Arkielämää.


Kylälle on avattu uusi kirppis, mekin vuokrasimme sieltä pöydän viikoksi. Ei  osattukaan viedä kiinnostavia tavaroita myyntiin tai hinnoittelu oli pielessä. Saimme raahata romppeemme takaisin varastoon. Vuokra oli 20 € ja meidän myyntimme 9 € 😕 , kirpputorin emäntä kuitenkin osti meiltä kolme lamppua, siksi emme  ihan tappiolle jääneet. Kesällä uudestaan, silloin täällä pitäjässä on väkilukukin tuplaantunut.

Jaa että, mitens tuo kiraffi tähän liittyy? No, se oli vähällä joutua myyntipöydälle. Kiraffi on kuulunut meidän huushollin kalustoon jo yli kolmekymmentä vuotta. Kävin 80-luvun alussa elämäni ensimmäisellä  pihakirppiksellä Porvoossa ja ihastuin tuohon figuriiniin, siinä on jotain hellyttävän huvittavaa. Muutaman markan  maksoin ja kiraffi pääsi uuteen kotiin.

Nyt suunnittelin laittavani kiraffin kirppikselle ja hintaakin mietin ehkä 2 €. En kuitenkaan raskinnut siitä vieläkään luopua ja aloin selvitellä pitkäkaulan alkuperää. Lomonosovia (Giraffe ) se on ja hinta paljon yli kahden euron, onneksi en laittanut myyntiin, ilahduttakoon edelleenkin minun silmääni viehkeällä muodollaan.


Pihan ruokintapaikalla aterioi pikkuinen lintu, luulin ensin pikkuvarpuseksi, mutta huomasin ettei tällä tipillä ollutkaan valkoista väriä poskissa. Kuvassa on rautiainen, olin kyllä tietoinen sen nimisen linnun olemassaolosta, mutta yhtään en olisi osannut kuvailla lintua jos minulle olisi sellainen tietokilpailukysymys esitetty. Lintubongailu on kivaa, oppii tuntemaan nimeltä muitakin kuin pihapiirin lintuja.


Keijukaisten murokupit metsässä? Voiko sieni olla näin kaunis? Metsässä kuulee jo kevään kohinaa, mahla nousee puihin, kyyhkyset kujertelevat ja mustarastas ylimpänä kuusen latvassa hurmaa laulullaan.


Kävimme taas Lahden Karismassa. Päätimme jo kotona että taas käydään syömässä itämaista ruokaa. ajoitus oli tarkka, juuri sopivasti pöytään kannettiin uusi vadillinen sushia. Pyysin kuvauslupaa ja se annettiin, lupasin laittaa blogiini esille.


Se on muuten jännä juttu, että tästä ruoasta ei tule ähkyä oloa vaikka masu onkin täynnä kuin puutiaisella. Auttaakohan soijakastike ja wasabitahna ruoan sulamisessa?


Ruoka täällä on niin hyvää, että suu ottaisi aina vaan lisää. Yritin valita sellaisia aineksia joita ei usein ole kotona tarjolla, bambunversoja, maissia, ananasta ja katkarapusipsejä. Tarjolla toki on erilaisia salaattejakin.

 Nyt se vaan on niin, että Lahdessa käydessä on koukattava Karisman kautta. Sieltä saa hyvää ruokaa edullisesti (eläkeläisille alennusta ), itse saa valita eikä tarvitse odotella.

Näistä itämaisista tunnelmista onkin hyvä siirtyä pashan valmistukseen, ruokablogissani on hyvä ohje, onnistuu varmasti. Kesällä löysin täältä kierrätyksestä oikean pashanuotin ei enää tarvitse käyttää kahvinsuodatinta.

22 kommenttia:

  1. Onpa hyvän näköistä sushia. Sushi on kyllä herkullista. Harmi kun kirpparituottosi jäivät niin pieniksi. Ehkä sitten toisen kerran paremmalla onnella. Minä olen siirtynyt lähes kokonaan facebookin ja tori.fi:n kirpparisivustoille. - Mukavaa pääsiäisen odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kirpparihomma on minulla ollut tähän asti vaan ostamista. Kesällä yritän uudelleen myyntiä.
      Kiitos kommentistasi ja vinkistä, ehkä yritän kokeilla tori.fi:tä myöhemmin.
      Hyvää pääsiäisviikkoa!

      Poista
  2. Tuo kiraffi on aivan fantsu, en itsekään olisi tohtinut luopua siitä, en ainakaan parista eurosta.
    Ja olen samaa mieltä että itämainen ruoka mallaa paremmin masuun kuin karjalanpaisti tms. tuhdimpi ateria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin tuntuu että voisin tuollaista ruokaa syödä joka päivä. Onneksi asutaan sen verran kaukana ettei joka päivä tee mieli Karismaan. Kiinnostaa kuitenkin yrittää jotain tuollaista ruokaa tehdä kotona jonain päivänä.

      Poista
  3. Sushi on vielä kokematta minulta, ja saattaa ehkä jäädäkin. Vaikka mieluusti tuosta lautaselta muutaman suupalan haukkaisinkin, en jaksa lähteä Joensuuhun asti ruokailemaan. Kirahvi on tosi 'makea', kannattaa pitää ihan omassa kaapissa. En ole myöskään kirppari-ihmisiä enkä paljoa ole keräillyt tavaroitakaan. Kirjoja olen ostellut lukuhimon pakottamana, ja jonkin verran olen ostanut astioita ym.

    Oikein ihastuttavaa pääsiäisen aikaa sinulle ja Hänelle!♥♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sushia kannattaa kuitenkin kokeilla, jos pelkää raakaa kalaa, niin valitsee jonkin muun makupalan soijasoosiin kastettavaksi. :-)
      Suosin kierrätystä, olen ostanut kaikenlaista kirppareilta, joskus vaatettakin. Kirjoja myös ja keräilyastioita. Rakastan tehdä löytöjä, mitään kalliita juttuja ei ole varaa ostaa, iloitsen pienestäkin.
      Hyvää pääsiäisen aikaa sinne teille.

      Poista
  4. Hieno kirahvi, onneksi säilytit sen. Olen joskus kauan sitten ostanut pikkusiskolleni kyseisen valmistajan kissafiguriinin. Toivottasti sisko tietää kyseisen esineen arvon. Ei ihan pieni. Kirpparit ei oo mun juttu. Mä en kestä oikein sellaisten paikkojen hajua...alkaa ottamaan henkeen ja nuhakin iskee. Toivoisin roskalavan pihaan, niin kantaisin sinne eräänkin tavaran, vaan se toive ei toteudu mun elinaikana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on ollut roskalava parikin kertaa pihassa. Paikkakunnan muutto auttaa tavaran hävityksessä.

      Poista
  5. Minulla säilyi matkassani pitkään vähän kiraffiasi vastaava pikkuinen orava. Katosi lopulta, pidä sinä huolta tuosta kirafistasi.
    Minä olen joutunut kiertämään kirpparit jo pitkään. Totuttelua ensin, mutta kaikkeen näköjään tottuu.
    Tuo sushi ei oo mun herkku, mutta pasha on ja käyn tutustumassa ohjeeseesi.

    VastaaPoista
  6. Suloinen tuo kirahvi,onneksi et siitä sitten luopunutkaan:) Ja harmi että saldo kirppiksellä meni miinukselle:(
    Nam,herkulliselta näyttätä tuo Carisman ruoka.Hyvää pääsiäisviikkoa Unelma:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvältä ruoka näyttää ja maukastakin oli.

      Mukavaa pääsiäistä ♥

      Poista
  7. Onhan taas niin elämänmakuinen ja sujuva postaus kuten edellisetkin, nyt vasta lukaisin ne kaikki kerralla. Nostan sinulle hattua ystäväni. Olet niin asioita leppoisasti pohtiva ja myös elämän ongelmat monelta kantilta esiin nostava. Olet super.
    Hyvä että et kirahviasi kirppikselle vienyt ainakaa parin euron hintaan. Katsopa facesta kirppisryhmä jossa Lomonosoveja myydään. Hinta on kirahvistasi taatusti parikymmenkertainen. Vähintään, sillä niin harvinainen se on.
    Minä olen ollut vähän heikossa hapessa, mutta nyt alkaa ääni jo kulkea (ei, en antanut sitä kokonaan vaaliuurnaan, hih!) vaikka pihisemällä vieläkin.
    Oikein ihanaa pääsiäisaikaa ja terkkuja teille molemmilla!♥♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anja, sinä aina jaksat vanhaa kalkkaania kannustaa, kiitos. ♥

      Täytyykin käydä tutkimassa Lomonosovin myyjien juttuja.

      oikein hyvää pääsiäistä myös teille.

      Poista
  8. Hyvä, ettet luopunut kirahvista!!
    Mullakin on muutamia lomonosovin tekemiä posliiniesineitä, ilves ja leijona nyt heti tulee mileeni.
    Ja ne ei todellakaan ole 2euron hintasia ja toi sun kirahvisi vielä on tuollainen erikoinen,mitä ei pahemmin näekkään missään.Eli taitaa kuule olla aika arvokas, eli pidä vain itselläsi edelleen.
    Se on kauniskin, kuin mikä!
    Hyvää Pääsiäisen aikaa sinne ja kiitos kortistasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monet Lomonosovin eläinfigurit ovat esikuviensa näköisiäkin, mutta tämä minun kirahvini on enemmän mielikuvituksen luomus. Olin vähällä kirjoittaa taas kiraffi, me tuolla Turun suunnalla tykkäämme ähvästä, juomme kaffetta ja syömme kaffelilla. :-) Siis vanhat turkulaiset.

      Poista
  9. Eihän tuollaista kirahvia saa hävittää. Todella miellyttävä silmälle : ) Samoin kuvasi linnusta ja sienistä. Tyttäreni perhe tekee sushit itse ja kyllä siinä aikaa tärvääntyy. Itsekin olin kerran mukana näpertämässä : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minunkin tekisi mieli yrittää itse sushia tehdä, olen jo hankkinut sellaisen bambumaton jonka avulla käärimisen pitäisi sujua.
      Kiitos kommentistasi.

      Poista
  10. Käymme myös usein tuollaisessa itämaisessa baarissa ystävien kanssa. Olen myös oppinut syömään sushistaja. Hyvältä ne maistuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sushit ovat tosi hyviä jos kokki on taitava ja hänellä on käytössään tuoreet ruoka-ainekset. Kalan kanssa onkin oltava tarkkana, onneksi muitakin vaihtoehtoja on.

      Poista