maanantai 13. lokakuuta 2014

Omput ilonamme.




 Omenasato on nyt saatu talteen, on kuivatettu viipaleita, keitetty sosetta, silputtu pakastimeen ja viimeksi mehuasemalla kylmäpuristettu ja pastöroitu ihanaksi juomaksi.   


Meiltä ei ole koskaan aikaisemmin omenoita mehustamolle asti joutanut. Edellisessä pihassamme omenapuut kukkivatkin vain joka toinen vuosi.


Kellariin säilöön.

 
Mehuasemalle lähdössä.


 Suurin ja kaunein lähdössä mehustamoon  375 g.


 Suurin taitaa sittenkin olla tässä, onneksi koko sadon omput eivät kasvaneet näin suuriksi.



 Näiden toivoisi säilyvän jouluun asti.


Tässä vanhassa rakennuksessa toimii mehustamo.

10 kommenttia:

  1. Tuossa meidän lähikaupassa on myös kotimaista omenamehua noin pahviin säilötty. En uskaltanut ostaa, kun mietin miten tuossa mehu säilyy näin yhden ihmisen käytössä? Jos siis ottaa lasillisen vaan päivässä?
    Varmaan ihanaa juuoda omien puiden mehua. En ole koskaan edes maistanut semmoista.
    Hyviä syyspäiviä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mehustamolla kerrottiin, että avattukin tölkki säilyy ainakin vuoden. Ilmaa ei pääse säiliöön vaikka mehua vähitellen luruttaakin lasiinsa.
      Onni on oma omenamehu. :-)

      Poista
    2. Kiitos tiedosta! Nyt voin huoleti semmoisen ostaa, jos niitä on enää jäljellä siellä.
      Onni on niin paljon ;)

      Poista
  2. Miten ihana omenasato Unelma:) Ja hieno tuo mehupakkaus) Oma omenamehu maistuu varmaankin ostettua paremmalta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli se juhlaa, kun ensimmäiset lasilliset maistiaisiksi luruttelimme.

      Poista
  3. Runsas sato. Omenat ovat kauniin herkullisen näköisiä. Niistä on mukava nauttia talvella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä viimeiset ovat talviomenaa, hyviä talous käyttöön.

      Poista
  4. Tästä postauksestasi minulle tulvahti roppakaupalla muistoja. Joskus vein oman puutarhan omenoita laatkkokaupalla mehustamoon ja olin mukana kun mehu puristettiin ja pullotettiin. Taivaallisen hyvää se oli ja säilyi myös.
    Omenasi ovat niiiiin herkullisen näköisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavia muistoja sinulla.

      Herkullisia ovat. Sappileikkauksen jälkeen omenia ei uskalla syödä montaa päivässä, ei kiehu sappi enää. :-)

      Poista
  5. Entisaikaan tein lähes joka syksy omenamehua yli sadasta kilosta omenia. Mehun pakastin...

    Oikein hyvää vitamiinipitoista talvea sinulle ja Taatalle! ♥♥

    VastaaPoista