lauantai 24. marraskuuta 2012

Tant Helmi



 Tulimme juuri Porvoosta. Kiertelimme vähän siellä sun täällä joulumyyjäisissä. Ihastelimme ihmisten luovuutta ja ahkeruutta. Myytävinä olivat sukat, lapaset, keramiikat, joulukoristeet ym. Ei tällä kerralla kuitenkaan ostettu mitään.

Vielä ei oikein joulun tunnelmaan päästy, sääkään ei  jouluiselta tuntunut.

Taatan teki jo mieli kahvia, suunnistimme Cafe Helmeen.

Aloitimme kahvitteluhetken riisipuurolla, kuten tant Helmi oven suussa suositteli.

Puuro maistui autuaallisen hyvältä.


Siitä johtuikin mieleeni yhdet pikkujoulut työssäoloajalta. Se oli niitä hyviä aikoja jolloin firmoilla vielä oli varaa kustantaa henkilökunnalleen pikkujoulujuhlat.

Eräs johtajista piti tervetulopuhetta. Asiaankuuluvasti hän ensin kiitteli meitä alamaisiaan hyvästä työstä ja lopuksi vielä kertoi pienen tarinan.

 " Eräässä joulujuhlassa juontaja kyseli juhlakansalta, mikä heidän mielestään on parasta joulussa. Eniten kannatusta saivat joululahjat, yhdessäolo, nukkuminen, joulupukki, kuusi ja kynttilät, valo ja tontut.  Mitä vielä kyseli juhlan puhemies. Salissa oli hiljaista.

Nyt minä huomaan, että kukaan teistä ei ole koskaan saanut maistaa  hyvää RIISIPUUROA."

Tästä linkistä voi katsoa rusinasopan ja puuron reseptit.
Posted by Picasa

37 kommenttia:

  1. Ihana Porvoo:) ja hauska puhe johtajalta;kunnon riisipuuro onkin hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helmin riisipuuro oli todella hyvää ja sitä oli riiitävästi lautasella. :-)

      Poista
  2. Oi, kun ehtisikin käydä Porvoossa jonain päivänä ;)Siellä on paljon nähtävää. Toivon kyllä ensin lunta maahan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitan vielä lisääkin Porvoon kuvia, mutta ensi oli mentävä sohvallesulattelemaan sitä puuroa.

      Poista
  3. Oi miten ihana puuroannos,tulis vähän lunta että pääsis joulutunnelmaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella hyvää puuroa meille tarjottiin.

      Poista
  4. Oh, nyt kyllä alkoi tehdä mieli riisipuuroa, tuo näyttää vaan niiiiiiiiin hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt sitten puurokattila vaan hellalle porisemaan.

      Poista
  5. Ei kyllä todellakaan oo joulutunnelmaa, kun on niin synkkää :(

    VastaaPoista
  6. Riisipuuro on klassinen joulupuuro, ilmeisesti aikoinaan saattoi olla eksoottista. Riisit kuskattiin Suomeen kaukaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä taitanut ihan tavallisissa perheissä ollut rahaa riisiryynien ostoon.
      Minulle tosin ohrapuuro uuniswsa tehtynä on oikea herkkuruoka. Tosin nykyään joudun tyytymään hirssipuuroon.

      Poista
  7. Ehkä joulutunnelman löytäminen vaatii näillä keleillä jotain syvällisempää, mutta ihan vielä ei ole kiirettäkään sen kanssa.
    puuroannoksesi on houkuttelevan näköinen. Joskus harvoin tulee keitettyä riisipuuroa, jouluna nyt kuitenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä syvällisempää joulua jään kaipaamaan. Ehkä kuitenkin joulukirkoon pääsemme.

      Poista
  8. Riisipuuro ja rusinasoppa (ja paljon kanelia), jouluaatto ei ala ilman niitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rusinasoppa silloin lapsena oli suurta herkkua. Keitin viime joulunakin.

      Poista
  9. Näyttää herkulliselta, väskynäsoppaa voisi vielä olla hiukan toisessa reunassa, eikö totta :-D

    Tuli mieleeni, että kuinka kauan vuosikampa on oikein jo ollut, alkoiko se vuoden alusta. Muistin, että sinä olet ollut mukana alusta asti, etkä hyppinyt blogien väliä, kuten minä. Sinulta pääsin tarkistamaan. Selasin koko vuosikampasi ja tammikuun alkuun pääsin. Ajattele kohta tulee vuosi täyteen. Niin pitkä oli vuosi, että selainkin jo katkaisi yhteyden, mutta kaikki näin kuitenkin. Hieno sarja!
    Valoisaa joulun odotusta teille :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuosikampa on todellakin ollut työn alla koko vuoden. Loppuvuosi nyt jää pois, kun emme ole paikkakunnalla.

      Onneksi väskynäsoppaa voi keitellä vieraissakin.

      Poista
  10. Kynttilän liekin valossa, jouluaaton aamuna maistuu riisipuuro lapsuuden joululta vuosikymmenestä toiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajatteln sinua, kun jouluaattona syömme riisipuuroa "vierailla veräjillä".

      Poista
  11. Nam riisipuuroa! Norjalaiset syövät puuron sokerin, kanelin ja voin kanssa. Minusta puuro on parasta voisilmällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sokeria ja kanelia meillekin tarjottiin. Jouluna voi vähän herkutella.

      Poista
  12. Jättiannos riisipuuroa!<3
    Oikein lämminhenkinen kaupunki tuo vanha Porvoo!

    Oikein hyvää pyhäpäivää, Unelma!<3333

    VastaaPoista
  13. Oi riisipuuro on ihanaa.
    Meillä on aina ensimmäisenä Adventin aattona joulujuhlat ja tarjoamme riisipuuroa. Se on suosittua. Emännät osaavat keittää niin hyvää puuroa että lapsenlapseni odottavat niitä juhlia että pääsevät syömään puuroa.

    Porvoon onkin kaunis kaupunki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhteiset puurojuhlat ovat ihania. Rauhaisaa joulun odotusta teille.

      Poista
  14. Riisipuuro kuuluu jouluaattoon, tosin meillä sitä tehdään harvakseltaan muunakin aikana. Sokeri ja kaneli lienevät yleisimmät lisämausteet, miehen kautta olen oppinut syömään riisipuuroa vaalean siirapin kanssa.

    Tänään olen menossa työpaikkani eläkeläisten pikkujouluun. Saa nähdä, kuuluuko jouluateriaamme riisipuuro.

    VastaaPoista
  15. Kiitos, kiitos!
    Mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  16. Riisipuuro täytyy syödä rusinasopan kanssa. Nam! Näin minun fammuni sen tarjosi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä fammut ja mummut tietävät. :-)

      Poista
  17. Riisipuuro onkin hyvää joko kanelin kanssa tai sitten rusinakeittoa päälle :)

    VastaaPoista
  18. Vastaukset
    1. Tänne meille on nyt luvassa huomenna luntakin. :-)

      Poista