maanantai 14. marraskuuta 2011

Hurraa, Stevia!

EU on hyväksynyt Stevian vihdoinkin elintarvikkeeksi. Täällä lisää tietoa, klikkaa Linkki .

Tämä kuva on viimekesästä. En nyt innoissani löytänyt uudempaa kuvaa, taimet sain ystävältäni Anjalta. Tämän kesän kasvustoon hain siemenet Turusta.

Täällä on minun ensimmäinen juttuni Steviasta.

20 kommenttia:

  1. Onko tämä nyt se makeutuskasvi? Jännää nähdä se ensimmäistä kertaa tässä ruukussasi.

    VastaaPoista
  2. Rauni,
    tämä se on ja on niin makeaa, makeaa. Steviaa on ollut pitemmän aikaa myynnissä luontaistuotekaupoissa jauheena tai nesteenä. Nyt sitä varmaankin saadaan ruokakauppoihinkin.

    VastaaPoista
  3. Tuohan on hieno keksintö, en ole ennen kuullutkaan steviasta. Aspartaamia olen kiertänyt jo vuosikausia, sillä luin jostakin tuoteselosteesta, että aspartaami on hermomyrkkyä. Minulla on jo neuropatia, ja muuta hermojen herkistymistä (olen diabeetikko).

    Oikein hienoa viikon alkua sinulle, Unelma, ja kiitos tästä postauksesta.

    VastaaPoista
  4. Aili-mummo,
    laitoin postaukseeni linkin ensimmäisestä kirjoittamastani Stevia-jutusta.
    Kannattaa kokeilla.

    VastaaPoista
  5. Kiitos uutisesta. Olen odottanut tätä tietoa siitä asti kun kuulin Steviasta.

    VastaaPoista
  6. Amalia,
    eikö vaan. Joskus sentään hyviäkin uutisia.

    olivia,
    samoin olen minäkin odottanut. Olen kuitenkin käyttänyt steviaa koko ajan ja luottanut ikivanhoihin tietoihin kasvin kotipaikoilta.

    VastaaPoista
  7. Luin uutisen aamulla ja tulit heti mieleeni, muistan kun siitä kirjoitit. Hyvä juttu, ehkä minäkin kesällä sitä jostain löydän tuomiseksi..

    VastaaPoista
  8. Sirokko,
    kannattaa kysellä, ehkä sitä teilläkin myydään.
    Hyvä ja tervetullut uutinen ainakin kaikille karppaajille ja diabeetikoille.

    VastaaPoista
  9. Tämäpä oli hyvä uutinen, aspartaamihan on tosiasiassa myrkky!Hienoa on myös että entinen työnantajani Hartwall on ottanut tuotteen heti käyttöön!

    VastaaPoista
  10. Tapsu,
    tästä uutisesta olen minäkin iloinnut tänään. Tästä kehittyy melko varmasti iso juttu, vielä kun Cokiskin luopuisi sokerista ja aspartaamista. Tätä toivoo lapsenlapsien mamma.

    VastaaPoista
  11. En tiennytkään että se oli kielletty...
    Minulla oli pari vuotta sitten steviakasvi,mutta onnistuin tuhoamaan sen,toivottavasti omasi kasvaa paremmin.

    VastaaPoista
  12. Yaelian,
    ei ollut kokonaan kielletty, mutta sitä ei oltu hyväksytty elintarvikkeeksi, siksi sitä ei saanut myydä ruokakaupoissa. Luontaistuotekaupoissa sitä on saanut myydä, en nyt muista millä nimikkeellä.
    Minulla Steviaa on ollut kotona käytössä jauheena. Se on hyvin riittoisaa.

    VastaaPoista
  13. Minulle tuo kasvi on täysin uusi tuttavuus...miten sitä käytetään?

    VastaaPoista
  14. MaMMeli,
    olen käyttänyt vihreitä lehtiä makeuttamaan smoothieta ja jauheena leivonnaisten ja jälkiruokien makeuttajana. Steviajauhetta tarvitaan erittäin pieni annos sokeriin verrattuna. Suosittelen kokeilemaan.

    VastaaPoista
  15. Oli varmaan ilouutinen sule!
    Ja varmaan onkin hyvä makeutusaine, ja turvallinenkin.

    VastaaPoista
  16. Unohdin sanoa,että minulla on steviaa tippoina.

    VastaaPoista
  17. Harakka,
    oli tämä mukava uutinen, kun olen käyttänyt steviaa jo jonkin aikaa.

    Yaelian,
    minulla on jauhetta, mutta kokeilen seuraavaksi tippoja. Tuo jauhe on niin riittoisaa, että menee vielä pitkä aika sen loppumiseen. Edullista.

    VastaaPoista
  18. Jepjep! Minä löysin sen saman uutisen ja oitis kävin antamassa stevialleni vettä, ettei ihan kuihdu keittiön ikkunapöydällä!

    VastaaPoista
  19. anja,
    on se stevia vaan sitkeä, kun säilyy hengissä talven yli sisällä. Lehdetkin säilyttävät makeutensa.

    VastaaPoista