maanantai 28. marraskuuta 2011

Eilen menetin

yhden lukijani, enkä edes tiedä kuka hän on. Vielä aamulla lukijoita oli 98, illalla enää 97.


Olen pahoillani, että lukijani on pettynyt blogiini. Myönnän, että syksyn aikana olen huonosti panostanut blogini sisältöön. On ollut elämää blogistanian ulkopuolellakin, kiireellistäkin.

En ole ehtinyt kommentoida lukijoitteni omiin blogeihin, olen kuitenkin käynyt lukemassa, usein monta postausta peräkkäin.

Kommentointeihini vaikuttaa myös sananvarmistukset, ne joskus ahdistavat ja vievät turhaan aikaa. Miten laittaa esim. tuplaw:n ja vieressä olevan v:n? Mallissa näkyy vain kolmesakarainen v, valitse siitä sitten, ensin v tai w. Näissä arvaustapauksissa Mr. Murphyn laki toimii aina. Usein ne sanat ovat niin epäselviä, että luovutan ja siirryn seuraavaan blogiin. Joskus on käynyt niinkin, että olen jo ehtinyt siirtyä kommenttilokerosta pois ja vasta sitten olisi ollut tulossa tuo sanavarmistus. Omasta blogistani olen poistanut tuon sanojen varmistuksen aikoja sitten, mitään ongelmia ei ole tullut. Tuulan blogissa oli silloin tästä asiasta keskustelua. Sorry, en löytänyt sitä juttua Tuulan lukuisien postausten joukosta.

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikilla.

P.S. Oven kuvasin käydessämme Ritarihuoneen joulunäyttelyssä.
Lisäys tekstiin. Tuula antoi nyt sen linkin osoitteen, klikkaa tätä. Kiitos, Tuula.

28 kommenttia:

 1. Minulla kanssa vaihtelee koko ajan tuo lukijamaara. Eilen oli 122 ja tanaan 121 ;). Ehka se ei tarkoita, etta lukija on kadonnut, mutta etta systeemeissa on vikaa :).

  Se sanavahvistusjuttu loytyy taalta: http://tuulher-no.blogspot.com/2011/02/sanavahvistus.html

  VastaaPoista
 2. Minusta kyllä koko ajan panostat blogiisi.Olen huomannut saman asian,että monta kertaa lukijoita häviää siitä listasta ja joskus saattaa tulla takaisinkin.

  VastaaPoista
 3. Voi älä sure, minultakin tässä poistui yksi lukija.
  Luulen, että oli kyseessä henkilö, joka lopetti blogin pitämisen....☺

  VastaaPoista
 4. Lukijoita tulee ja menee. Itse poistin toisen profiilini googlesta ja samalla poistuin lukijana monesta blogista, joita aikaisemmin luin. Osaan olen liittynyt uudestaan nyk. profiililla.

  Sanavahvistus on bloggerin blogeissa turha, koska roskapostisuodatus toimii automaattisesti.

  VastaaPoista
 5. Tärkeintä on blogata niin, että itsellä on hyvä mieli.
  Ja minulle tulee hyvä mieli, kun käyn täällä. Kiitos.

  VastaaPoista
 6. Ei minuakaan häiritse, se että harvakseltaan tulee asiaa, eihän sitä ole itselläkään. On ne sanavahvistukset kyllä aika ärsyttäviä.
  Kauniit noi kranssit.

  VastaaPoista
 7. Sinulla on kaunis blogi. Joskus vain tulee nopeasti käytyä läpi useampia blogeja ja silloin helposti kommentointi jää. ja nuo lukijamäärät todellakin vaihtelee joskus aina.
  oikein hyvää viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 8. Oven ärhäkät leijonat ovat saaneet jouluiset kranssit kaulaansa, eivät näytä enää niin pelottavilta :)
  Viihdyn lämminhenkisessä blogissasi, jatka vain samaan malliin.

  VastaaPoista
 9. Lukijamäärät ei niin pidä paikkaansa, minäkin luen montaa blogia joihin en ole liittynyt bloggerin kautta, osa blogilistalla, vuodatuksessa ja kirjanmerkeissä.. aina välillä joku niistä ei toimi.
  Sanavahvistukset on tosiaan ärsyttäviä..

  VastaaPoista
 10. Minultakin on joku lukija kadonnut, muttei se mikään ihme ole, kun nykyisin niin harvoin kirjoitan. Onneksi on vakivieraat vielä jäljellä :)
  Täällä käyn usein vieraisilla ja tykkään lukea vaikka aina en kommentoikaan.
  Minäkin otin sen sanavahvistuksen pois omasta blogistani eikä yhtään ole ollut ongelmia.

  VastaaPoista
 11. Blogissasi on mukavaa vierailla, se on hyvänmielen luoja.
  Sanavahvistukset ei tunnu mukavailta, mutta itselläni täytyy vuodatuksessa olla semmoinen. Tämän tästä poistan sen ja aina vaan tulee oitis roppakaupalla roskapostia, nytkin hiukan, vaikka sanavahvistus on päällä. Rpskapostin lähettäjät on ammattilaisia ja osaavat ilkeän hommansa.
  Kranssit ovat päällä ovat niin jouluisiet.

  VastaaPoista
 12. Kyllähän nuo lukijamäärät vaihtelevat, välttämättä kukaan ei ole aktiivisesti poistanut itseään lukijoistasi. Joku on tosiaan voinut lopettaa bloginsa ja poistanut profiilinsa....
  Itse en ole lukijana monessakaan blogissa, minulla seuraamani blogit päivittyvät oman blogini sivupalkissa ja käyn aina lukaisemassa uudet päivitykset. Ja olen laiska kommentoimaan. Noloa.
  Monessa blogissa on varmaan suuri määrä lukijoita, jotka ovat liittyneet lukijoiksi blogissa olleen arvonnan takia. Tällaiset lukijat eivät välttämättä ole aktiivisia blogin seuraajia muuten.
  Sinun blogisi lukijat ovat varmasti liittyneet lukijoiksi ihan sinun blogisi takia, eivät arvontavoiton toivossa....
  Ne sanavahvistukset todella ärsyttävät; Ärsyttävin on se juttu, jossa pitää kirjoittaa ensin sana ja vielä numeroyhdistelmä. Ne ovat niin epäselviä, että harvoin eka kerralla osuu oikein. Nykyään jätän kommentoimatta, jos eka kerralla ei onnistu. Sen verran ärsyttää!

  Sinulla on mukava blogi, ei mitenkään tunnu, että olisit vähemmän panostanut :)

  VastaaPoista
 13. Sinun blogiisi on aina mukavaa tulla vierailemaan. Sanavarmistus tuottaa itsellenikin välillä ongelmia, mutta en ole omastani sitä kumminkaan vielä poistanut.
  Ritarihuoneen joulunäyttely on varmasti todella upea ja kävisin ehdottomasti katsomassa jos lähempänä asuisimme.

  VastaaPoista
 14. Tämä on ihana blogi seurata ja tuskin kukaan poistuu, jos ei ole poistanut omaa blogiaan. Eihän kenenkään aika riitä kaikkeen mihin niin kovasti toivoisi riittävän. Ihanaa uuden viikon alkua sinulle!

  VastaaPoista
 15. Hei Unelma!

  Poistuu niitä joskus minultakin muutama lukija. Ja olen minä itsekin poistanut lukijuuteni joistakin blogeista, jotka eivät jaksa enää kiinnostaa, tai niitä päivitetään liian harvoin.

  Tuo sananvahvistus on joskus omassa blogissani, mutta yleensä se on kovin harvinainen...

  Mukavaa joulunalusaikaa sinulle, Unelma!<3

  VastaaPoista
 16. Kuten Marjukka jo tuolla sanoi:"Sanavahvistus on bloggerin blogeissa turha, koska roskapostisuodatus toimii automaattisesti."Tätä sanomaa olen itsekin yrittänyt levittää mutta aika usein noihin sananvahvistuksiin vielä törmää! Vuodatuksen blogissa se tosin varmaan on ihan tarpeellinen, niissä ei taida olla bloggerin blogin sisältämää roskapostisuodatusta:-)

  VastaaPoista
 17. Tää lähestyvä joulu tuo kiireitä, niin ei ehdi käydä, ja minä erik.kuvaan luontoa,niin nyt on sellainen aika että ei löydy kuvattavaa, mutta ihmeellisesti sattuu kamera joskus mukaan, niinkuin noita oravia kuvatessa, elämäni parhaimmat kuvat sain oravan poikasista, yksi poikasista hymyilikin minulle. Muuten olet käynyt Nuutajärvellä, minä myös aika usein avajaisissa, ja sieltä olen saanut hyviä kuvia.

  VastaaPoista
 18. Unelma, hyvä aihe ja hurmava kuva!

  Minulla oli eilen ennen katastrofia 370 lukijaa ja sen jälkeen 369. Ilmiesesti joku hermostui, kun kerroin, että minä en poistu kenenkään blogista. Haluan kannattaa edes lukijana, sillä en ehdi kommentoida niin paljon kuin pitäisi...sitten kai.

  Ole rauhassa, yksi on ja pysyy: Minä;-)

  Yritetään unohtaa nuo numerot, niin on itsellä kivampi olla.

  Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 19. Nyt suret aivan turhaan, koska luulen, että tämä lukija on lopettanut koko bloginsa, eikä poistuminen siis johdu lainkaan sinun blogistasi.
  Sinulla on erityisen monipuolinen, taidokas ja hieno blogi. En yleensä klikkaa itseäni lukijaksi, mutta nytpä sen teen, että määrä on taas oikea :-D

  VastaaPoista
 20. Tuula,
  kiitos linkistä. Laitoin sen jo tuonne postaukseni loppuun.

  Yaelian,
  kiitos, sinä aina jaksat kannustaa. Olet ihana blogiystävä.

  Irmastiina,
  uskotaan niin, että henkilö on lopettanut bloggaamisen. :-)

  Marjukka,
  tuota en tullut ajatelleeksikaan. Kiitos tiedoista.

  SusuPetal,
  tämä blogimaailma on tuonut paljon hyvää elämääni. Minäkin käyn mielelläni sinun blogiasi lukemassa.

  Amalia,
  onkin ihan hyvä joskus pitää pientä taukoa ja hengähtää välillä.

  mummeli,
  eihän sitä millään ehdi kaikkiin teksteihin kommenttia laittaa, eikä ole tarvettakaan.

  Simpukka,
  kiitos.

  Sirokko,
  sananvahvistuksista olen kanssasi samaa mieltä.

  Tuija,
  minä en ole yhdestäkään blogista poistanut omaa nimeäni. Yritän pysyä uskollisena lukijana, jos olen kerran blogiin ja kirjoittajan tyyliin mieltynyt.

  aimarii,
  kommentoijat ovat myös hyvänmielen tuojia.

  Risusydämen Marja,
  kiitos, Marja. En ole noita asioita noin tullut miettineeksikään.
  Pitäisikin järjestää arvonta, ehkä tuo sata lukijaa olisi hyvä etappi. ;-)
  kelpaisikohan omakutomat sukat arpavoitoksi?

  Minttuli,
  en tietänytkään, että Vuodatuksessa ei ole samanlaista roskapostinsuodatusta kuin Bloggerissa.

  Helmilankaa,
  hyvää alkanutta viikkoa sinulle myös.

  Aili-mummo,
  lohdullista oli lukea, että muiltakin on lukijoita joskus poistunut ja selityksiäkin tuli.
  Mukavaa joulunalus aikaa.

  Tapsu,
  oli oikeastaan mukava huomata, että tuo sananvahvistus on härnännyt muitakin bloggaajia. Noissa haastetehtävissä se erityisesti rassaa, kun tekisi mieli käydä katsomassa kaikkien osallistujien oivallukset. Suurin osa ajasta sitten hupenee sanojen varmistamiseen. :-(
  Kiitos kommentistasi.

  pepita,
  olen Nuutajärvellä käynyt monta vuotta sitten.
  Sinä otat kauniita kuvia, olen käynyt ihastelemassa.

  Leena Lumi,
  sinulla lukijoita onkin ihan valtavasti. Noin ison joukon blogeissa on mahdotonta jokaista postausta lukemassa ja kommentoimassa.
  Arvostan uskollisuuttasi, Leena.

  Usva,
  rakas ystävä, ei sinun olisi tarvinnut kirjautua. Tiedän sinun käyvän ilmankin. Minäkin käyn sinun blogiasi lukemassa ja kuvia ihastelemassa.

  VastaaPoista
 21. Itsekin mietin joku aika sitten lukijamäärän muuttumusta alaspäin, mutta en enää. Aina on tosiaan perusteltu syy, eikä se johdu blogista.

  Minulla on nyt tosi huono vaihe eli muutto sanelee ajankäyttöä niin, että bloggaamiseen eikä kommentointiin jää aikaa. Luen kyllä blogit.
  Jotenkin tämä on virkistävääkin olla ikäänkuin vapaana ja villinä. Mutta kunhan kaikki on asettunut uomiinsa, alkaa taas blogiharrastus entiseen tapaan.

  VastaaPoista
 22. arleena,
  ole huoleti, me suomme sinulle muuttovapaata. :-)

  VastaaPoista
 23. en usko et pettymisestä kysymys, bjogaajat menevät ja tulevat...

  VastaaPoista
 24. Sun blogissasi on aina jotain mielenkiintoista katseltavaa ja luettavaa, ei kukaan voi olla siihen pettynyt, en usko sitä lainkaan.
  Sana vahvistus on munkin mielestäni ihan turha, ja kurja juttu ja hidaste, blogissa kommentin jättäneille.
  Toivotaan, että mahdollisimman moni ottaa sen pois.
  Hyvää adventin aikaa teille sinne!

  VastaaPoista
 25. ♥ Hannele,
  niinhän se on Hannele.

  Harakka,
  kiitos Harakkaiseni sinulle ja toivon myös teidän perheelle mukavaa joulun odotusta.

  VastaaPoista
 26. Harakka, eikö sanavahvistus tarkoita samaa kuin kommenttivalvonta, vai olenko ymmärtänyt väärin? Minun oli aivan pakko ottaa kommenttivalvonta, sillä sain perääni häirikön, joka alkoi kirjoitella myös meiliini viestejä tyyliin: "Tiedän, missä asut."

  Olen paljon yksin kotona öitäkin, joten haluan rauhoittaa elämäni edes joltain osin.

  Nyt kun minulle tuli uusi kone ja uusi ohjelma, joudun menemään KOLMINKERTAISEN SANAVAVHSTUKSEN kautta 1/3 niistä blogeista, joita seuraan, mutta en silti lopeta. Kukaan ei ole vielä ymmärtänyt, miksi se on kolme kertaa ennen kuin kommenttini on läpi monessa blogissa, ei kaikissa. Nytkin tämä Unelman blogiini kirjoittama mielipide vähän vaatii, kun avaan kolme 'porttia' ensin...

  VastaaPoista
 27. Leena Lumi,
  nyt en osaakaan antaa sinulle neuvoja, ehkä joku viisaampi kertoisi.

  Sen kuitenkin tiedän, että sananvahvistus on eriasia kuin kommenttien valvonta. Sinulla onkin ihan hyvä tuo kommenttien valvonta, kun häiriköintiä on ollut.

  Osaisikohan Yaelian auttaa?

  VastaaPoista
 28. Sananvahvistus ei tosiaankaan ole kommenttivalvontaa,vaan kommenttivalvonta on sellaista,että hyväksyy kommentit ennenkuin ne julkaistaan,kuten Leenan blogissa on. Ja tuo lukijamäärä näyttää vähän liikkuvan jokaisen blogissa,ehkä jotain bloggerivaivoja...

  VastaaPoista