maanantai 8. elokuuta 2011

Viisi kuukautta on pyöritetty uutta ruokaympyrää.


Poronkäristys, kukkakaalimuusi, puolukat ja salaattia. Ilman neljää viljaa on helppo valmistaa maittavia aterioita.

Mustikkarahkaa voisin pitää oikein juhlaruokana, varsinkin nyt kun marjat ovat suoraan metsästä poimittuja.

Koko tämä kesä on ollut ihanan helppoa aikaa. Elämänlaatuni on parantunut uskomattoman paljon. Epämääräiset nivelkivut ja kolotukset ovat hävinneet, rintakivut ja närästys on pois, sydämen rytmihäiriöitä en ole rekisteröinyt koko kesänä ja Nitrojakaan en ole tarvinnut ollenkaan. Aamuisin olen erinomaisen pirteänä jaksanut lähteä uintiretkelle rantaan.

Ei minulla mitään selitystä tähän hyvään olooni ole, mutta uskon ruokavalioni muutokseen. Kannatti kokeilla se kaksi kuukautta. Näin haluan jatkaa edelleenkin. Kiinnostaa katsoa miten talvella kylmässä ja pakkasessa selviän, vai johtuuko hyvä oloni kauniista ja lämpimästä kesästä.
Posted by Picasa

14 kommenttia:

  1. Siis poronkäristystä, niin herkkua!

    Pidän uusista perunoista, joiden GI onkin hyvine edullinen terveydelle, mutta en pidä siitä, kun alkaa 'vanhan' perunan aika ja aina pitää siihen jotain keksiä kalalle ja kanalle oheen muutakin kuin salaattia etenkin nyt kun Lumimies on aloittanut aktiivisen urheilun. Uskalsin kertoa jopa Jaelin ruokablogissa, että löysin kaupan pakastealtaasta helpotusta hetkeksi eli Finduksen Välimeren Ratatouille, jossa mm. munakoisoa ja paprikaa, jotka ovat suuria herkkujani. Minä viitsin laittaa vaikka mitä viikonloppuna, mutta en arkena, enkä joka päivä.

    Meillä on aivan hirveäksi mennyt tuo letunsyönti, sillä se kuningatarhillo onnistui liian hyvin. Ja olimmehan 16 vuotta ilman kotimaisia viljoja, jolloin kotanamme tehtiin vain pinaattilettuja gluteenittomasta tummasta jauhosta. Ne kyllä tosin maistuvat edelleenkin.

    Minä syön melkein mitä vain, missä on rahkaa;-)

    VastaaPoista
  2. Onnistunut kokeilu, josta tuli uusi elämäntapa. Hyvä juttu!!

    VastaaPoista
  3. Leena Lumi,
    minäkin syön perunaa, mutta harvemmin. Uudet perunat ovat ihania, vielä jos saisi ihan juuri maasta nostettuja.

    Munakoiso on minunkin herkkuani. Torstaina paistoin uunissa pakastettua kuhaa, laitoin fileden päälle kerroksen munakoison viipaleita ja juustoraastetta. Alas se meni pakastettukin kala, vaikka ei se tuorenn veroista ole.

    Lettuja voi paistaa maissijauhostakin.

    Rahka on hyvää ja terveellistä, käytän sitä leipomiseenkin.

    VastaaPoista
  4. SusuPetal,
    olen todella hämmästynyt tuloksista.

    VastaaPoista
  5. Hauskaa kuulla muutoksesta. Ihana juttu ET:ssä:)

    VastaaPoista
  6. Päivi,
    Tämä on mukava muutos, kun nyt tiedän pysyväni samassa painossa näillä eväillä. Ainahan olen taistellut läskejä vastaan. Turhan kauan vaan on mennyt asian oivaltaminen.
    ET:n juttu oli jotenkin jatkoa sille Kiloklubin tarinalle.

    VastaaPoista
  7. Eipä passaisi nälkäisenä näitä kuvia katsella. Se on hienoa että ruokavaliosi toimii noin hienosti.
    Ja minulla tänään ahvenfileitä, siikliä ja mustikoita, nälkä lähtee..

    VastaaPoista
  8. Tosi ihanaa on ollut lukea ruokaremontistasi ja miten se on vaikuttanut.Syömämme ruoka vaikuttaa kyllä suuresti terveyteemme. Nami,mustikkarahka olisi ihanaa juuri nyt:)
    Oliko se juttu viimeisessä ET:lehdessä?Näkyykö se netissä?

    VastaaPoista
  9. Minttuli,
    oi, ahvebfilee, nam.

    Yaelian,
    niinhän sitä sanotaan, että olemme sitä mitä syömme.
    Se juttu on 03.08. ilmestyneessä lehdessä. Ei ilmeisesti näy netissä.

    VastaaPoista
  10. Kyllä ruokavalio vaikuttaa. Viljat eivät ole ollenkaan pakollisia, ilman niitä tulee vallan toimeen.
    Sitä on vain niin tapojensa orja, varsinkin kun ei mitään remppaa ole.

    VastaaPoista
  11. arleena,
    jos ei mitään remppaa ole, niin ei ole mitään syytä muuttaakaan ruokaympyräänsä.

    Minulla on ollut monenlaista ongelmaa terveyteni kanssa ja olen yrittänyt selvittää syytä. Vasta nyt onnistui, olen niin iloinen, kun pääsin siitä kamalasta makeanhimosta pois ja jatkuvasta näläntunteesta.

    VastaaPoista
  12. Oi että, kun näistä sun ruokakuvistasi tuli mulle ainaskin kamala nälkä!
    Ja niin herkullisen näköisiäkin ovat, pitääkin alkaa kokeileen tota sun juttuasi, ainaki pikkuhiljaa.

    VastaaPoista
  13. Kahvitauolla äsken selailin mainittua lehteä, joku oli tuonut sinne semmoisen. Huomasinkin siellä tutunomaisen nimen ja kuvan :) Siinä sitten lukaisin jutun, enkä kuullut yhtään mitä ympärillä tapahtui. Oletkin oikein julkkis :)

    VastaaPoista
  14. Harakka,
    kokeileminen ei ole vaarallista. Jos mitään vaivoja ei ole, ei tarvitse mitään muuttaakaan.

    -maiju-,
    ei nyt sentään julkkis, tuo juttu perustuu viiden vuoden takaiseen Kiloklubin haastatteluun.
    Tämä uusi ruokaympyräjuttu ei liity tähän artikkeliin ollenkaan, se on tehty jo alkukesällä. Siinä vaiheessa ei vielä ollut tarpeeksi näyttöä viljattomuuden vaikutuksista terveyteeni.
    Sanoisin vielä, että minä en karppaa. Syön paljon marjoja ja vihanneksia.

    VastaaPoista