sunnuntai 14. elokuuta 2011

Padassa valmistuu


Kotikokki.netistä löytyi tällainen metsänvartijan kaaliohje, tätä oli kokeiltava.

Tavallisesti olen kaalipataan käyttänyt jauhelihaa, mutta tämä possunkylki toimi oikein hyvin. Sipulin ystävänä lisäsin pataan monta uutta sipulia varsineen.

Kasvissyöjille oma versio syntyy esim. soijarouheesta tai tofusta, niitäkin olen kokeillut.

Nyt oli valittava isompi lautanen, koska santsaamista yritän vältellä. ;-) Lisukkeena puolukkaa (näkyy siellä olevan muutama mustikkakin) ja tavallista arkisalaattia. Salaatin pintaan pirskotin muutaman tipan balsamicosiirappia. Luomupiimällä varmistelen kalsiumin saantiani.

Tämä kyllä näyttää metsämiehen annokselta, mutta tuhtia tavaraa on vain possunliha, jota padassani on kohtuullisesti, marjoissakaan ei ole sokeria.

Viljatuotteista luopumisen tilalle olen lisännyt ruokavaliooni salaattien ja kasvisten määrää. Marjoja ja kasviksia voin syödä melko paljon, koska viljat ja sokerit puuttuvat hiilihydraattien kokonaismäärästä.

Tällaisilla eväillä nälkä ei ole "aina vieraanamme" ja painokaan ei nouse, jos nyt ei laskekaan. Kilot eivät ole enää pääosassa vaan hyvä olo ja riepas mieli.



Sisällä tuoksui taivaallisen hyvältä kaalipata, ulkona tuoksusta huolehtivat hajuherneet.
Posted by Picasa

17 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta, varmaan possu on makoisaa tässäkin padassa. Ihmettelen ainaista luovaa kekseliäisyyttäsi ja silmän ilon huomioivia annoksiasi. Ja tiedän kokemuksesta, että maistuvaista on taatusti.

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköistä! Olen monta kertaa tehnyt tuollaista samantapaista kaaliruokaa,mutta ilman lihaa tietysti. Ja hyvää se on.Nyt on täällä niin lämmintä ettei tuollainen pataruoka maistu,mutta sitten taas kun kylmenee.Kauniita kukkakuvia taas Unelma:) Ja mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  3. Minulla on jo nälkä täällä muutenkin ja nyt näin vielä tämän herkkupadan....! Hajuherneet ovat niin kauniita♥

    VastaaPoista
  4. Pitääpä kokeilla kaalipataa mehevän possulihan kanssa. Kuulosti niin hyvältä.
    Tein tänään kukkakaaligratiinia, käytin savuporokoskenlaskijaa siihen, sekin oli hyvää.

    VastaaPoista
  5. Kaalipata, kaalikeitto, kaalikääryleet, nam. Harmi vaan, että aina ei maha kestä kaalia.
    Onneksi sentään joskus.

    VastaaPoista
  6. Kaali on hyvää kaikissa muodoissaan. Tämä muistuttaa patakaalista, jota viimeksi söin lapsena, siinä ei muistaakseni ollut lihaa mutta hyvää se oli.

    VastaaPoista
  7. anja,
    olen ahkerasti surffaillut ruokasivuilla, niistä löytyy ideoita.

    Yaelian,
    kaali on todella maukasta ilman lihaakin.

    marke,
    ruoan pitäisikin olla myös silmänruokaa. :-)

    arleena,
    kukkakaali on myös ihanaa ja se taipuu moneksi. Olen myös käyttänyt savuporokoskenlaskijaa, hyvää on.

    SusuPetal,
    minulle kaali maistuu nyt, kun jätin viljan pois.

    Sirokko,
    saisiko teillä lampaanlihaa? Siitä tulee tosi hyvää kaaliruokaa.

    VastaaPoista
  8. Oi ihan tuli nälkä.
    Kauniin värinen kärhö. Meillä on samanlainen.
    ja ihant tuoksut hajuherneistä.

    VastaaPoista
  9. sylvi,
    se on muuten ihan totta, että ruokakuvien katseleminen voi tuoda mukanaan nälän tunteen.

    VastaaPoista
  10. Kaalipadasta ja kaaliruuista minäkin tykkään..;)

    Mukavaa alkuviikkoa sinulle, Unelma<3

    VastaaPoista
  11. Kyllä on herkullisen näköitä kaalipataa, kaalilaatikko on herkuani,täytynee kokeilla:)

    VastaaPoista
  12. Mahtavat ruoka-annokset !
    Onneksi oli vielä sitä kuhaa, joten vatsa on täynnä :))

    VastaaPoista
  13. Kaalipata jos vaikka minkälaisena versiona on himoherkkuani. Ikealta saa puolukkahilloakin, joten makuyhdistelmä on melkein yhtä autenttinen kuin kotos-Suomessa. Upea annos! Onneksi juuri oli dinneri, niin ei kuola roisku ihan hervottomasti.

    VastaaPoista
  14. Aili-mummo,
    mukavasti viikko onkin lähtenyt käyntiin.

    ritva,
    uudesta kaalista pataruoka on maistuvaa.

    Anneli,
    minä sen sinun kuhasi kuvaa katsellessa nieleskelin tyhjää. :-)


    Johanna / Omamaamansikka,
    aika jännää, että puolukkahilloakin sieltä teiltä löytyy.

    ♥ Hannele,
    totta, namia on.

    VastaaPoista
  15. Annoksesi on todellinen herkkulautanen.
    Usein minäkin kaalipataa teen, milloin jauhelihan kanssa, milloin ilman. Maistuu aina.

    VastaaPoista
  16. aimarii,
    kaalipata on siitä mukava ruoka, että se onnistuu aina ja maistuu myös.

    VastaaPoista