lauantai 13. elokuuta 2011

Kesäkaalia pataan.




Tuulan blogissa oli kiinnostava norjalainen kausiruoka, kaalimuhennos. Tänään päätin sitä kokeilla, oli tehtävä pieni muutos ohjeeseen, kun siinä oli käytetty vehnäjauhoja suurusteena.

Keitin kaalinpalaset pienessä vesimäärässä ja lisäsin viimeksi puoli pakettia voimakasta Koskenlaskijaa. Miedompaakin juustoa voi käyttää, jos ei pidä mustaleimajuuston mausta. Vettä en kaatanut keitoksesta pois, vaan annoin sen hiljaa kiehua kokoon, säästyivät hivenaineet sun muut, jotka mahdollisesti liukenivat keitinveteen. Juuston ansiosta maitoa ei tarvittu ollenkaan.

Aikaisemmin tein tällaista muhennosta porkkanasta tai tuoreista pavuista, nyt ensimmäistä kertaa kaalista. Tämä kokeilu ei jää viimeiseksi. Kaali on niin hyvää ruokaa ja nyt uusi kesäkaali on varsinaista herkkua.

Kaalia jäi niin paljon yli, että huomenna kokeilen uutta kaalipatareseptiä.




Eilen illalla kuu nousi pihan ylle pyöreänä. Nyt olisi pitänyt päästä kuutamouinnille.

Halusin rehevän pihan ja toive onkin toteutunut. Ronja on hiippaillut tuolla kasvien joukossa innoissaan.

En taaskaan malttanut jättää kukkakuvia kansioihin, tämä on maustekasvi iisoppi.

Lehtiluteet tykkäävät unikonsiemenistä.


Tämän lutikan kilpi on kuin jokin naamio.


Sinikka-luumut alkavat jo saada sinistä väriä. Hyvä sato näyttää tulevan.



Karhunvatukka on vasta hieman punainen, ehtineekö kypsyä ennen pakkasia.



Syyshortensia ennakoi jo syksyä.

Posted by Picasa

11 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja ihana luumusato tulossa Unelma! Näin tuon ohjeen Tuulan blogissa,pitäisi varmaan joskus kokeilla,ilman jauhoja kuten sinä teit.

    VastaaPoista
  2. Voi, kaaliruuat ovat herkkujani...☺

    Mahtava puutarha sinulla onkin.☺

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa hyvältä tuo kaalimuhennos. Kokeilen ja ehdottomasti koskenlaskijalla.
    Kaunista puutarhaloistoa kuvissasi.

    VastaaPoista
  4. Yaelian,
    meillä tehdään tätä muhennosta toistekin. Hyvää oli.

    Irmastiina,
    kaali on minunkin herkkuani.

    arleena,
    kaalimuhennos korvaa täysin perunan aterialla. Seuraavaksi kokeilen jotain mausrettua sulatejuustoa, tulee mukavaa vaihtelua.

    VastaaPoista
  5. Varmaan herkullista tuo kaalimuhennos! Mahtava sato on tulossa luumuista - mitä teet niistä, säilötkö jotenkin? Tuo lehtilude tosiaan on ihan kuin joku afrikkalainen naamio:D

    VastaaPoista
  6. Kaunis tuuhea piha. Todella ensiyönä onkin täysikuu, Menetkö uimaan?
    Hyvän näköiaet luumut. Olet onnen tyttö kun sulla niitä on noin paljon.
    Meiltä kaikki vanhat luumupuut on poissa ja uudessa on vain muutama.
    Kukkia on aina ilo katsella.

    VastaaPoista
  7. Minakin kokeilen tuon juuston kanssa. Nain jostain norjalaisesta karppaussivusta, etta maidon sijaan kayttaisi vaan kermaa ja talloin jää sitten se jauho pois. Pitaa kokeilla sitakin :).

    VastaaPoista
  8. Sinulla riittää herkullisia reseptejä kuvien kera, ne edellisen postauksen smoothietkin, slurps ja nam :))
    Näin kesällä sitä tulee itsekin syötyä kevyemmin, kun on niin paljon kaikkia tuoreita vihanneksia omassa puutarhassa ja mitä ei sieltä löydy, löytyy torilta!
    Jauhoista en ole luopunut kuitenkaan, kun tykkään niin leipomisesta ;)

    Voi, kun sinulle tulee mahtava luumusato!
    Meillä ei Sinikka ole tehnyt vielä ainuttakaan luumua :( ja nyt Ruusa yrittää vielä kiduttaa puuparkaa....

    Kaunista sunnuntaita ♥

    VastaaPoista
  9. marke,
    ei niitä luumuja ole säilöön riittänyt. urakalla on syöty ja annettu pois. Harakatkin ovat omansa ottaneet.

    Tuula,
    minunkin pitäisi varmaankin tutustua karppaajien resepteihin, voisin niistä soveltaa itselleni sopivia.
    Minun ruokavalioni on lähellä karppaajia, mutta hiilihydraatteja en laske, vaan syön syön surutta vatsani täyteen salaatteja ja marjoja.
    Kiitos vaan hyvästä kaalimuhennosvinkistä. :-)

    Risusydämen Marja,
    sinulla niitä marjoja onkin vaikka kuinka paljon. Ihanaa saada tuoreita suoraan pensaasta.

    Ilman jauhojakin voi leipoa monenlaisia herkkuja. Nykyään leivon omat sämpylät kotona.

    Meillä ei muita hedelmiä tänä vuonna tulekaan, kun omenapuissa ei ollut edes kukkia. Metsästä on käyty keräämässä vähän mustikoita.

    VastaaPoista
  10. Espanjalainen kokki keitti kaalilohkoja suolavedessä ja ripotteli tarjottaessa päälle tillisilppua. Maistui hyvin niinkin, mutta tuo ohje on kokeitava ensitilassa. Löysin blogisi uudelleen Minzin kautta:) terv. Turkane

    VastaaPoista
  11. Helmilankaa,
    olipa kivaa, kun löysit tänne blogiini.

    Käynkin nyt katsomassa blogiasi, ehkä sieltä selviää lisää kuulumisiasi. Ooli mukavaa kun poikkesit.

    VastaaPoista