torstai 19. toukokuuta 2011

Viljaton marjapiirakka.


Nyt on palattava ruotuun ja aloitettava mahdollisimman normaali elämä ilman neljää viljaa.

Tähän eläkeläisen elämääni on kuulunut normaalisti iltapäivätee vehnästen kera. Tämän kokeiluni aikana olen leiponut viljattomia sämpylöitä, mutta joskus tekee mieli jotain vähän parempaa. Eilen kehittelin sopivan marjapiirakkareseptin, lopputuotteesta pidimme molemmat.

Ohje on mahdollisimman yksinkertainen, kaikki ainekset sekoitetaan ja painellaan öljytyn vuoan pohjalle ja reunoille, kaadetaan marjat päälle ja 200 asteiseen uuniin n. puoleksi tunniksi. Voi sinne uuniin jo kurkistella muutamaa minuuttia aikaisemminkin, etteivät reunat pääse kärtsäämään.

1 dl mehua, vesikin varmasti käy.
0,5 dl neitsytkookosöljyä
1 dl maizenaa
1 dl soijajauhoa
1 dl mantelijauhoa
2 tl (tasapäistä) leivinjauhetta
n.2 dl marjoja

Käytin pakastemarjoja, ne olivat sulaneena melko mehuisia, varmuuden vuoksi pyöritin marjat maizenatilkassa. Piirakkaan en laittanut sokeria, ainoastaan pintaan hieman henkäisin pölysokeria.

Hyvältä maistui teen kanssa, pieni loraus vaniljakastiketta kruunasi maun.

Nyt onkin hyvä aloittaa tosimielessä pakastimen tyhjennys, uusien marjojen toivossa. Mustikka kukkii jo.

Sanottakoon vielä, että kukin leipoja sitten kokeilee reseptiäni omalla vastuullaan. ;-)

Ketunleivän kukat ovat kauniita ja hauraan näköisiä.
Posted by Picasa

14 kommenttia:

  1. Ihana piirakka, saisipa kaikki tarvikkeet:)

    Ketunleipä eli käenkaali...

    VastaaPoista
  2. Näyttää hyvältä piiraasi ja taas niin kauniisti aseteltu tarjolle..Tekisi mieli maistaa ♥
    Herkkä ja hyvä kuva ketunleivistä, niitä minäkin tässä kuvailin.

    VastaaPoista
  3. Kyllä taas näyttää niin herkulliselta :)

    VastaaPoista
  4. Aili-mummo,
    soijajauhot, Maizenat löytyvät tavallisesta marketista. Mantelijauheen tein itse Bamixilla. Kookosöljyn olen ostanut Ruohonjuuresta.

    Minttuli,
    ole hyvä vaan. ;-)

    Anneli,
    hyvältä maistui, vaikka olikin ensimmäinen kokeilu viljattomalla marjapiirakalla.

    Tuula,
    oli kyllä namia. Sokeria ehkä voisi lisätä, mutta nyt olen jo tottunut leipomaan myös ilman sokeria.

    VastaaPoista
  5. Onpa hyvä ohje,kiitos Unelma.Minulla onkin kaikkia noita aineksia keittiössä:)

    VastaaPoista
  6. Osaksi jauhoja sopisi varmaan myös gluteeniton jauhoseos. Mutta tuolla ohjeella varmati hyvää.
    Oikein pitäisi kokeilla sitä.

    VastaaPoista
  7. Yaelian,
    oi,oi, nyt tuli paineita. Kuinkahan reseptini toimii sinun keittiössäsi. ;-)

    mummeli,
    niin, ja mantelijauhon tilalle voisi kokeilla pähkinäjauhoja. Gluteeniton jauho taitaa kuitenkin olla viljaa, gluteeni vaan on poistettu.

    VastaaPoista
  8. Mitä herkkua! Tätä voisi kokeilla, vaikka meillä ei vilja-allergioita olekaan.

    Kaipaan ihan hurjasti metsämarjoja. Meillä on mustikkaa, mutta se kasvaa pensaassa. Maku ei ole niin mehevä kuin suomalaisessa varpumustikassa. Mutta kyllä siitäkin piirakoita saa.

    VastaaPoista
  9. Johanna / Omamaamansikka,
    meilläkin on pihassa muutama taimi pensasmustikkaa. Olen samaa mieltä maku ei ole yhtä hyvä metsämustikan kanssa.
    Tuon piirakan voi tehdä muistakin marjoista, minullakin siinä on vähän viinimarjaakin.

    VastaaPoista
  10. Piirakka näyttää houkuttelevalt.
    Pitäis kai kokeilla.
    'Kaunis ketunleipäkukka.

    VastaaPoista
  11. Kuulostaa hyvältä. Taidanpa kokeilla.

    VastaaPoista
  12. Tyttäreni osaa paljon tuollaista hyvää tehdä. Pojan tyttöystävä ei voi syödä gluteenia, osaan minäkin vähän..

    VastaaPoista
  13. sylvi,
    hyvältä tuo maistuikin. ;-)

    arleena,
    sokeria voisi lisätä, jos ei ole mitään syytä sitä kartella.

    ♥ Hannele på Hisingen ,
    ole kiltti ja postaa blogissasi jotain viljatonta. Otan mielelläni vinkkejä vastaan.

    VastaaPoista