maanantai 2. toukokuuta 2011

Vappu

tuli ja meni hiljaiselon merkeissä, niinkuin kaikki juhlapyhät meillä taatan kanssa nykyään. Metsälenkillä kävimme jokaisena päivänä. Satoi räntää ja rakeita, mutta valkovuokot kukkivat ihanina suurina mattoina metsässä.

Pikkuinen oravakin tuli tarkistamaan omenapuiden alle, että olisiko linnut vielä jotain einestä tiputtaneet maahan.

Jotain sieltä sentään löytyi kuorien seasta naposteltavaa.

Laivalta ostimme tarvikkeita vapun varalle. Ankanrintaa ja juustoa. Alkupaloiksi ja minulle teeleiväksi paistoin munakoisoviipaleita. Maissijauhoista tein lettutaikinan, johon kastelin ensin pannulle menevät viipaleet. Lettutaikina saa olla melko paksua ja hyvin yrteillä maustettua, koska munakoiso on melko miedon makuista. Yrtit eivät saa kuitenkaan munakoison omaa makua häviämään, niinkuin pippurit sun muut ärhäkkäämmät mausteet. Puolukkasurvosta käytettiin tällä kerralla lisukkeena.

Laivalta ostimme kylmälaukkuun pakastettua ankanrintaa ja possun sisäfilettä. Eilen tiristelin pannulla ja lopuksi uunissa ankanrintafileet. Uunissa paistui myös valkosipuliperunat. Lisukkeena papuja, salaattia ja inkiväärin marinoituja lastuja. Kastikkeena on viinimarjahyytelöä.

Jälkiruokana maistui kimpale briejuustoa, rypäleitä, tyrnimarjoja ja mansikoita.


Mukavaa toukokuuta kaikille blogivieraille.
Posted by Picasa

12 kommenttia:

  1. Oh, tuon kun lukee ja kuvat näkee, tulee melkein nälkä, vaikka juuri hetki sitten olenkin syönyt.
    Hyvää alkavaa viikkoa sinne.

    VastaaPoista
  2. Nami nyt tuli nälkä! Munakoisopihvit näyttävät tosi hyviltä! Ja kurre on suloinen.Meillä täällä ei ole lainkaan oravia.

    VastaaPoista
  3. mummeli,
    tuolla kyllä nälkä lähtee.

    Yaelian,
    jos siirtää nuo munakoisot ankanrintapalojen tilalle, niin saa maittavan kasvisruoan, meillä taata ei ole kasvissyöjä. Mielelläni minäkin syön aina välillä pelkkiä kasviksia, mutta lihakin maistuu, lähinnä vaalea liha.

    VastaaPoista
  4. Näyttääpäs herkulliselta! Ihan jo silmillä syön!
    Tuon myös aina possunsisäfiletta eteläisestä tasavallasta, aikaisemmin Rootermanissa oli lihakauppa mutta nykyään SadaMarketin lihatiskistä ostan, vakuumiin pakkaavat ja kylmälaukussa tulee ihan hyvin mukana kotiin. Vielä nyt on edullista, saa nähdä miten eurot sitten lopultakin hintoja nostaa.
    Munakoisoa en ole osannut vielä käyttää...niin tavallinen taavi kun olen (vai oisko ennakkoluuloa?)

    VastaaPoista
  5. Onneksi nousin juuri ruokapöydästä, muuten olisi vesi valunut suupielistä. Tosi hyvät ruokakuvat. Ja kurresta myös.

    VastaaPoista
  6. anja,
    minullakin oli tarkoitus ostaa possunfileet SadaMarketista, mutta minua yrittivät huijata. Myyjä pyysi possusta 18 € kilo, muistin sitten, että laivalta saa kymppiä halvemmalla. Taisin olla väärällä tiskillä?
    Vuosia sitten Rhodoksella tykästyin munakoisoon, mutta en osannut sitä valmistaa. Nyt olen täältä netistä löytänyt hyviä ohjeita. Munakoiso on mukava lisä kasvisvalikoimaan.

    Minttuli,
    hih, olisit vaan lykännyt haarukkasi lautaselle. :-)

    VastaaPoista
  7. Voi mitä herkkuja! Pitääkin lähteä etsimään jotain iltapalaa, herähti niin kielelle ;)

    VastaaPoista
  8. Mahtavat annokset !
    Kelpais kyllä mullekin :)

    VastaaPoista
  9. Meilläkin oravat käyvät vielä tarkistamaasa onko linytulautaa (olen laittanut sen jo pois) ja sen puuttuessa nyppivät maasta jos siellä on vielä jotain.

    Herkullista ruokaa söitte.
    Noita munakoisopaistoksia pitää kokeilla, kuulostaa hyvältä.

    VastaaPoista
  10. Hienot ruuat on sinulla, Unelma, kyllä kelpaa<3

    Ja Olli-Orava on myös mainio:)

    VastaaPoista
  11. Suloinen kurre! Vappuna on parempi pysytellä kotona, ellei halua jäädä ihmismassan jalkoihin. Itse vietin vapun katsellen zombie-sarjaa :D

    Sinun ruokakuvasi on kyllä upeita, olet todella taitava ruokakuvaaja ja laitat ruuan kauniisti esille. Ilo silmälle ja varmasti myös suulle!

    VastaaPoista
  12. Suloinen kurre!
    Mitkä ihanat herkut, nams!
    On todella upeasti esillelaitettu.

    VastaaPoista