torstai 5. toukokuuta 2011

Päivän keltaiset.

Anja kyseli tuolla aikaisemmassa postauksessa, tämän härpäkkeen nimeä. Nyt löysin sen lapun syyshortensiapensaan alta. Sehän on Narcissus Rip van Winkle. Aika pirtsakka, sanoisin.

Tämä on tavallinen narsissi, joka on hyvin mukava kukka, siitä eivät myyrät tykkää ja se taas sopii minulle. :-)

Viime kesänä Anja toi minulle ruukussa keltavuokon, nyt niitä on jo kolme, kiitos ystävälle.

Tämä keltainen kevätesikko kasvoi tässä pihassa jo silloin, kun tänne muutimme neljä vuotta sitten.

Tämäkin vielä. Picasa 3 antoikin siirtää suoraan kuusi kuvaa, aikaisemmin onnistui vain neljän kuvan siirtäminen.

Eilen kävin kontrollissa Hakaniemen Ympyrätalossa, viimekeväisen operaation jälkeen kaikki hyvin.

Poikkesin kylmissäni myös Hakaniemen halliin. Se on oikein mukava paikka, tosin siellä tulee mieleen Haminan kaupunki. Pörräsin siellä ympäriinsä ja luulin tulevani alakertaan, ne portaat johtivatkin suoraan ulos. Ei muuta kuin seuraavasta ovesta takaisin sisälle.

Koska harvoin kauppahalliin pääsen, niin ostin tietenkin tuoreita silakoita, maksoivat 4 € kilo, valmiit fileet olisi saanut kympillä. Ostan aina tuoreita kokonaisia, jos vaan on tarjolla, ovat paljon makuisampia ja kuusi euroa vielä jäi puhtaana käteen, kun perkasin kalat itse.

Muusi on täällä kertaa lantusta ja porkkanasta, "fifty-sixty", sanoi kerran MN. Silakat on ennen paistamista pyöritelty maissijauho-valkopippuri-suola seoksessa ja tietenkin voissa paistettu. Eikö ruisjauho enää kelpaa? Ei nyt tällä erää, koska minulla on menossa kahden kuukauden kokeilu viljattomalla ruoalla. Perunaa olen myös vähän vältellyt, mutta siitä en voi kokonaan luopua. Toukokuun kymmenentenä tulee kaksi kuukautta täyteen. Kerron sitten myöhemmin miten olen selvinnyt synttäreillä, lentokoneessa, hotellissa, ravintolassa ym. Sen voin jo kertoa, että olo on kohentunut huomattavasti.

Posted by Picasa

20 kommenttia:

  1. Hienon väristä tuo muusi, jos on silakatkin. Mistähän se johtuu, että kokonaisena ostetut silakat on maukkaampia kuin valmiiksi fileroidut. Saman havainnon olen täälläkin tehnyt. Onhan siinä perkaamisessa oma touhunsa, mutta eihän niitä nyt saavikaupalla tarvi kerralla onneksi perata.

    VastaaPoista
  2. Oi keltavuokko! En ole koskaan nähnyt 'elävänä'. Ja esikot on aina yhtä herkkiä.
    Täysin viljatonta ruokavaliota ei varmaan ole ihan helppo toteuttaa, mutta hyvä jos on ollut vaivan arvoista, lopputuloshan se ratkaisee.

    VastaaPoista
  3. Onpa tosi kaunis tuo narsissi, täytyy laittaa lajin nimi muistiin.
    Ja silakat, unta saa täälläpäin nähdä tuoreista kokonaisista silakoista. Muuten, eräs tuttavani jätti perunan pois vuosia sitten ja sen jälkeen olo kohentui huomattavasti.
    PS. ruoka-annos näyttää syötävän hyvältä, on nälkä..

    VastaaPoista
  4. Suloinen tuo ensimmäinen keltainen . Kukat ovat ilopillereitä, virkistävät mieltä

    Silakka on yksi herkkukaloistamme. Itse perkaten ja voissa paistaen parhaat tulee.

    VastaaPoista
  5. mummeli,
    hyviä olivat silakat. Pitäisi vaan vähän useammin silakkaa ostaa.

    Sirokko,
    ei tuota keltavuokkoa kovin usein luonnossa kohtaa. Nyt yritän näitä hoivailla, jos vaikkapa siemeniä joskus voisi metsään viedä.

    sylvi,
    keltainen on oikea kevään väri, niin useat kevätkukat ovat keltaisia.

    Minttuli,
    kivahan tuo Rip van Winkle on, vähän lyhyemmät varret kuin tavallisella narsissilla.

    arleena,
    olenkin ruokablogissasi huomannut silakkaohjeitakin.

    Minä en oikein voi ohjeita laittaa, kun mitään en mittaile, enkä kellosta aikoja tarkistele. Joskus ruokani ovat hyviä,joskus vähemmän hyviä. Kaikki on aina kuitenkin tullut syödyksi.

    VastaaPoista
  6. Upea muusi ja hienot kukat, Unelma<3

    VastaaPoista
  7. Kauniita keltaisia narsisseja,keltainen on piristävä väri!
    Ihanaa kuulla,että kaikki on hyvin !Hakaniemen hallissa tuli käytyä usein Helsingissä vielä asuessa;yleensä kävin tosin lähellä olevassa aasialaisessa ViiVoan-kaupassa,mutta usein poikkesin sitten halliinkin.
    Ja silakoita,nami!
    Ja ihana pikku varsa tuolla alempana:)

    VastaaPoista
  8. Onpa kauniita narsisseja.
    Ruoka-annos näyttää herkulliselta, maistuis varmaan mullekin:)

    VastaaPoista
  9. Herkullinen silakka-ateria kaikkinensa. Ja tuo härpäke-narsissi on tosi kivan näköinen. On ihan kuin saksilla silputtu! Hauska. Ja esikko on niin terhakka, meillä lumi painoi ihan lyttyyn ja nyt yrittää nousta maan tasalta. Keltaiset kukat kaikki ovat söpöjä, kiva että vuokko ilahduttaa sinua.

    VastaaPoista
  10. Aili-mummo,
    muusi oli hyvää. :-)

    Yaelian,
    sitten Hakaniemen halli onkin sinulle tuttu, tunnet ne sukkeloiset käytävät.

    tarutikki,
    yksinkertainen ruoka on usein parasta.

    anja,
    tuota vuokkoa kävin tutkimassa moneen kertaan jo ennenkuin se kunnolla pintaan nousi. Oli mukava yllätys, kun se noin hyvin talven yli selvisi ja juurtui omenapuun alle. On se niin kaunis, ilo silmälle. Tulisi nyt vaan lämmin, että pörriäisetkin kukan löytäisivät, koska se noin hyvin siemenestäkin lähtee lisääntymään. Yhdestä tuli nyt kolme.

    VastaaPoista
  11. Upea tuo ylimmäinen narsissi.
    En ole koskaan tuollaista nähnytkään :)

    VastaaPoista
  12. Kukat ovat kauniita keväällä ja silakat maukkaita.
    Tulevana kesänä aion kalastaa pienimuotoisesti omat ruokakalat. Alkumenestys ei ole ollut kovin lupaavaa.

    VastaaPoista
  13. Anneli,
    se onkin niin hauska, että syksyllä taidan ostaa lisää noita sipuleita. Kukat ovat kestäneet nyt aika pitkään, ehkä kylmä sää on auttanut tässä asiassa.

    suloensio,
    olisipa somaa saada pataan itse ongittua kalaa. :-)
    Hyvää kalaonnea sinulle!

    VastaaPoista
  14. Ihanan keltainen kirjoitus.

    Hakaniemen halli on ihana paikka, tykkään etenkin yläkerran pienistä kojuista. Figuluksesta olen saanut ihania sormuksia ja Epäonnistunut tyttö on huippupaikka!

    VastaaPoista
  15. SusuPetal,
    minäkin pidän Hakaniemen hallista, siellä on ihan oma tunnelmansa.

    VastaaPoista
  16. Kyllä sulla onkin siellä jo monta keltaista kukkivaa kukkaa!
    Mä tykkän noista keltavuokoista.
    Jossain paikkaa niitä kasvaa ihan luonnonvarasenakin, mutten ite oo kyllä nähnyt koskaan.
    Ja varmaan on hyvää porkkana-lanttumussi.
    Mä tekisin sellasta myös, mutta mies on kronkeli, se ei tykkää keitetystä porkkanasta, ja mun mielestäni se on niin tosi hyvää , makeeta !
    Epäiletkö, että sulla olisi keliakia, vai muutenko vaan kokeilet viljatonta dieettiä.
    Mutta silakat, ne vasta on hyviä, en olekkaan pitkiin aikoihin tehnytkään silakoista mitään, pitääpä munkin ostaa niitä, ne on herkkua!

    VastaaPoista
  17. Harakka,
    kokeile joskus tehdä porkkanamuusia itsellesi, jospa mies sitten uteliaisuuttaan maistaisi perunamuusin lisäksi.

    En epäile keliakiaa, mutta jotain muuta saattaa olla, kun ilmaa kerääntyy vatsaan ihan vaivaksi asti. Nyt on ollut ihan hyvä olo tämän kaksi kuukautta. Katsotaan nyt mitä päätän jatkossa, ainakin vähennän jauhojen syöntiä.

    VastaaPoista
  18. noita ylimäisiä näin juuri tänään puistossa

    VastaaPoista
  19. Unelma, silakka on herkullinen kala. Olen siihen merenrantavuosinani tottounut. Keski-Suomessa se ei ole mikään itsestään selvyys. Teen mieluiten erilaisia silakkamarinadeja, tosin pihvitkin maistuisivat.

    Tosi jännä narsissi.

    Mukavaa äitienpäiväviikonloppua!

    VastaaPoista