maanantai 9. toukokuuta 2011

Aurinkoinen päivä


Eilisen ihanan äitienpäivän jälkeen oli niin hyvä mieli, että heti aamulla teki mieli lähteä ulos metsätielle kuuntelemaan lintujen laulua.

Keltaisten kukkien kevät jatkuu, vaahterakin on ehtinyt mukaan.

Ojalla hehkuivat aurinkoisin värein rentukat.

Mustikatkin kukkivat aurinkoisilla rinteillä.

Nyt ei saisi kovia yöpakkasia tulla.

Kimalaisia ja muitakin ötököitä pörräsi mustikan kukissa. Olisi toiveissa saada hyvä marjasato.

Retkellä tulee nälkä.

Pakastimesta löytyi valurautapadassa haudutettua lammaskaalia, lisukkeeksi vanhanajan hölskytyskurkkua ja puolukkaa. Taatan kätköistä löytyi tilkka viiniäkin. Olen sallinut itselleni kerran kuukaudessa ruokaviinin, ehkä munuaiseni sen kestää, siinä meni toukokuun kiintiö. ;-)

Jälkiruokana pala brietä ja mansikkaa. Huomenna tulee kaksi kuukautta täyteen viljattoman ruoan kokeilua. Tämän kaksikuukautisen kokeiluni tuntemuksiin ja tuloksiin vielä palaan.

Mukulaleinikin löysin pihalta mustikkapensaan alta. Mukulaleinikki häviää pensaan alta kukittuaan, nousee kuitenkin ihailtavaksi taas seuraavana keväänä.


PS. Etsin vielä tähän linkin hölskytyskurkuille, koska tarutikki kysyi kommentissaan, mitä ne hölskytyskurkut ovat.

Aikaisemmin Suomessa ei talvella tuoretta kurkkua ja tomaatteja ollut myynnissä. Keväällä, kun ensimmäiset kurkut kauppaan tulivat, niin ne tuoksuivatkin niin ihanalle. Torilla kauppias aina antoi kurkun ostajalle mukaan pakettiin myös tillinoksan. Torikojuissa oli myynnissä myös valkokuorisia kurkkuja, mihinkähän nekin nykyään ovat kadonneet? Hölskytyskurkkuja valmistettiin pitkästä kasvihuonekurkusta tai avomaankurkusta.

Minä hölskyttelen kurkut vain yhtä ateriaa varten kerrallaan, annos on silloin tuota linkitettyä pienempi. Etikkaa käytän myös varoen.

Siitä sitten vaan kurkkuja hölskyttämään, raikasta salaattia tulee.
Posted by Picasa

13 kommenttia:

  1. Ihania kukkakuvia!
    Mitä on hölskytyskurkku?

    VastaaPoista
  2. Ihanasti ovat mustikat kukassa siellä, täälläkin ihan pian. Hallaa ei todellakaab kaipaa, mutta vettä sitäkin enemmän.
    Kauniit kattaukset taas, sehän onkin puoli ruokaa. Brie ja mansikat, täydellinen yhdistelmä.

    VastaaPoista
  3. Mustikatkin jo kukkivat noin ahkerasti:) Toivottavasti ehtivät kypsyä niin että saan niitä sitten poimittua kesällä kun tulen Suomeen.Kauniita keltaisia kukkia,meillä ovat nyt keltaiset kukat enemmän tai vähemmän jo kuivahtaneet.Herkullinen ateria.Viljattomasta kokeilusta olisi kiva kuulla. Lopetin leivän syönnin viime elokuussa,paitsi että helmikuussa Suomessa hieman fuskasin,ja syön vain joskus harvoin suomalaista näkkäriä,mutta muuten en ole viljoja pahemmin nauttinut. En kyllä laihtunut yhtään vaikka ne jätinkin pois.

    VastaaPoista
  4. Kevään värit ovat nyt heleimmillään.

    VastaaPoista
  5. Tänään oli tosiaan aurinkoinen päivä. Siivoilin terassia ja pesin muutaman ikkunan.
    Kauniita kukkijoita olet löytänyt. Toivottavasti saadaan paljon mustikoita tänä kesänä.

    Herkullinen ateria. Lammaskaali on niin hyvää.

    VastaaPoista
  6. Ei saa laittaa kuvia tuollaisista herkuista :D Pakko taas mennä jääkaapille... kukkakuvat ovat ihania. Täällä ei vielä ole noin kukkivaa.

    VastaaPoista
  7. tarutikki,
    viipaloidaan kulhoon kurkku, maustetaan etikalla, suolalla ja ripauksella sokeria. Kulho peitetään kannella ja hölskytetään n. minuutti tai kaksi, lisätään tuoretta tillisilppua. Ihana vanhan ajan salaatti. Googlettamalla löytyy varmaan tarkempia ohjeita. En voi antaa mittamääriä, koska teen ruokaa omilla tuntemuksillani ja mitä sattuu löytymään kotoa. Loraus sitä, hyppysellinen tätä, kupillinen lisää tai veitsenkärjellinen ytyä. Epämääräistä, mutta toimii hyvin. :-)

    Minttuli,
    tuon brie ja mansikat yhdistelmän keksin jouluna Imatran Valtionhotellin päivällisillä.

    Yaelian,
    jäsentelen nyt mielessäni ensin näitä kahta kuukaurra ja sitten merkitsen muistiin, niin saatte toisetkin pohdittavaa.

    Famu falsetissa,
    luonto on kauneimmillaan kohta lehtien puhjettua, on niin puhdasta vielä.

    arleena,
    mustikoita on toivomuslistalla täälläkin.

    SusuPetal,
    kukat ovat loistavia.

    Marjukka,
    muutama lämmin päivä saa ihmeitä aikaan.

    VastaaPoista
  8. Ai miten herkullinen ateria - tuota brietä ja mansikoita minun piti myös kokeilla, mutta unohtui hankkia ne...:D :D :D Viljaton kokeilusi - kiinnostaa minuakin kuulla siitä lisää!

    VastaaPoista
  9. Vaikka teillä oli siellä talvella PALJON enemmän lunta kuin täällä, on siellä kevät nyt pidemmällä, täällä eivät ole mustikan lehdetkään vielä näkyvissä, kukista puhumattakaan....hyvä niin, nyt on hallaöitä riittänyt!
    Iloisen aurinkoisia rentukoita :)
    Mitä herkkuja teillä siellä on ollutkaan....
    Mukavaa tiistaipäivää sinulle ja taatalle :)

    VastaaPoista
  10. Pitää ruveta katselemaan, milloin alkaa mustikat kukkia, meillä on vielä hieman lunta varjopaikoissa.;)

    Upeaa kevätkesää sinulle, Unelma t. Aili-mummo<3

    VastaaPoista
  11. Sulla olikin kaunis postaus taas, ihania kukkia ja mustikanoksatkin olivat kuin kukkia!
    Hölskytyskurkut myös varmaan ovat hyviä, joskus olenkin tehnyt vähän samantapaista, mutta siinä kurkut laitettiin suikaleiksi ja sen nimi olikin kurkkusalaatti ja tehtiin ihan tavallisesta tuoreesta kurkusta.
    Mäkin kuvasin tänään ekat rentukat tänä vuonna.
    Hyvää tiistaita sulle Unelma!

    VastaaPoista
  12. Todella kauniita kuvia !
    Sulla täytyy olla hyvä kamera, kun kuvat on noin laadukkaita :=

    VastaaPoista