lauantai 22. tammikuuta 2011

Kevätkampa # 4 Blinilounas.


Aurinko on noussut 08.57 ja laskee 16.06. Päivän pituus täällä meillä on 7 h 8 min.

Kevättalvella tekee mieli paistaa blinejä.

Eilen tein taikinan jääkaappiin valmistumaan. Käytin pelkkiä tattarijauhoja, joissakin ohjeissa suositellaan myös vehnäjauhoja. Mielestäni oikeisiin blineihin kuuluu tattarijauhot.


Blineistäni tuli vähän epämuotoisia, kun paistoin tavallisella pannulla. En oikein tykkää sellaisista paksuista blinipannulla paistetuista.

Omalla lautasellani korvasin smetanan partaäijäjogurtilla, johon lisäsin vähän raejuustoa. Punasipulirenkaassa on siianmätiä.

Täällä lisää kevätkampoja.
Posted by Picasa

35 kommenttia:

  1. Maistuis minullekin. Miten lienee sattunutkin, suunnittelin juuri blinitarjoiluja. Vinkki, jos joku ei pidä tattarista, voi sen korvata ohrajauholla.
    Makoisaa viikonloppua

    VastaaPoista
  2. Oho! Kaunista silmänruokaa, mutta varmaan ihanaa suullekin!

    VastaaPoista
  3. Nami nami, maiskis, maiskis. Kyllä näyttää herkulliselta. En muuten koskaan ole maistanut blinejä, nyt nappasin toisen, Kiitos:))

    VastaaPoista
  4. Aah, mitkä herkut täällä odottavat.
    Tattarijauho antaa mukavasti makua, miellän myös maistuvimmaksi.

    Siian mätiä en ole syönyt kuin pari kertaa, muikun mätiä useammin.

    Hyvin houkuttelevaksi olet kuvannut, ruoka kuvaaminen ei ole aina helppoa....niin, että katsojalle vesi tulisi kielelle.;)

    VastaaPoista
  5. Nämä maistuis kyllä minullekin! Ja siianmäti on herkkua; paljon sipulia ja smetanaa. Nam. Sanoo se joka sushia karttaa. Hih.

    VastaaPoista
  6. Minä tulen kyllä joskus teille syömään :)

    VastaaPoista
  7. Tänne blogiin ei auta nälkäisenä tulla, on niin houkuttelevia annoksia näytillä ;)

    VastaaPoista
  8. Näyttää tosi hyviltä, tattari vain kuulostaa kovin vieraalta mun suuhun, itse ajattelin paistaa pannukakkua tänään.

    VastaaPoista
  9. Kun lisäät puolitoista tuntia kumpaankin päähän niin tulee meidän päivän pituus, ei se paljoa tunnu.
    Minä en ole mädin ystävä, mutta blinien kyllä.Saat kyllä ruuan kuin ruuan näyttämään herkulliselta.

    VastaaPoista
  10. Kiva että valoa on nyt teillä jo enemmän! Kaunis bliniannos.En ole syönyt niitä vuosiin,mutta isäni tykkäsi niistä ja laittoi niitä aina joskus.

    VastaaPoista
  11. Voi että mitä herkkuja olet lounaslautaselle laittanut. Maistuis Pantterillekin. :)

    VastaaPoista
  12. Jokos se laskiainen on ihan kohta - no, voihan blinejä syödä toki muulloinkin. Maistuis mullekin!

    VastaaPoista
  13. Minttuli,
    no, maistuivatko teillä blinit?

    tuulento,
    hyvältä maistuivat.

    Kiirepakolainen,
    ota vaan kolmaskin, ei meillä lasketa. :)

    Liplatus,
    minun blini sopisivat keliaakikoillekin.
    Eivät minun kuvani ammattilaisilla pärjäisi, näillä vehkeillä ja valoilla ei huipulle nousta. Kelpaavat tähän omaan blogiini. :)

    anja,
    koska pidetään blininyyttärit? Sinä voisit tuoda sitä ihanaa sienisalaattiasi.

    SusuPetal,
    katso vastaukseni anjalle. :) :) :) Voisit tulla mukaan.

    Zilga,
    tästä blogista on nyt tullut enemmänkin ruokablogi, kun olosuhteiden pakosta olen joutunut pyörimään vaan täällä kotona. Toivottavasti helmikuu tuo tilanteeseen muutoksen. Ruoanlaitosta tykkään.

    aino,
    nam, pannukakkua.

    Sirokko,
    kävin juuri blogissasi ja totesin teilläkin olevan talviaika menossa. Teillä kuitenkin kolme tuntia valoa enemmän. :)

    Yaelian,
    läntisessä Suomessa ei blinejä tunnettu, nyt vasta myöhemmin olen niihin tutustunut. Uteliaisuus on voittanut ja mätiherkut maistuvat.

    tanssiva harmaa pantteri,
    tämä ruoka on melko kevyttä jos ei voita ja smetanaa raskaalla kädellä lautaselle lappaa.
    Uskon, että maistuisi sinulle. :)

    pappilan mummo,
    laskiaisena meillä syödään hernekeittoa ja laskiaispullia, tänä vuonna pullat jätän väliin. Maaliskuussa voisi jo tehdä uudet blinit.
    Täällä syödään blinejä siinä vaiheessa kun mateet uivat kalatiskille. Mateenmätiä pidetään suurena herkkuna. Ostan mätiä aina pakastettuna, varmuuden vuoksi.

    VastaaPoista
  14. Todella houkuttelevia. Tuossa on kuin hyvä muistilappu siitä, mitä kaikkea blinien kanssa voi tarjoilla.
    Kertaakaan en ole tehnyt, pari kertaa syönyt. Amatöörin tekemät olivat jopa parempia kuin ammattilaisen. Tai sitten en vain osannut niitä silloin ensimmäisellä kerralla vielä syödä oikein...

    VastaaPoista
  15. Keväisen raikkaalta näyttää ja niin kauniisti on laitettu tarjolle, että raaskiiko noita edes syödä!

    VastaaPoista
  16. Famu falsetissa,
    kevyttä kevätruokaa ja maittavaa.

    mm,
    tuohon muistilappuun voisi vielä lisätä sienisalaatin, sopii oikein hyvin mukaan.

    Elegia,
    voi, kyllä raaskii. Tuskin maltoin odottaa blinien paistumista. :)

    VastaaPoista
  17. Unelma, minä vasta suunnittelen blinejä vierastarjoiluun ja odotan saavani mateenmätiä sitten..

    VastaaPoista
  18. aah...blinejä, enpä ole aikoihin maistanut. Näyttää niin herkulliselta ja sä osaat kyllä ottaa ruokakuvia. Se ei oo helppoa. Musta tuntuu, että se on jopa vaikeempaa, kuin tehdä hyvää ruokaa, vaikka sekin toki vaatii taitoa. ;)

    VastaaPoista
  19. Minttuli,
    minä en malttanut odottaa mateenmätiä. :)

    *itKuPiLLi*,
    kuvaaminen täällä kotikyökissä on hankalaa, mutta minä en asian kanssa turhaan hötkyile. Kuvat saavat olla minun näköisiäni.
    Ruoanlaitosta tykkään ja syömisestä. Johtuneeko siitä, että elämäni ensimmäisinä vuosina oli pulaa kaikesta. Arvostan leipäpalaakin.
    Onneksi omat lapseni olen saanut ruokkia terveellisellä rakkaudella tehdyllä ruoalla.

    VastaaPoista
  20. Voi vitsi, kun jouluksi silputin kaikki viime syksyn rouskut sienisalaatiksi enkä tiennyt silloin blineistä mitään! On vaan suppiksia, oisko niistä salaatiksi. Mutta käy hakemassa tunnustus-haasteesi blogistani.

    VastaaPoista
  21. anja,
    ei hätiä mitiä, minulla on suolasieniä vielä. Tulet vaan mestariksi. :)

    VastaaPoista
  22. Todella kaunis yhdistelmä ja annos, mutta jäisi minulta katsomisen iloksi. Makuyhdistelmät eivät hirveästi vedä puoleensa.
    Näyttää kivasti siltä, että keväthaaste saa ihmiset etsimällä etsimään kevääntulon merkkejä ja toteuttamaan jo pieniä askelia kohti lämpimämpää vuoden aikaa. Se, jos mikä, on hieno juttu itsessään.

    VastaaPoista
  23. Ompas herkullisen näköinen ateria :)

    VastaaPoista
  24. Oih, näyttää hävyttömän herkulliselta. Tattarijauhot antavat kyllä oman muhevan makunsa.

    Hyvä kun lääkitysoireet ovat alkaneet helpottaa. On aina kurjaa ja riskaapelia, kun jotain muutetaan, mutta pakkohan se on tohtorisetiä ja -tätejä uskoa. Ei tässä muukaan auta. Ja onneksi on mahdollisuus saada lääkkeitä. En minäkään tässä paljoa porskuttelisi ilman kilpirauhaslääkitystä.

    VastaaPoista
  25. Ihanat blinit. Olinkin ne jo ihan unohtanut. niin kauan on aikaa, kun viimeksi niillä täällä kotona herkuteltiin. Kiitos kivoista sivuistasi.

    VastaaPoista
  26. TeeTee,
    niitä keväänmerkkejä nyt etsitään ja sen ymmärsin olevan haasteen tarkoituskin.
    Mukava lueskella haastevastauksia. :)

    Mimi,
    herkkua oli.

    Leijonainen,
    niinpä, tattarijauhoja voisi mielestäni käyttää enemmänkin.
    Hienoa, että sinulle ovat onnistuneet löytämään oikeat lääkkeet. Kiitos, kun kävit kurkkaamassa.

    Hannele,
    namia olivat.

    mummeli,
    mukavaa, että löysit blogini, tervetuloa lukijaksi. Kävin jo kurkkaamassa sivujasi, ihana koiruli sinulla. Tulen toistekin.

    VastaaPoista
  27. Meillä ovat himoruokaa nämä blinit. Niistä tykkäämme me aikuiset ja lapset myös. Meillä herkutellaan usein blineillä kun on aihetta juhlaan: syntymäpäivinä, uutenavuotena, lomien aattona. Teen blinit yleensä niin, että laitan sekä tattari- että vehnäjauhoja. Hyvän mädin löytäminen on hankalaa enkä ole kalatiskeillä nähnyt sitä irtomyynnissä.

    Helsingin ravintoloista tykkäsin etenkin niistä paikoista, joissa sai blinejä. Mieleen tulee monta herkullista muistoa.

    VastaaPoista
  28. Herkullinen kevätateria. Minulla on myös ohjelmassa nämä blinit. Katselin kaupan pakastekaappia ja mätiä on hyvin tarjolla.

    Kaunis ateria-annos

    VastaaPoista
  29. Johanna,
    löytyisikö teillä mätiä pakastealtaista? Mätiä korvaamaan tai täydentämään voisi käyttää sienisalaattia, maustekurkkusilppua tai kylmäsavulohta.

    Ravintoloissa en ole blinejä syönyt, nyt on tosin se bliniaika menossa. Listoilta löytyisi varmaankin.

    arleena,
    näitä "kausiruokia" kannattaa suosia, muutoin voisi unohtua jotkut mukavat makuelämykset. :)

    VastaaPoista
  30. kaanon,
    sitä se kevät teettää, tuntuu kivalta valmistaa jotain erilaista. Yleensä sitä urautuu tekemään samoja totuuja ruokia, on hyvä vähän saada vaihteluakin.

    VastaaPoista
  31. Mummoni teki laskiaisen aikaan herkullisia blinejä ja aloitti sitten pääsiäiseen kestävän noin 7 viikon paaston.

    VastaaPoista
  32. Kivan herkuuliselle vaikuttaa :)

    VastaaPoista