keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Vohvelit, oi nam!

Kukkokannu on jo otettu esille. Tästä kannusta kaadettuna mehu maistui pienille lapsenlapsille erityishyvälle. Tulisikohan lapset nyt isompina testaamaan onko maku vielä yhtä hyvä. :)

Hannelen blogissa oli ohjeet hyville vohveleille. Täällä


Vohvelipannu löytyi syksyllä Raumalta kirpparilta. Pannu näytti hyväkuntoiselta ja hintakin oli edullinen (5€). Koska meillä ei aikaisemmin vohvelipannua ollut, niin lyötiin kaupat lukkoon. Niin, ja onhan se niinkin, että jos halvalla saa, on ostettava, vaikka ei ikinä tarttis. :) Kerran olen jo aikaisemminkin kokeillut tätä pannua, mutta senkertainen ohje ei ollut näin hyvä. Toki nekin vohvelit tulivat syödyksi. Hannelen ohjeella tehdyt vohvelit ovat hyviä ja rapeita.

Ystävän lahjana saatuja viinimarjoja ja nokare kermaa. Hyvästi laihapäivä.
Posted by Picasa

23 kommenttia:

  1. Kyllä tuosta kannusta maistuu mikä vaan!

    Pitäisikin kaivaa vohvelirauta esille. Tai sitten ei... tulisi kuitenkin ahmittua liikaa.

    VastaaPoista
  2. Nam vohveleita :) Ihana blogi :)) Nukkekoti Jie

    VastaaPoista
  3. SusuPetal, kannu on kiva, mutta hieman hankala tiskattava. Kannuhyllyllä tämä kukko onkin suurimman osan ajasta. Pääsiäisen kunniaksi otetaan esille.


    Taina, tervehdys sinne Nukkekoti Jie:hen. Tulenpa kurkkaamaan. :)

    VastaaPoista
  4. Voi, nyt kyllä tekee mieli vohveleita!
    Nam, herkullisilta näyttävät sinun vohvelisi.
    Meillä tehdään vohveleita yleensä kesällä terassilla, haihtuvat käryt taivaan tuuliin.
    Vaan mikäpä estää huomenna menemästä terassille vohvelinpaistoon, onhan grillikin siellä meillä ympärivuotisessa käytössä :D

    VastaaPoista
  5. Risusydän, niin, sieltä risulintureissulta se vohvelipannukin mukaan tarttui, vai pitäisikö sanoa vohvelirauta? Tuo ulkona paistaminen onkin hyvä idea. Täytyypä muistaa kesällä.

    VastaaPoista
  6. Voi mikä kannu ja voi mitä vohveleita. Tuolla yhdistelmällä tulevat lapset ja vanhemmat luoksesi pääsiäisenä. Varaudu siis uusintaan, mutta hyvä olikin harjoitella, jos oli uusi resepti.
    Taitaisi onnistua maissijauhoistakin :-)

    VastaaPoista
  7. Namin näköistä, voi maustettua jugurttiakin käyttää. Tätä reseptiä on käytetty monet vuodet, ihan täyttääkin.

    VastaaPoista
  8. Onpa hienot vohvelit! Ja kannu kiva!

    VastaaPoista
  9. Muuten vohvelipannussa paistaen ei tarvita rasvaa, ainakaan meidän pannussa. Hyviä ovat vohvelit.

    VastaaPoista
  10. Uuna, saattaisi onnistua maissijauhoista, entä miten olisi soijajauhot?


    Hannele, kiitos vaan ohjeesta. Nyt tein natural jogurtista. Hyviä olivat.


    Yaelian, vohveliuusintaa jo suunnitellaan.


    arleena, laitoin ensin voita, mutta huomasin ettei tarvita, hyvin irtosivat ilmankin. Taikinassahan oli jo valmiina rasva.

    VastaaPoista
  11. Tuota herkkua ei kestä maistaa, katsoa vain ;)

    VastaaPoista
  12. Zilga, tulipa tuota maisteltua ja nyt onkin morkkis päällä.

    VastaaPoista
  13. Voi kuinka kaunis on kannu!!! Kiitoksia myös ohjeesta! Aurinkoista päivää ! :)

    VastaaPoista
  14. Eila, aurinkoista päivää sinullekin. :)

    VastaaPoista
  15. Kyllä nyt täytyy kaivella oma vohvelipannu kaapin perältä ja kokeilla näitä!

    VastaaPoista
  16. marjukka, kannattaa kokeilla. Sen huomasin, että kannattaa antaa rauhassa paistua. Ensin otin liian hätäisesti pannulta pois.

    VastaaPoista
  17. Noilla houkuttimilla minäkin tulisin pääsiäismehulle. Äidilläni on tuommoinen kukkokannu Venäjän muistona, olisi kiva ottaa käyttöönkin,vaikka juuri pääsiäisenä, mutta pitää sitä liian hankalana.

    VastaaPoista
  18. Sirokko, vähän hankala tiskattava tuo kannu tosin on, mutta kyllähän sitä nyt kerran vuodessa.

    VastaaPoista
  19. Ai, kun onkin nätti kannu!
    Kyllä tollasen kelpaa pääsiäisen kunniaksi pöytään laittaakkin!
    Ja mun tuli heti nälkä, kun katoin sun herkkujasi siellä!
    Varmasti onkin hyviä!

    VastaaPoista
  20. Harakka, vohvelit olivat hyviä, seuraava annos tehdään varmaankin pääsiäisenä. Niin, ja kannusta tarjotaan mehua.

    VastaaPoista
  21. Huomasin ohjeen jo Hannelen paratiisissa ja nyt sinä olet jo paistellut vohveleita.
    Harmi, ettei minulla ole vohvelirautaa, vaan saatanpa kokeilla uunipellillä.

    VastaaPoista
  22. aimarii, ehkä ne onnistuvat uunipellilläkin.

    VastaaPoista
  23. Ja nyt mä haluan tarjota sulle tunnustuksen blogissani, eli haeppa sieltä omasi, sun blogisi ja sinä ansaitsette sen!

    VastaaPoista